Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Może być coś na rzeczy, bo skoro naszą stronę trzymają już sami Niemcy a i Rosjanie przychylają się do naszego stanowiska, to chyba układ sił zaczyna się zmieniać. Chyba powoli nasz wielki brat z za oceanu staje się zbyt sterowalny przez stronę żydowską.
A wcześniej pisałem że mógłby uratować  nas sojusz z Putinem i że to niemożliwe. A tu masz, taka niespodzianka. Chyba nadchodzi czas nowego podziału strefy wpływów. Chyba że Rosjan tak wk***ia Banderyzm na Ukrainie i chcą im naszymi rękami zamknąć okienko na zachód.

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano
4 godziny temu, ereksio napisał:

1. Tu , niestety z Ulmanem się nie zgodzę . Obecny stan jest taki. Niemcy powinny zapłacić nie dlatego ,że się nam należy , lecz za zniszczenia w mieniu Państwa Polskiego. Za  świadome z premedytacją prowadzone bombardowania miast polskich i za świadome zburzenie stolicy.  Nikt nam kraju nie odbudował, zrobiliśmy to sami . Odbudowaliśmy to co było możliwe , również to co zostało zniszczone , a przed wojną należało do zydów.

2, Od zydów również nic nie chcemy w przeciwieństwie do nich. Otrzymali odszkodowania od Niemców , również w tej części w której to odszkodowanie należało się państwu polskiemu.  Dlatego , również w tym wypadku ( odszkodowań osobowych) , Niemcy nadal są nam winni odszkodowania , bo płacąc zydom z izraela nie rozliczyli się z Polską.

3.Ponieważ przez cały czas powojenny , aż do dzisiaj, zydzi maja ogromny wpływ na rządy w Polsce , a swoje od Niemców już otrzymali , więc przez lata nie podejmowali tego tematu , uznając ,że to nie ich sprawa.  Jednocześnie kupczyli różnymi porozumieniami i ugodami które zawsze były dla Polski niekorzystne. Interesowało ich tylko jedno : wyciągnąć z Polski jak najwięcej.

4.Historia pokazuje , że co jakiś czas zydki dostają wpier..l , bo sami sobie na to zasłużyli. Bez względu na to,  kiedy to ponownie nastąpi  , taki czas przyjdzie. Zbyt mocno o to zabiegają.

1.Kiedys dyskutowałem z kims o tym. Jesli rozumienie wojny jest takie  że się napada a potem trzeba zapłacić za zniszczenia to do czego ten swiat zmierza? Nie wiem czemu argumentem jest że odbudowalismy kraj po wojnie? Tak się dzieje od wielu wieków:|

2. Wprowadźmy elementarna logikę. Jesli żydzi dostali nasze odszkodowanie to  jakim cudem Niemcy sa nam winni? Jak napisałeś naszą część dostali żydzi a ty chcesz się domagac jej od Niemców? O.o

3.Mieli wpływ , maja wpływ i to sie nie zmieni. Za wielu ich jest  przy korycie z kazdej strony

4, Oni to przeżywaja cyklicznie i to ich czyni silniejszymi a nie osłabia

• Haha 1
Opublikowano

Ad.2 Takim cudem że skoro Niemcy naiwnie płacili nie tym co trzeba to ich problem . Jeśli pieniądze z odszkodowań wpływały do banków umieszczonych w Polsce to rzeczywiście już można uznać że pieniądze wpłyneły jako odszkodowania a jeśli gdzieś wypłyneły w świat np. do USA to jak na razie odszkodowanie dostali amerykanie :) . To jest do sprawdzenia .  To jest właśnie istota całej sprawy że może się wyda cały przekręt  że odszkodowania powstałe na terenach dzisiejszej Polski wytransferowano gdzieś... chyba nikt nie ma wątpliwości że w Polsce ich niema . 

Opublikowano

To ja mam kompromis na okoliczność tego cyrku z ustawą. Minister Jaki do dymisji za brak nadzoru, uzgodnień  i zaangażowania w czasie prac nad ustawą, które to spowodowały szereg napięć z naszymi "sojusznikami. Prezydent Duda podpisuje ustawę i  kropa. 

Opublikowano

MSZ sygnalizowało Jakiemu że mogą być problemy z tą ustawą ze strony państw zainteresowanych. On mówi że obdzwonił wszystkich i ci mu powiedzieli że wszystko OK. Są na to jakieś kwity? Bo chyba przy międzynarodowym zasięgu rażenia wypadałoby jakieś posiadać? Szkoda Ci go? To tylko urzędnik, w dodatku chamski, butny i przeświadczony o własnej nieomylności. 

