Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

7 minut temu, staszek131415 napisał:

Mi żal głupoty Twojej tak jak i Kubicy i Golloba

Argumentów zbrakło?  Coś o głupocie wspominałeś^_^?

Przed chwilą, marekfarmer napisał:

A ktoś  mu tam kazał  wejść  czy na własne życzenie tam  polazł  prywatnie ????

Sam powinien za ta akcje  zapłacić    albo  rodzina  jak facet  nie przeżyje. Dlaczego ja mam płącić   na ratowanie jakiegoś  kolesia  co  nie ma nic lepszego  do roboty  tylko łażenie po górach. Wole aby te  pieniądze  dostała  Polska  rodzina  i pojechała sobie  z dziećmi wypocząć nad morze  czy w góry  na narty.

Z  katastrofy  Smoleńskiej potrafiłeś  się  tutaj  prześmiewać  a jak ktoś  napisze  prawdę   to masz  ból  D*py.

Zauważyłem że ty jesteś  taki typowo  zawsze  Anty  nie ważne co  zawsze  w drugą  stronę.

A kto kazał Gollobowi jeżdzić na motocyklu, kto Kubicy się ścigać, kto kazał lecieć do Smoleńska? Po cholere tam lecieli i czemu niby mamy im pomagać? Przecież wiedomo że samoloty czasem spadają, pogoda była do d*py podobnie jak lotnisko? A jak spadł Ił 62 w Kabatach to tez po cholerę lecieli do tych Stanów. Trzeba było w chałupie siedzieć  i broń  Boże nie pomagać bo sami podjeli decyzję i ryzyko że polecą

Może Jarosław czy Tusk nie powinien lecieć do Smoleńska po katastrofie bo jak wszyscy zgineli to jaki to ma sens?  

A jak 500+ przepijają to jest lepiej,  niż pokryć wydatki na próbę ratowania człowieka?

A co na temat tłumaczenia się rzadu przed żydkami jak tylko lekko tupną nóżką?  Nawet oni twierdzą że niejeden  nasz  rodak  ma coś za uszami i nie wszyscy są święci. Tak samo jest wśród wyklętych - nie jeden był tam bandzior

Gość marekfarmer
Opublikowano

Jeśli  porównujesz  lot  do Smoleńska  czy  Lot   Ił62   do  Widzimisię  jakiegoś  kolesia   to  sorry  ale nie mamy o czym pisać dalej.

6285289-.jpg

Opublikowano

Następny bez argumentów.

No to bliżej obecnej sytuacji.

Jak lumpy zimą zamiast iść do noclegowni napija się i śpią na  ogródkach działowych a potem zamarzaja to po cholerę ich ratować , leczyć? Sami sobie wainni. Mieli takie widzimisie to niech zdychają. 

Zamarzających lumpów byś ratował i pomagał czy też na to szkoda pieniędzy?

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Pomagał bym ratować tych jak to nazwałeś  ,, zamarzających lumpów,,  gdzie  twój  szacunek do drugiego człowieka ???

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
42 minuty temu, Ulman napisał:

Argumentów zbrakło?  Coś o głupocie wspominałeś^_^?

A kto kazał Gollobowi jeżdzić na motocyklu, kto Kubicy się ścigać, kto kazał lecieć do Smoleńska? Po cholere tam lecieli i czemu niby mamy im pomagać? Przecież wiedomo że samoloty czasem spadają, pogoda była do d*py podobnie jak lotnisko? A jak spadł Ił 62 w Kabatach to tez po cholerę lecieli do tych Stanów. Trzeba było w chałupie siedzieć  i broń  Boże nie pomagać bo sami podjeli decyzję i ryzyko że polecą

Może Jarosław czy Tusk nie powinien lecieć do Smoleńska po katastrofie bo jak wszyscy zgineli to jaki to ma sens?  

A jak 500+ przepijają to jest lepiej,  niż pokryć wydatki na próbę ratowania człowieka?

A co na temat tłumaczenia się rzadu przed żydkami jak tylko lekko tupną nóżką?  Nawet oni twierdzą że niejeden  nasz  rodak  ma coś za uszami i nie wszyscy są święci. Tak samo jest wśród wyklętych - nie jeden był tam bandzior

Słabe porównanie no cóż  .... tonący brzytwy się chwyta:22_stuck_out_tongue_winking_eye:

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

A gdzie  ja napisałem że  jemu  pomoc się nie należy ?????

Napisałem że  powinien alpinista  albo jak zginie tam to jego  rodzina  zapłacić  za akcje   ratowniczą i tyle.

