Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaręczam że są obok Niego więksi fanatycy a jego najgorszym wrogiem jest czas.

Szacunek do przeciwnika to i szacunek do samego siebie i nie ma nikogo wobec którego warto własne standardy przekraczać.

znikam na trochę bo cieplej i dalej radźcie sobie sami.

Opublikowano
8 godzin temu, wojtekd napisał:

Są jeszcze w tym kraju  mądrzy i przyzwoici ludzie i z pewnością Gadowski takim  jest . Żeby jeszcze ci przy korycie choć trochę go  słuchali .

• Like 1
Opublikowano

Wyśledził coś ? I jak taki znany to czego tylko jakieś filmiki robi ?

Gość marekfarmer
Opublikowano

Oglądaj  go to będziesz  wiedział  mówi  dużo  ciekawych rzeczy 

Robi  komentarze  tygodnia  na YT   bo to nowe Media  ogólnodostępne 

Opublikowano

Gadowskiego nie wolno było i dalej nie wolno zapraszać do TVN a za panowania i telewizja publiczna zakazała go na wizję wpuszczać . Taka to była wolność słowa za panowania PO .

• Like 2
Gość marekfarmer
Opublikowano

Nie znasz go   dziwne  bo to  dość  znany dziennikarz  w Polsce.

Do TVP obecnie  też  nie jest  tam  mile widziany  bo  często  kurskiego   strofuje  :) 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, agromatik napisał:

Do obejrzenia, bez komentarza.

https://www.youtube.com/watch?v=8uzFbTpG0QU

dobry link i sobie pooglądam całą playlistę chyba z tej całej tunguskiej eskapady choć polityki w tym nie tyle co wschodnich klimatów.

16 minut temu, zetorki12 napisał:

...się promuje dopiero pewnie. Znaczy ten Gadowski a jeśli Go kto blokuje z lewa i prawa to nie wiem co myśleć. Coś kiedyś widziałem od Niego i dla mnie "nie zbyt wyrazisty" się wydał ale to tylko po jakimś fragmencie. 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Gadowskiego oglądam regularnie, dla mnie jeden z niewielu dziennikarzy których warto słuchac .....

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Nie ufam nieznajomym B| .

no i zapomniałem co tu chciałem napisać jak sobie przypomnę to ....

1 godzinę temu, agromatik napisał:

Fajne jest też Jego "Polska od A do Z" A  jego eskapad na Syberię było kilka. 

Ps. @dysydentjeżeli Ci muli komp przy AF,a nie masz adbloka, to po zamontowaniu powinno pomóc

jestem też nieco informatykiem ale dzięki. Teraz pod Linuksem to na 1200p mi laptop na tym filmie śmiga choć to tylko core2duo t9400 w HP 8530p za 200zł kupionym bez dysku i ładowarki a nawet edytuje mi to filmy, a adbloka nie włączam bo z reklam przynajmniej chłopaki od filmu co może dostaną z "jututuba" a ja sobie przerwy na dyżur przy piecu c.o. porobię :) nie 1080p ale i tak tylko 720p ustawiam bo różnicy na monitorku lapka nie widać.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 godzin temu, marekfarmer napisał:

1.  Wróci  to odpowie  za swoje czyny.  Chyba  też  tego chcesz  czy nie  ?????

2. Unia  ustalając dopłyną  w poszczególny   krajach nie brała  pod uwagę   wyników  ekonomicznych   tylko  osiągane  plony z ha  więc  nie pieprz bzdur  !!!!

Podobno UE  dała Polsce  jakąś  kase  na wyrównanie poziomów  ale  gdzie  ona jest bo gdyby tak było to by  Polskiemu Rolnikowi  dali 2 razy tyle co  niemcowi  żeby wyrównać szansę. A jak się stało każdy wie.

Kto ci  nagadał takie bzdury  że  Niemcy Rolnicy   płacą podatek dochodowy ???