• Like 1
Opublikowano

Jakiego to ja bym do ciurmy  wsadził że ten z Hanną  G W tak się łagodnie obchodzi . Żydki z wszystkich Polaków robią Szmalcowników , a to tylko ona kilka milionów dzięki nim przytuliła i nadal cieszy się wolnością . 

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, marks50 napisał:

Ad.2 Takim cudem że skoro Niemcy naiwnie płacili nie tym co trzeba to ich problem . Jeśli pieniądze z odszkodowań wpływały do banków umieszczonych w Polsce to rzeczywiście już można uznać że pieniądze wpłyneły jako odszkodowania a jeśli gdzieś wypłyneły w świat np. do USA to jak na razie odszkodowanie dostali amerykanie :) . To jest do sprawdzenia .  To jest właśnie istota całej sprawy że może się wyda cały przekręt  że odszkodowania powstałe na terenach dzisiejszej Polski wytransferowano gdzieś... chyba nikt nie ma wątpliwości że w Polsce ich niema . 

No pewnie. Jak teraz Niemcy  zapłacą i za kilka lat się rządy zmienią,  to będzie można powiedzieć że znowu chcemy odszkodowań bo płacili nie tym co trzeba i to ich  problem :D Przy takiej argumentacji Niemcy powinni nas zabić śmiechem

Tak jak ostatnio pisałem - brać się za robote a nie biadolić jak związkowcy z solidarności że się należy bo oni wiecznie pokrzywdzeni

1 godzinę temu, mirro napisał:

MSZ sygnalizowało Jakiemu że mogą być problemy z tą ustawą ze strony państw zainteresowanych. On mówi że obdzwonił wszystkich i ci mu powiedzieli że wszystko OK. Są na to jakieś kwity? Bo chyba przy międzynarodowym zasięgu rażenia wypadałoby jakieś posiadać? Szkoda Ci go? To tylko urzędnik, w dodatku chamski, butny i przeświadczony o własnej nieomylności. 

Mówiąc cos takiego sam robi z siebie głupka. Jak nie ma na papierze to nie  ma w ogóle a wszelkie rzekomo ustne ustalenia może sobie wsadzić w   ..... butyB| No a że cham , ćwok zbuk i buc to już ludzie przywykli. 

31 minut temu, gienio007 napisał:

Jakiego to ja bym do ciurmy  wsadził że ten z Hanną  G W tak się łagodnie obchodzi . Żydki z wszystkich Polaków robią Szmalcowników , a to tylko ona kilka milionów dzięki nim przytuliła i nadal cieszy się wolnością . 

No widzisz jaki to gamoń Nawet tak prostej rzeczy zrobić nie potrafi.o.O Jest przecież komisarzem ludowym więc tak jak kiedyś może oskarżyć, osądzić i skazać jednocześnie a i tak nie umie tego zrobić. Może to żyd, albo ma układ z HGW? :o

Gość marekfarmer
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

A co nas obchodzą  inne kraje 

Polska  jest  podobno niepodległa   więc   po co ma pytać  innych  o zdanie  o nasze  ustawy

Minister Jaki  to  jeden z najlepszych ministrów

Robi  porządek z Chamską i  bezczelną  hanką  i jej szajką

Opublikowano

Jak Polska niepodległa to czemu musi respektować regulacje UE? A może prawo międzynarodowe tęż będziemy mieć w poważaniu. Dobrym przykładem do naśladowania jest Korea Północna. 

Jaki on najlepszy minister? Małolat z przerostem ambicji. Hance nic nie zrobi i jak zawsze jestem się skłonny o ta założyć. Co ty na to Marku? O dobeą butelkę?

Opublikowano

O jakich to mówić konsultacjach ze stroną Izraelską skoro pani Azari sama  publicznie przyznała że decyzję o buncie podjął rząd Izraela . Dobrze wiedzieli jak wygląda ten zapis i był czas na robienie ajwaj ale nie jeśli by zrobili raban np pół roku wcześniej to by jeszcze strona Polska poszła na ugodę i by nie było o co robić ajwaj . To jak w dowcipie o zajączku co bez czapki chodził . Jeśli by spełniono wszystkie argumenty strony Izraelskiej to i tak było by ajwaj że ustawa podpisana nie tym kolorem tuszu .