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

A zamarzający alpinista jest "drugim sortem"? Jemu się pomoc nie należy

Zdaniem francuzów tak ale nie z ich pieniędzy

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

A co to ma wspólnego ? Ja na swoje 500+ napewno zarobie ale nie żal mi byłoby na ratowanie faceta tak jak współczuącym katolikom proPISowskim. Kilku dzieciom jakby nad morze raz nie pojechały nic by się nie stało i ich ci szkoda a  na faceta którego próbowali uratować przed zamarznięciem  nie?  Niedożywione dzieci?  A umierały z głodu? Co 4 w Polsce ? O ile wiem to na świecie , a jak chcesz świat zbawiać to czemu miałbyś pominąć próbę urtowania jednego chłopa i do tego rodaka. 

Oj wychodzi z ciebie  mały zawistny i wredny zasciankowy mały polaczek.  Dzieci którym nic nie grozi - pomagać Facet który zamarza - nawet nie próbować. 

gdzie ja napisałem ze go bym nie uratował sam udowadniasz ze jesteś kretynem piszesz ze zabraniasz socjała niech każdy na siebie zarobi wiec grupa uprzywilejowana ?

widzę ze elita nielicznym się należy  taa co miesiąc płacisz więcej jak podku rolnym czy w czym, ??  inni też zarobili 

8 minut temu, Ulman napisał:

A zamarzający alpinista jest "drugim sortem"? Jemu się pomoc nie należy

czemu francja odmówiła pomocy i finansowania ?? przecież sam gadasz za pomnieć  co było i żyć w zgodzie twoja teoria się posypała każdy robi co mu wygodnie a my mamy udawać pupili ??? twój strzał w kolano 

9 minut temu, marekfarmer napisał:

Napisałem że  powinien alpinista  albo jak zginie tam to jego  rodzina  zapłacić  za akcje   ratowniczą i tyle.

ulman się zbulwersował i majaczy tak jak z teoriami pisowskimi a ciekawe gdyby było po pewnie jak francja by odmówili i co ty na to ulman ??

Opublikowano
Przed chwilą, marekfarmer napisał:

To i niech krewni lumpów za nich płacą za ich noclegi w noclegowni o lie korzystają, za hospitalizacje , za podwózki straży miejskiej, za ich czas który poświęcają na lokalizowanie miejsca ich pobytu 

Staszek,  czemu słabe? Umiesz uzasadnić? 

Co cie francuzi obchodzą? Jak nie ma argumentów to i francuz dobry? Może beżowych przyjmować tak jak oni? Albo się wzorować albo nie:D

Romanek, jak kiedyś pisałem mam jeszcze drugą działalność i między innymi dlatego wiem co to znaczy jeździć 60 tys rocznie więc siłą rzeczy wiem jak nierealne jest jeżdżenie  100 000 rocznie , prowadzenie gospodarstwa i jeszcze praca na etacie :D

Te co 4  niedożywione dziecko to w Polsce są czy gdzie?  

Opublikowano

jedyna gora ktora zdobylem to kopa kondracka- ale to bylo przez pomylke i mlody wtedy bylem, niedlugo polski himalaizm sie skonczy -wiekszosc zginie,reszta zrezygnuje, taka polska ulanska fantazja,kukuczka zginal a messner zyje do dzisiaj, zreszta gory wysokie uslane sa setkami zamarznietych zwlok ludzi z calego swiata-  tych co nie umieli powiedziec stop..........

Gość marekfarmer
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

To i niech krewni lumpów za nich płacą za ich noclegi w noclegowni o lie korzystają, za hospitalizacje , za podwózki straży miejskiej, za ich czas który poświęcają na lokalizowanie miejsca ich pobytu 

Staszek,  czemu słabe? Umiesz uzasadnić? 

Co cie francuzi obchodzą? Jak nie ma argumentów to i francuz dobry? Może beżowych przyjmować tak jak oni? Albo się wzorować albo nie:D

Romanek, jak kiedyś pisałem mam jeszcze drugą działalność i między innymi dlatego wiem co to znaczy jeździć 60 tys rocznie więc siłą rzeczy wiem jak nierealne jest jeżdżenie  100 000 rocznie , prowadzenie gospodarstwa i jeszcze praca na etacie :D

Nie umiesz  rozróżnić  Widzimisie  kolesia który  idzie na górę  na której  zginęło już  kilkudziesięciu  ludzi od  bezdomnych w Polsce  to sorry  ale  jesteś z innej planety

To te twoje  1-2 klasy takie dochodowe  że  na etat  musiałeś  iść  ???

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Ulman napisał:

hehehe nie zmieniaj tematu plączesz się ja nie napisałem rocznie tylko jeden rok rzędu czyli poprzedni tak bije do 60/80 dlatego ze dużo wolnego   :D

10 minut temu, Ulman napisał:

http://telewizjarepublika.pl/gus-niemal-milion-dzieci-w-polsce-zyje-w-skrajnej-biedzie,22526.html

pamiętasz co NATO za peło 

Zdaniem resortu jeśli gdzieś znajdują się dzieci potrzebujące wsparcia, to jest to tylko wina rodziców wstydzących się poprosić o pomoc. 

wiec teraz ci głupio chamie ??

