Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ustawa "degradacyjna" użyta przez następców u władzy w bliżej nieznanej przyszłości daje tylko jedną odpowiedź - byle żyć - bo degradują dopiero po śmierci jak dotychczas.
Wcześniej gdzieś pisałem że logiką idąc trzeba będzie degradować z sowieckich dystynkcji wszystkich zdrajców Polski którzy czynnie i z własnej inicjatywy umacniali sowiecki system w ojczyźnie. Jak teraz słyszę, potraktowali poważnie i to robią w istocie.
JA TYLKO ŻARTOWAŁEM. :ph34r:

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

W zasadzie można by pozbawiać stopnia wszystkich którym przysięga wojskowa kończyła się słowami o sprawiedliwości ludowej.:D
Ale głupizna jest głębsza. Sam zwrot o służbie w LWP jako "sprzeniewierzeniu się polskiej racji stanu" już śmierdzi na odległość.  Bo jak traktować jako sprzeniewierzenie interesom kraju utrzymywanie zdolności bojowej wojska jako nadzieję na wykorzystanie w lepszym suwerennym już czasie?

Opublikowano (edytowane)

Potrzebne kolejne komisje do rozwikływania podobnych dylematów..... tylko - nie wiem u innych - mnie się fasola już kończy i nie mam "wolnej" kasy na utrzymywanie kolejnych "dociekaczy" ustawowych w temacie "zrywania pagonów"  bo pora siewów i wydatki nowe.:)

Ja traktuję przesadną militaryzację komuny jako czynnik przyspieszający jej ekonomiczny upadek i bohaterstwem to objadanie może nie było ale nawet stan wojenny swoimi kosztami szybciej komunistów z torbami puścił. Nie ma tego złego...

"no taką mieliśmy Historię", nijakie to było ostatnio, ale innej nie będzie co by nie kombinował.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
21 godzin temu, mirro napisał:

A sytuacja jest o tyle ciekawa że rodzi się pole do wykonania fajnego ruchu przez Rosję. Ruchu który w ciągu paru miesięcy wymógłby na miłościwie panujących wrócenie do rozmów z Rosją i byłby na rękę rolnikom.  Najciekawsze jest to że rozmowy te musiałyby zakończyć się sukcesem. Inaczej protest z łódzkiego mógłby przyjąć rozmiary dotąd nie widziane. 

Rozsądek i pragmatyczne podejście to pojęcia obce naszym rządzącym. Za komuny  pluto na zgniły zachód  ale  handlowali z nimi. Teraz plujemy na Rosje i nie handlujemy. z nimi bo po co bedziemy dokarmiać najwiekszych wrogów. Głodem ich weźmiemy:D

19 godzin temu, jacus napisał:

zmieniono prawo lowieckie-wystarczy paru oszolomow i zwierzyna bedzie miala raj bez odstrzalu.

Jak nie raz pisałem  - głupi i pracowici.

16 godzin temu, dysydent napisał:

Kolejne haracze planują na paliwach wprowadzić - to jest ważne, nie jakieś żonglerki tytułami nieboszczyków. 

Socjaliści będą z nas doic pod byle pozorem.

Tymczasem za ćwierć miliarda zbudujemy płot który oddzieli nasze dziki z ASF od wschodnich dzików z ASF. 

• Like 1
Opublikowano

Aaaa , to dlatego tu jesteś ? To ile bierzesz netto ?:ph34r:

Opublikowano

U mnie to jeszcze śnieg lezy więc nie powalczę. Może koło połowy przyszłego tygodnia da radęa do tego czasu będę darł łacha z  lewicowej prawicy 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Rozsądek i pragmatyczne podejście to pojęcia obce naszym rządzącym. Za komuny  pluto na zgniły zachód  ale  handlowali z nimi. Teraz plujemy na Rosje i nie handlujemy. z nimi bo po co bedziemy dokarmiać najwiekszych wrogów. Głodem ich weźmiemy:D

Jak nie raz pisałem  - głupi i pracowici.

Socjaliści będą z nas doic pod byle pozorem.

Tymczasem za ćwierć miliarda zbudujemy płot który oddzieli nasze dziki z ASF od wschodnich dzików z ASF. 