Nawet obecne zastrzeżenia odnośnie ustawy nie są sprecyzowane tylko stwierdza się że jest zła , a jak przydusić stronę Izraelską by podali konkrety to zaczynają się jąkać i stwierdzają że zastrasza się ludzi którzy przeżyli obóz i nie będą mogli dawać świadectwa o holokauście , a przecież jak byk jest napisane że takich spraw to nie dotyczy , a nawet jeśli jakaś osoba która przeżyła  obóz i jest święcie przekonana że Polacy jako naród  są winni to może warto ją edukować  by nie nie zmarła z fałszywą  świadomością .

A w sumie chodzi o grę na czas by przesunąć ustawę w czasie by pierwsza weszła ustawa w USA odnośnie odszkodowań dla Żydów od Polaków a każda ustawa po niej była by argumentowana że jest to kontrowanie tej ustawy a tak Polacy wprowadzają  ustawę o prawdzie wojennej  i ciężko obecnie w tej chwili będzie powiedzieć że Polacy jako naród byli winni więc z odszkodowanie retorsyjne odpada od Polski i pozostają odszkodowania cywilne przed polskimi sądami co się nie uśmiecha niektórym bo dziś w sądach już będzie się zwracać uwagę na osoby 130 letnie które odsprzedały roszczenia .

• Like 1
Opublikowano

Też się nad tym zastanawiam , czy te komisje i próby niby to postawienia w stan oskarżenia nie jest tylko biciem piany dla szaraczków takich jak my .  Nikt  z nas tak na prawdę nie wie jak to tam u "góry "  jest wszystko połączone ???? Pożyjemy , zobaczymy 

Opublikowano

do dzisaj sa ogloszenia w gazetach ze poszukuje sie osob ktore urodzily sie pod koniec XIX w- bez ustalenia -nawet wzietej z sufitu-daty smierci nie da sie zaczac sprawy spadkowej-takie jest ,bylo i bedzie prawo polskie i pewne i w kazdym cywilizowanym swiecie.

jak skomentujecie to ze oddano majatek wart wiele miliardow zl[np. 105 tys ha ziemi rolnej] pelnomocnikom faceta ktory zmarl w I w naszej ery-prawie 2000 tys lat temu a wy sie dziwicie  jakim XIX w:D

zgodnie z decyzja wielkich mocarst po II wojnie reparacje dla polski mial wyplacic zsrr ze swojej strefy okupacyjnej , a ze nas wykiwali to chyba nikogo nie dziwi, to nastepca prawny -rosja jest nam winna odszkodowania ktore zrabowala w swojej strefie okupacyjnej.

niedlugo rocznica marca '68- chyba o to chodzilo przy glosowaniu o drugiej w nocy- znowu w gazetach zaczna sie pojawiac okolicznosciowe artykuly , znowu pokaza gomulke -ktos moze miec dziwne skojarzenia z dzisiejszymi czasami-bo nie wiem czy wiecie ze tow. wieslaw nie byl premierem ani prezydentem[przew.rady panstwa] a rzadzil twarda reka az go towarzysze wywalili w 70 r i zamienili na gierka-wypisz wymaluj taki mateuszek tamtego czasuB|

Opublikowano
15 minut temu, marks50 napisał:

A w sumie chodzi o grę na czas by przesunąć ustawę w czasie by pierwsza weszła ustawa w USA odnośnie odszkodowań dla Żydów od Polaków a każda ustawa po niej była by argumentowana że jest to kontrowanie tej ustawy a tak Polacy wprowadzają  ustawę o prawdzie wojennej  i ciężko obecnie w tej chwili będzie powiedzieć że Polacy jako naród byli winni więc z odszkodowanie retorsyjne odpada od Polski i pozostają odszkodowania cywilne przed polskimi sądami co się nie uśmiecha niektórym bo dziś w sądach już będzie się zwracać uwagę na osoby 130 letnie które odsprzedały roszczenia .

Kolega Marek pisał że żadne państwo nie może wywierać wpływu na nas bośmy suwerenni,  a tu najlepsi na świecie sojusznicy nam koło pióra robia. Mamy my jeszcze jakiś sojuszników w ogóle?

Co do ruchu uprzedzającego roszczenia to może być tak jak piszesz ale też zgoła inaczej. Jesli w tej ustawie nie ma nic takiego czym  żydzi mogli by się  bulwersować a oni robia awanturę to może oni nas rozmiękczają?  

Cały czas mnie interesuje jak nasz dzielny rząd w skali swiata będzie ścigał kłamstwo o Polskich obozach śmierci. Wie to ktoś?