3.  Pewnie  dziadek ci powiedział  a ty w te bajki wierzysz.   w Niemczech   jest  tak samo jak w Polsce  Z naszej  szkoły TR  tylko jeden rocznik pojechał na praktyki    potem nikt już niechciał w ten bajzel  jechać.  W Niemczech   nie opodal Belina   jeszcze  nawet w Konia robią. Wuja jak kupił Fenda 714  3letniego od Niemca  to jak go  u siebie wymył  to 5 taczek błota  miał do sprzątania.  Reszta  sprzetu u niemca w hali  także  u*ebana.  W  chlebowie   jest duży  handlarz  maszyn szczególnie Prasy  z Francji  byłem tam i widziałem w jakim stanie to przyjeżdża z Francji do Polski.  G*wno wiesz bo g*wno  widziałeś

1. Trzeba mieć marzenia

2.Z jakiego algorytmu unia ustalała dopłaty uwzględniając plony? Masz może jakieś  oficjalne źródło tych informacji. Pewnie napiszesz żebym sobie znalazł :S

Podatek dochodowy niemieckich rolników http://serwisy.gazetaprawna.pl/rolnictwo/artykuly/825501,podatki-rolnikow-w-ue.html

3. Pewnie do wschodnich landów 20 lat temu pojechali. Kupił tak ubłoconego Fenda?  Toż to nie widział co kupił:D

Graty przywożą z zachodu a nasi i tak to łykają.

5 godzin temu, mirro napisał:

Ostatnia deska ratunku dla Antoniego. Albo teraz, albo nigdy. Zakładając że to Jarosław Kaczyński podłożył ładunek na pokładzie samolotu, bo polityka brata była zbyt miękka to komisja może dostarczyć niezbitych dowodów.:D

Tak w sumie to myślę że mamy drugiego Tupolewa, drugiego bliźniaka  więc można jakieś testy wykonać.  A komisja jak nie znajdzie dowodów  to się powoła nową i kabaret będzie trwał dalej

24 minuty temu, zetorki12 napisał:

Kto to jest Gadowski ?

Syn starego Gadowskiego

19 minut temu, zetorki12 napisał:

On się nie ujawnia bo chce być anonimowy i jak kręci takie filmiki to i kasa z youtuba wpadnie i z domu się ruszać nie trzeba

Nowy chłopczyk Antoniego http://natemat.pl/230077,kim-jest-kamil-gniatkowski-nowy-szef-biura-poselskiego-macierewicza

Opublikowano

Tak swoją drogą to może być bardzo  ciekawie kiedy ta amerykańska ekipa dojdzie do wniosków że jednak był wybuch. A nasza prokuratura przedstawi wyniki badań że śladów materiałów wybuchowych na próbkach nie stwierdzono. Chyba trzeba będzie szybko wymienić prokuratora na takiego co jednak poczuje zapach trotylu.

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Ulman napisał:

1. Trzeba mieć marzenia

2.Z jakiego algorytmu unia ustalała dopłaty uwzględniając plony? Masz może jakieś  oficjalne źródło tych informacji. Pewnie napiszesz żebym sobie znalazł :S

Podatek dochodowy niemieckich rolników http://serwisy.gazetaprawna.pl/rolnictwo/artykuly/825501,podatki-rolnikow-w-ue.html

3. Pewnie do wschodnich landów 20 lat temu pojechali. Kupił tak ubłoconego Fenda?  Toż to nie widział co kupił:D

Graty przywożą z zachodu a nasi i tak to łykają.

2.  http://www.wne.sggw.pl/czasopisma/pdf/PRS_2011_T11(26)_z1_s193.pdf

https://niemcy.studentnews.pl/s/3291/68442-Podatek-dochodowy-od-osob-fizycznych-w-Niemczech.htm

3. Nie 20 lat  temu a 3 lata  temu.  Włącz sobie YT i  Vlogi  filmiki  Niemieckich farmerów   Mit  twojego  dziadka  przeminie  jak  Rządy  PO-PSL :D

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Ja pitolę, ale sensacja bo zwinęli gościa co się nie stawiał na wezwania. Przyszli zrobili swoje i kropa. Że też ludziom chce się aż materiały tworzyć na ten temat.

