Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano
10 godzin temu, ozzborn napisał:

a zus dla małych kiedy bedzie po 500 ? opodatkowanie pracy kiedy bedzie zlikwidowane ? dlaczego człowiekowi który zarabia najniższą krajową panstwo kradnie 1 tys zł co miesiac ? bo taka jest różnica miedzy tym co dostaje pracownik na reke a tym co płaci za niego pracodawca ....

kiedy dobra zmiana sie za to zabiera ?

Gdzie  masz  ten cytat  w którym  rzekomo  popieram  ,,Zakaz uboju rytualnego w Polsce,,  ?????

Doczekam się  czy  nie 

Opublikowano
11 godzin temu, Alamo napisał:

Narrator lewicowo-liberalny zawsze pluje jadem w jedną stronę

Hmmm, plucie jadem dookoła nie zdaje egzaminu. Zawsze coś może polecieć pod wiatr i wrócić. Ukierunkowane plucie, a szczególnie to zgodne z aktualnym kierunkiem wiatru daje dużo lepsze efekty, np zwiększa się zasięg. Widzę że doceniasz to rozwiązanie.:D

Gość marekfarmer
Opublikowano

Zakaz Handlu  ale  Prywatne sklepy  otwarte  :)  Zarobią  sobie  przynajmniej mali sklepikarze  bo  kolejki nie małe po kościele  :) 

Opublikowano

Hmm , to skoro kolejki , to wygląda że jednak handel w niedzielę potrzebny . Co nie marek ?:)

Gość marekfarmer
Opublikowano

I dlatego  prywatne sklepy  małe otwarte  :) 

Opublikowano

A to prywatne i małe nie powinny w niedziele odpoczywać ?

Gość marekfarmer
Opublikowano

Widać nie chcą  skoro  otworzyli  sklep  :) 

Opublikowano

A to nie grzech ? Ja rozumiem że w tych dużych , nieprywatnych to zmuszają biednych do roboty w niedzielę , ale tak z własnej woli handlować , zamiast czcić dzień święty ? :o:o

Opublikowano

To dla takich może soboty wolne od handlu trzeba zrobić ? Marek jak myślisz ?

Gość marekfarmer
Opublikowano

Wiem że w PRL  ludzie strajkowali  o  wolne  soboty  a teraz  :( 

Opublikowano

Idąc tym tokiem myślenia to powinny być pozamykane i kościoły bo przecież kapłan też handluje słowem Bożym .¬¬

Opublikowano (edytowane)

500+ też wprowadzili jak mi dzieci "powyrastały" z wieku "subwencjonowanego".
Jak mi ta passa się utrzyma to jeszcze zasiłki pogrzebowe zniosą niebawem.

Wolne soboty chyba "złapały mnie" w ósmej klasie dopiero.

Edytowane przez dysydent
Gość marekfarmer
Opublikowano

Myślisz  że pójdą  w ślady  Tuska  który  obniżył  zasiłek pogrzebowy 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v