Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Być może , ale lepiej o swoją gospodarkę się nie zakładaj .:D

Gość marekfarmer
Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Być może , ale lepiej o swoją gospodarkę się nie zakładaj .:D

Aż   takim hazardzistą  nie jestem  100zł na szczytny cel  więc  dużo nie stracą  ale  wygram i to ULMAN wpłaci  100zł na Szlachetną paczkę

Opublikowano

skok na bank-o ktory skok chodzi bo jeszcze nie wszystkie zbankrutowaly ???? tez ktos powinien posiedziec czy uwazasz ze to nie problem 4 mld w ta czy tamta ???

Gość marekfarmer
Opublikowano

Przeczytaj  to się dowiesz  ciekawych żeczy  np. jak Hanka  oddała  druk  Polskich banknotów  Anglikom   itd.

Opublikowano

za darmo drukowali??-chwali im za to ,no chyba ze wzieli kase za drukowanie odpowiednio zabezpieczonych , solidnie wykonanych i trudnych do podrobienia ??? do tego to bylo w latach 95-98, nie wiem czy wiesz ze wtedy w polsce byla denominacja i w obiegu byly zarowno stare jak i nowe pieniadze, ja mam na pamiatke[kurna ,juz chyba nigdy nie bede milionerem] pare starych banknotow i nie ma porownania jakosci zabezpieczen i druku z nowymi nominalami.

jak takie drobiazgi nie maja dla ciebie znaczenia to daj mi swoj adres wysli ci pare tys, wydrukowanym na drukarce w domu a ty mi odeslesz swoje prawdziwe- papier jest papier co nie:13_upside_down::13_upside_down::13_upside_down:

Opublikowano

A spróbuj wydrukować. Darmowy wikt w ZK już czeka:D

Gość marekfarmer
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Jacuś ma rację, w pewnych warunkach nawet nie wskazane jest drukowanie na miejscu.

Nie masz pojęcia  o czym piszesz. :ph34r:

Gość marekfarmer
Opublikowano

Kup  książkę  przeczytaj  sobie

Opublikowano

Mirro , Marek tak odpowiada jak nie umie wytłumaczyć.

Dyskusja w dużym uproszczeniu dyskusja  sprowadza się do "generalnie to sie nie znasz bo nie wiesz a jak nie wiesz to ja ci nie będę tłumaczył bo i tak nie zrozumiesz. A w ogóle to sobie znajdź i doczytaj":D

Ile to już afer maja za uszami ci źli ludzie z PO i nawet żadnych zarzutów nie ma. Pół kadencji mineło, tyle przekrętów wypłyneło a tych zdrajców nikt nawet nie oskarżył . Hańba!!!!!

Opublikowano

w angli drukowano nowe pieniadze skierowane na rynek po denominacji zlotego- to byla zupelnie nowa technologia i sposoby zabezpieczenia, w tak zacofanym technologicznie kraju nie bylo wtedy mozliwosci technicznych na taka produkcje- co sugerujesz ze lepiej bylo drukowac w rosji???? 

jak czytales i zrozumiales o co chodzi to nas oswietl-chyba ze cos ci sie wydawalo i jak zwykle bredzisz bez dowodow......

bogdan-zaden oficer ak po 19 I 1945 r nie mogl niko zabic ani byc przez nikogo zabitym- w tym dniu naczelny dowodca armii krajowej general leopold okulicki"niedzwiadek" z upowaznienia prezydenta rp na wychodzctwie rozwiazal armie krajowa,przeniosl wszystkich zolnierzy do cywila i zwolnil ich z przysiegi-armia krajowa w tym dniu przestal istniec, wszelkie dzialania partyanckie od tego dnia byly zwykla bandyterka, paradoksalnie za niewykonanie rozkazu dowodcy armii krajowej karali smiercia-takie jest prawo wojskowe-  ich komunisci-taki paradoks historii..... 

wszelka dyskusja o tzw "zolnierzach wykletych " powinna rozpoczynas sie od tego rozkazu

https://pl.wikisource.org/wiki/Ostatni_rozkaz_dzienny_dowódcy_Armii_Krajowej_(1945)

Gość marekfarmer
Opublikowano

Trzeba było  drukować w Polsce  dobrze  zabezpieczyć  a nie w Anglii  i nikt nie miał na tym kontroli  nikt nie wie  ile  nadrukowały sobie  PLN  służby Brytyjskie.

Opublikowano

No właśnie chodzi o to że mieli utrudniony dostęp do druku. Poza tym angielski formalizm był gwarantem, chyba że rząd emigracyjny coś tam sobie przytulił.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v