Opublikowano
7 godzin temu, marekfarmer napisał:

Z naszej  szkoły TR  tylko jeden rocznik pojechał na praktyki    potem nikt już nie chciał w ten bajzel  jechać.  

30 minut temu, marekfarmer napisał:

2.  http://www.wne.sggw.pl/czasopisma/pdf/PRS_2011_T11(26)_z1_s193.pdf

https://niemcy.studentnews.pl/s/3291/68442-Podatek-dochodowy-od-osob-fizycznych-w-Niemczech.htm

3.Nie 20 lat  temu a 3 lata  temu.:D Włącz sobie YT i  Vlogi  filmiki  Niemieckich farmerów   Mit  twojego  dziadka  przeminie  jak  Rządy  PO-PSL :D

2. Na pierwszy rzut oka nie widzę nic na poparcie twojej tezy ale wrócimy do tego

W drugim linku jak byk napisane"Podatek dochodowy od osób fizycznych (Einkommensteuer) - odnosi się on tylko do osób fizycznych. Powstaje z łącznej kwoty wszystkich dochodów osiągniętych w danym roku podatkowym pomniejszonych o zwolnienia. Podlegają mu dochody z gospodarki leśnej i rolnej, prowadzenia działalności przemysłowej, pracy samodzielnej i niesamodzielnej, dzierżawy i najmu. " więc jednak rolnictwo jest opodatkowane czy nadal twierdzisz ze nie?O.o

3. Coś masz dobre rozeznanie co do tego co się w szkole dzieje. Matura w tym roku?:):DxD. Tak coś czułem że dopiero co dowód wydany....... To wszystko tłumaczy ale pewnie się okaże że masz tam znajomego i ci opowiedziałxD 

Z youtuba to pewnie ty znasz świat i potem takie właśnie kwiatki są. Może jak ci Niemcy tak cienko przędą to powinni dostawać te wyższe dopłaty by nas mogli dogonić ?

Co ty z tym moim dziadkiem masz za schizę O.oTaki gryps szkolny macie czy co?

Mirro - jak nie można zatrzymać za układ, zdradę i złodziejstwo to i taki powód dobry. Popatrz jak się gawiedź cieszy!

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

2. ,,Roczna Krajowa koperta   finansowa   wyznaczana   jest   natomiast   na   
podstawie   historycznej   wielkość produkcji z lat 1989-1991 lub plonu referencyjnego dla zbóż  z lat 1986-1991
.,

http://orka.sejm.gov.pl/WydBAS.nsf/0/FDFE463B673E0E96C12579440051207F/$file/Polityki unijne.pdf

3.  W przeciwieństwie do ciebie  ja wiem co się w szkole działo  jak do niej chodziłem  ty niestety zapewne żadnej szkoły nie masz poza Gimnazjum  którego  tutaj zreszta  broniłeś  :D:D .   Dziadek  ci bajek naopowiadał  i wierzysz  w  wielki POrządek Niemców  a tam jest  tak jak unas   niema prawie  nic lepiej   poza  lepszymi dochodami  Niemieckich farmerów    

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Masz absolutną rację Marek. Bajzel na podwórkach jest podobny do naszego.  Ale urzędy są dla ludzi nie ludzie dla urzędów jak u nas, Ale przepisy są realne, masz nie stosować organicznych na zamarznięte, a nie od tego do tego jak u nas. Ale -masz schować leki, chemię do osobnej szafy lub pomieszczenia, a nie osobnego pomieszczenia i szafy dodatkowo jak u nas. Ale, jak masz zwierzęta w gospodarstwie to możesz mieć tam też przetwórstwo spróbuj tego u nas.

Edytowane przez agromatik
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v