Opublikowano

Skoro mocarstwa ustaliły że ZSRR ma wypłacić odszkodowania to niech by i dopilnowali by to było wykonane bo w każdym innym wypadku decyzja nie była ważna gdyż nie była zrealizowana , oczywiście w każdej innej sprawie można by było mówić o przedawnieniu ale nie w sprawach wojennych które nie ulegają zatarciu . Nikt z Polski nie siedział w Jałcie i nie zgodził się na to i nawet pomijając terror komuny , nie mieliśmy dokumentu/porozumienia by o tym wspomnieć kacapom choćby przy wódce .

Chichotem historii jest to że w średniowieczu uważanym za zacofany okres dziejów przestrzegano reparacji wojennych , odszkodowań a dziś wielce oświeceni, w dobie komunikatywności , rozmów ,dyplomacji przemilczano kraj w środku europy ,

Opublikowano (edytowane)

Mocarstwa ustaliły że ZSRR i Polska załatwią reparacje między sobą i umyły ręce. Myslisz że się za nami ktoś wstawi jak ze wszystkimi mamy jakieś spory? Wolne żarty9_9  Czemu nie upominamy sie od Rosji?

W sredniowieczu odszkodowania wojenne? Zawsze mi się wydawało że łupili przgranego a nie zwracali mu za zniszczenia. Masz jakiś artykuł że takie praktyki  istniały?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Kolega Marek pisał że żadne państwo nie może wywierać wpływu na nas bośmy suwerenni,  a tu najlepsi na świecie sojusznicy nam koło pióra robia. Mamy my jeszcze jakiś sojuszników w ogóle?

Co do ruchu uprzedzającego roszczenia to może być tak jak piszesz ale też zgoła inaczej. Jesli w tej ustawie nie ma nic takiego czym  żydzi mogli by się  bulwersować a oni robia awanturę to może oni nas rozmiękczają?  

Cały czas mnie interesuje jak nasz dzielny rząd w skali swiata będzie ścigał kłamstwo o Polskich obozach śmierci. Wie to ktoś?

ty masz coś z głowom  zdecyduj się twarda polityka czyli nierobienie nas w idiotów suwerena 

czy dupoli zca jak ty ??     co nam każą do zrobimy co powiedzą czy obraża my przemykiwać głową , co nas obchodzi kto co dostał stara baba jesteś ze interesujesz sie wszystkim tylko nie swoim  ?? gdy bd chcieli zawsze coś dla siebie zawsze sie ktoś znajdzie komu się to nie podoba wiec bd łgać przed nim na kolana ??

Polska już nieraz krwią spływała bo tacy ludzie jak Tusk i reszta jego kolesi jak kierowali Na-rud jest podzielony ale naród musi zrozumieć i wybierać takich ludzi którzy coś osiągnęli dla kraju. Ja nie jestem zwolennikiem PiS ale glosowałem na nich bo choć nie wszystko co robią mi się podoba poparłem ich bo jestem patry jotom kocham Polskę i wiem ze wśród nich nie brakuje takich co bondem bronic naszych interesów i to robią choć są rożne grupy i ludzie nie którzy opłacani inni porostu to idioci ale to nic nie znaczy dopóki jest w narodzie duma

• Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Jak Polska niepodległa to czemu musi respektować regulacje UE? A może prawo międzynarodowe tęż będziemy mieć w poważaniu. Dobrym przykładem do naśladowania jest Korea Północna. 

Jaki on najlepszy minister? Małolat z przerostem ambicji. Hance nic nie zrobi i jak zawsze jestem się skłonny o ta założyć. Co ty na to Marku? O dobeą butelkę?

Wiesz co oznacza  sformułowanie  ,,niby Niepodległa,,

Nie wiem co ty tak widzisz  w tej  Korei Północnej że ciągle  ją  na tym forum  wyróżniasz :D:D

Lepszy  Małolat  Jaki  niż  stary dziadek  Korwin.

Nie przyjmuje zakładów  od  nieznajomych

Opublikowano (edytowane)

Od obiadu się zaczeło Romek,? Oj dziś bedzie ciekawie.