Ogłaszam tak zwaną „totalną opozycję” Strefą Wolną Od Rozumu.Im dłużej staram się zrozumieć, o co im chodzi i do czego dążą, tym bardziej upewniam się, że o nic i do niczego. Oni jedynie nienawidzą Kaczyńskiego i PiS, nie mogą pogodzić się z tym, że zostali odrzuceni, i coraz bardziej nienawidzą Polski za to, że wybrała PiS, a ich odtrąciła. Wszystko, co robią i mówią jest dawaniem upustu tej furii, frustracji i nienawiści. Nie ma w tym żadnego politycznego planu, żadnej idei, żadnej logiki. Odsunięci od władzy i nadziei politycy oraz byłe elity, które przestały już być "opiniotwórcze", zachowują się jak wyrzucony z knajpy pijak.Nie ma takiej bredni, której by dziś total-opozycja nie wykrzyczała, nie ma takiej głupoty, której by nie zrobiła, nie ma takiej szkody dla Polski, przed którą umiałaby się cofnąć, aby tylko na złość Kaczyńskiemu. W tym nie ma już żadnej myśli. Jest złość, frustracja, dekadencja, furia, jakaś totalna lobotomia

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Różnorodność - najpowszechniejsza cecha zjawiska jakim jest życie - różnorodność szanowny przedmówco, nie lobotomia.
Nieprawdą jest co słyszałem od Premiera jakoby wszyscy Polacy czuli się braćmi Żydów.
Nieprawdą jest jakoby komunistami zwani sługusy sowieccy nie byli Polakami, co najwyżej zdrajcami, często nieświadomymi.
Nieprawdą jest też że J. Kaczyński działa świadomie przeciw Polsce jak i Jego ś.p brat Lech.
Wiele rzeczy przeminęło i wiele przeminie a tylko dzięki różnorodności Naród Polski jak i inne narody są zdolne przetrwać w różnych warunkach Historii.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Alamo , a co myślisz na temat kolejnego podatku  w paliwie albo o płocie od bieszczad po zalew wiślany. A takie np pomysły by  jeszcze roższerzyć zakaz pracy w niedzielę są  słuszne czy nie?

Opublikowano

Taaa , ja próbowałem , ale wyszło mi tyle co i ministrowi z walką . :(

Opublikowano (edytowane)

bo to pewnie był Ferrodex :ph34r: albo jakie inne placebo. U świń autosugestia nie działa.

Czy kwarantanna okazała się skuteczna gdziekolwiek przy tej chorobie? Pomijając przykład Polski obecny bo tu o skutecznych metodach nie słychać. No może ten płot, tylko czy nie jest już za późno bo w tym tempie to choroba skasuje większość  populacji zanim skończą projekty rysować.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Dzisiaj Polski prezydent na kolanach wręcz błagał żydów o wybaczenie :(  za 68 rok ale bardziej wyglądało to na przeprosiny za zadyme z ostatnich miesięcy.  Następnym krokiem będą  odszkodowania .   Nie myslałem że doczekam takiego  upokorzenia :( .   I tego błagalnego   głosu   " Chcę z całą mocą podkreślić, że z wielkim żalem pochylamy głowę, także ja, jako prezydent, i tym, którzy zginęli, zostali wypędzeni, chcę powiedzieć: proszę wybaczcie Rzeczpospolitej, wybaczcie Polakom, wybaczcie ówczesnej Polsce "    

Czyli  jednak mamy za co przepraszać ?     nie ogarniam tego

Opublikowano

Bo pis to żydzi tak samo jak PO. Tylko PO to reprezentacja bolszewickich żydów z całą brukselską świtą. A pis amerykańskich.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, garek napisał:

Dzisiaj Polski prezydent na kolanach wręcz błagał żydów o wybaczenie :(  za 68 rok ale bardziej wyglądało to na przeprosiny za zadyme z ostatnich miesięcy.  Następnym krokiem będą  odszkodowania .   Nie myslałem że doczekam takiego  upokorzenia :( .   I tego błagalnego   głosu   " Chcę z całą mocą podkreślić, że z wielkim żalem pochylamy głowę, także ja, jako prezydent, i tym, którzy zginęli, zostali wypędzeni, chcę powiedzieć: proszę wybaczcie Rzeczpospolitej, wybaczcie Polakom, wybaczcie ówczesnej Polsce "    

Czyli  jednak mamy za co przepraszać ?     nie ogarniam tego

A to jednak miłościwie panujący uznają ciągłość państwa po 1945. Czyli była jednak Polska w tamtym czasie. To się porobiło.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Dysydent, płot nie ma jakiegokolwiek sensu bo mamy asf po obu  jego stronach. Za to pewnie przetarg wygra jakaś jedynie słuszna firma  przytulą troche kasy z naszych pieniędzy. 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, lukasz7604 napisał:

Czy zauważyliście że dzisiaj zrobiła się wiosna i rolnicy ruszyli do pracy, a na agrofoto zostały same płatne trole?

nic dodać nic ująć...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v