W Polsce około 800 tys. z klas 1-3 jest niedożywionych. W Unii Europejskiej jest gorzej tylko w Rumunii i Bułgarii.

634001845758730000.jpg

Dziecko i śniadanie/Shutterstock.com

Informują o tym eksperci fundacji "Maciuś", która finansuje posiłki dla najuboższych uczniów.

Z badania przeprowadzonego na zlecenie Polskiej Fundacji Pomocy Dzieciom „Maciuś" wynika, że choć 93 proc. gmin wdrożyło przynajmniej jeden program mający na celu dożywianie dzieci, to w wielu przypadkach nie otrzymują one ciepłego posiłku, ale np. tylko jabłko, sok lub szklankę mleka.

Czytaj też: Koniec kombinowania z L-4

Ponad 70 proc. dzieci jest objętych w szkołach jakimś programem dożywiania, ale tylko w 28 proc. szkół żywność wydawana jest w miarę potrzeb uczniów. Największy odsetek niedożywionych dzieci występuje w województwach pomorskim i dolnośląskim, a najlepsza sytuacja jest w województwach podlaskim i małopolskim.

Prezes fundacji "Maciuś" Grzegorz Janiak podkreślał podczas poniedziałkowej konferencji prasowej, że niedożywione dzieci pochodzą często z rodzin, w których miesięczny dochód na osobę o kilka złotych przekracza próg niezbędny do otrzymania bezpłatnego ciepłego posiłku w szkole.

- Niedożywienie objawia się bólami brzucha, apatią, agresją, kłopotami z nauką - powiedział Janiak. - Niedożywione dzieci częściej chorują i popadają w depresję. Nie proszą o pomoc, bo jest to wstydliwe. Dziecko samo nie poprosi o pomoc - muszą zareagować nauczyciele lub sąsiedzi - dodał.

Fundacja "Maciuś" powstała, aby rozwiązać problem niedożywienia i głodu w Polsce. Dofinansowała dożywianie uczniów w 400 szkołach na terenie całej Polski. Fundacja sfinansowała 1,3 mln posiłków.

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
15 minut temu, lukasz7604 napisał:

Może zmienię temat dyskusji.

Jak myślicie jakie notowania w sondażach będzie miał PIS, po awanturze z Izraelem?

Ja obstawiam grubo powyżej 50%.

Zapomniałeś postawić znak "minus" przed cyfrą 50 :D

Opublikowano

Były poseł PO z Zakopanego Andrzej Gut-Mostowy opuścił Platformę i przystąpił do Porozumienia Jarosława Gowina. Ostatnie wyrzucenie trojga posłów z PO, ale przede wszystkim nałożenie dyscypliny światopoglądowej, było absolutnie dla mnie nie do zaakceptowania - powiedział.

Prezes Porozumienia, wicepremier i minister nauki Jarosław Gowin (L) oraz Andrzej Gut Mostowy (P) podczas konferencji prasowej w Zakopanem /PAP
Prezes Porozumienia, wicepremier i minister nauki Jarosław Gowin (L) oraz Andrzej Gut Mostowy (P) podczas konferencji prasowej w Zakopanem/PAP

Wicepremier, minister nauki oraz szef ugrupowania Porozumienie Jarosław Gowin powiedział podczas niedzielnej konferencji prasowej w Zakopanem, że kiedyś razem z Gutem-Mostowym współpracował przez wiele lat w Platformie Obywatelskiej, współtworząc tak zwany konserwatywny nurt tej partii.

"Bardzo się cieszę, że dzisiaj nasze drogi łączą się ponownie. Andrzej Gut-Mostowy jest tutaj na Podhalu i w całym okręgu nowosądeckim ikoną konserwatyzmu i zarazem ikoną postawy wolnorynkowej. Nasze ugrupowanie jest płaszczyzną spotkania się wszystkich ludzi, dla których w sprawach światopoglądowych ważne są takie wartości jak: rodzina, patriotyzm, silna obecność wiary. Natomiast w sprawach gospodarczych zdecydowanie stawiamy na prywatną przedsiębiorczość, wolny rynek i niskie podatki" - mówił Gowin.

Wicepremier podkreślił, że cieszy go fakt, iż Gut-Mostowy docenia działania rządu na rzecz przedsiębiorców.

"Rzeczywiście przyjęta konstytucja dla biznesu to jest szansa na przyspieszenie tempa rozwoju gospodarczego i rozwoju wielu zwłaszcza małych firm. Nie zapominamy też o tych średnich i dużych przedsiębiorcach. Wkrótce premier Morawiecki i minister Emilewicz przedstawią kolejne propozycje adresowane do przedsiębiorców" - zapowiedział Gowin.