Co ty w sumie piszesz i o co ci chodzi?  Na to co zrozumiałem chetnie odpowiem. Polityka nie ma być twarda czy miękka ale mądra by jak najwięcej uzyskac. Popatrz na Orbana.. Układa się po trochu ze wszystkimi i nie tupie małymi nózkami bez końca bo jak wie że może coś ugrać to ustepuje. PIS potrzebuje wojenek dla takich jak ty by im samoocenę poprawić. Polska nie jest w prózni by sobie robić co chce bo jesteśmy w pewnej konfiguracji międzynarodowej , gospodarczej i politycznej. Traktaty, porozumienia, organizacje miedzynarodowe to pewne prawa i obowiązki na które się zgodziliśmy i których musimy przestrzegać. Ty twierdzisz ze nasz rząd winien działać wedle tak znienawidzonej zasady  - róbta co chceta,  bo jesteśmy suwerenni i niezależni i se bedziem robić po swojemu O.o 

Marek pisał że jak żydy jazgoczą na temat ustawy to skandal i nie wolno im a jak USA uchwala ze będzie wspierać realizacje zydowskich roszczeń to juz go nie bulwersuje. Jak to mozliwe? 

Marek -jak Polska niby niepodległa to kto jest całkowicie niepodległy?  Może właśnie ta Korea bo wszystko mają w d*pie. Chciałbyś tak?

Jaki to pętak co widać i słychać a może nawet czuć. Toz to sie nawet nie umie stosownie ubrać. Zazwyczaj odstrojony jak kawaler na wiejskie wesele. Jak sie nie ma klasy to się tego nie nauczy Do JKM to mu duuużo brakuje. Jednak wielu sie z takim gamoniem utozsamia bo jest na ich poziomie. 

Może inny zakład? Wyslę co flaszkę jak zamkna HGW albo Tuska. Jeśli nie to dasz 50 Pln na Caritas albo wpłacisz Rydzykowi. Pasuje ci?

Wiecie już jak będziemy  na swiecie scigać kłamców  głoszących polskie obozy śmierci? 

Mocna rzecz https://wiadomosci.wp.pl/zdjecie-tego-samochodu-podbija-siec-chodzi-o-napis-na-tylnej-szybie-6216454010329217a

Edytowane przez Ulman
Gość marekfarmer
Opublikowano

Kto    jest całkowicie niepodległy  USA  ROSJA  Turcja  Izrael  Anglia już  niedługo

Możemy  się  założyć  kto  przegra  wpłaca  100zł na Szlachetną paczkę   pasuje  ci  ???

Opublikowano

Jedni zależni od zydów a drudzy soft dyktatorzy  W otoczeniu Trumpa większość zydów którzy nim steruja i dbaja by Izrael dostawał odpowiednia ilość zielonych liczoną w mld/rok. Izrael zalezny od USA a USA od zydów. o.O Bawet ci wymienieni podlegaja traktatom, umowom handlowym, prawu międzynarodowemu i pewnie wszyscy sa żadłużeni w zydowskich instytucjach finansowych. Czy to jest niepodległość? Może i tak. 

Zakład może być ale i tak dorzucę butelkę bo tylko i wyłącznie na cele charytatywne to tak trochę jak pedałowaci celebryci :D

Panie i Panowie

Zakład uważam za zawarty!

Opublikowano

Powiem szczerze, że chciałbym abyś go przegrał, bo świadczyło by to że i na świeczniku nie jest się bezkarnym, ale raczej  tak się nie stanie.

Opublikowano

szlachetna paczka zanim stala sie pokazywana w telewizji celebrycka impreza nazywala sie swiateczna paczka:D cos jak "merry winter holidays".

okazuje sie ze sluzby specjalne maczaly palce w reprywatyzacji -zarowne z miasta jak i ze wsi9_9, ojcem chrzestnym dziecka brata, aresztowanego jakuba r. jest maciej wasik:D,ulman chyba flaszka ci zostanie:D

https://wpolityce.pl/polityka/379380-ujawniamy-hgw-i-jakub-r-przechodza-do-kontrataku-donosami-z-aresztu-chca-zaklamac-afere-reprywatyzacyjna-na-celowniku-kaminski-wasik-i-bejda

Opublikowano

Ulman wygra . Tylko za ile lat coś tam będzie pewne ? Koło Hanki zrobiło się gorąco . Może coś tam za to wszystko odpowie , ale nie wierzę że trafić by mogła za kratki .

Gość marekfarmer
Opublikowano

Nie wygra

Przeczytaj sobię  książkę  ,,Skok na Banki ,, Tam już  jest  ładnie HGW opisana  do tego  Afera  reprywatyzacyjna.

Prędzej czy później HGW  Tusk  i cała  reszta  odpowiedzą  za swoje grzechy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v