Andrzej Gut-Mostowy obejmuje funkcję prezesa okręgu nowosądecko-podhalańskiego Porozumienia i rozpocznie budowę struktur tego ugrupowania. Zadaniem Gowina na Podhalu i na ziemi sądeckiej "to bardzo optymistyczny prognostyk przed nadchodzącymi wyborami zarówno samorządowymi jak i parlamentarnymi".

"Zjednoczona prawica pójdzie do tych wyborów razem, ale równocześnie bardzo ważne jest, żebyśmy rozszerzyli się na kolejne wartościowe osoby takie jak Andrzej, na kolejne wartościowe środowiska. Jestem przekonany, że w 2019 roku będziemy w stanie powalczyć o ponowne samodzielnie sprawowanie władzy w Polsce" - zakończył.

Gut-Mostowy zaznaczył, że swój akces do Porozumienia zgłosił z przyczyn

Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/polska/news-kolejny-znany-polityk-odchodzi-z-po,nId,2515142#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Opublikowano
8 minut temu, marekfarmer napisał:

Nie umiesz  rozróżnić  Widzimisie  kolesia który  idzie na górę  na której  zginęło już  kilkudziesięciu  ludzi od  bezdomnych w Polsce  to sorry  ale  jesteś z innej planety

To te twoje  1-2 klasy takie dochodowe  że  na etat  musiałeś  iść  ???

A bezdomny to ze swojej woli nie ryzykuje zamarznięcia? Może iść do noclegowni przecież. Każdej zimy zamarza kilkadziesiąt osób a bezdomni nadal maja widzimisie i zamarzają. Gdzie ty masz różnicę? 

Nie na etat tylko drugi biznes. Jak ktoś ma jakiekolwiek ambicje, chęci i trochę za dużo czasu to nie pierdzi w stołek narzekając na wszystko tylko coś robi.

Jakbym miał ze 300ha do obrobienia to może skupiłbym się bardziej na gospodarstwie a do biznesu posadził jakiegoś mądrego człowieka. A może odwrotnie9_9 

6 minut temu, Roman176 napisał:

hehehe nie zmieniaj tematu plączesz się ja nie napisałem rocznie tylko jeden rok rzędu czyli poprzedni tak bije do 60/80 dlatego ze dużo wolnego   :D

http://telewizjarepublika.pl/gus-niemal-milion-dzieci-w-polsce-zyje-w-skrajnej-biedzie,22526.html

pamiętasz co NATO za peło 

Zdaniem resortu jeśli gdzieś znajdują się dzieci potrzebujące wsparcia, to jest to tylko wina rodziców wstydzących się poprosić o pomoc. 

wiec teraz ci głupio chamie ??

W Polsce około 800 tys. z klas 1-3 jest niedożywionych. W Unii Europejskiej jest gorzej tylko w Rumunii i Bułgarii.

634001845758730000.jpg

Pisałeś że 100 000 przejeżdzasz i upierałeś się że tak mimo że każdy normalny wie że nie . Mieliśmy dzień czy dwa spokoju bo się połapałeś że głupka z siebie zrobiłeś i matematyki nie oszukasz. 

Dzieci w Polsce wg definicji dziecka czyli bodajże do 16 roku życia jest blisko 6,5 mln. Jeśli przyjąć równomierny rozkład to jest ok 400 tys na każdym roczniku. W klasach 1-3 powinno być gdzieś ok 1,2 mln dzieci więc 2/3 dzieci jest niedożywionych. To jest 66% a nie 25 jak pisałeś. Jak w tych rocznikach jest tak źle to mniemam że w innych też nie lepiej. Chyba akurat w tym wieku rodzice dzieci nie głodzą by w klasie 4 zacząć napasać na siłę. Nawet zakładając że jest nieco lepiej w innych rocznikach to pewnie ponad połowa dzieci jest niedożywionych a ty piszesz tylko o 25 % To gorzej jak UNICEF szacuje śrdnio na całym świecie.

Co TV republika - to że 1 mln dzieci zyje w skrajnej biedzie nie oznacza że musza być nie dożywione. 

Gość marekfarmer
Opublikowano

No widzę  bo  większość  bezdomnych  idzie  do noclegowni  a ci  co  nie idą  są  chorzy (alkoholicy)  więc  jest to różnica  między  Zdrowym kolesiem który  lezie  w góry  bo ma takie widzimisię  a  chorym  bezdomnym

Gość marekfarmer
Opublikowano
niema takiej choroby to jest widzimisię dla bogatych. więc i niech ponoszą tego konsekwencje
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v