Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, mam pytanie odnośnie takiego rozdzielacza 3 sekcyjnego 

Chcę kupić taki żeby podpiąć zasilanie bezpośrednio od pompy a nie tak jak w rozdzielaczu pod siedzeniem najpierw przez zawór bezpieczeństwa, 1 sekcyjnego nie opłaca mi się kupować bo planuję modernizacje mojego tura z 1 sekcji na 3 

I teraz pytanie czy mogę kupić 3 sekcyjny rozdzielacz i podpiąć tylko 1 sekcje a te dwie mogły być na razie nie używane? jest taka możliwość?

Opublikowano

Jak zamontowac drugi rozdzielać w c330 pod ten oryginalny

wstaw nowy rozdzielacz przed tym rozdzielaczem który masz. czyli wąż od pompy podłącz do nowego rozdzielacza a powrót oleju podłącz do tego który masz. będziesz miał najprościej i będzie działać wszystko prawidłowo 

Opublikowano

kolego w c 330 to jest proste bo wykręcasz ten krótki przewód elastyczny od rurek i tam przykręcasz  przewody od drugiego rozdzielacza i bryka

Karol tak jak ja mu napisałem to też dobrze śmiga bezproblemowo

Opublikowano

Witam potrzebuje podpiąć rozdzielacz hydrauliczny mam taki do tura https://www.sklepdlarolnika.pl/pl/p/ROZDZIELACZ-HYDRAULICZNY-3-SEKCYJNY-40L-Z-JEDNA-SEKCJA-PLYWAJACA/15691

Chciałbym go podpiąć bezpośrednio do pompy a dopiero później pod rozdzielacz pod siedzeniem(ten na błotniku został usunięty) żeby z tego  korzystać i z podnośnika. I tu problem zrobić to z przelewu T? Czy w otwór N za pomocą tulei ciśnieniowej w stare miejsce zasilania pompy? Przelewowy jest maksymalnie do 50 bar więc chyba odpada, skoro na podnośniku przy pompie wzmacnianej jest 160 bar.

Opublikowano

Przewód z pompy lekko odgiąć do przodu i wstaw kolanko - wężem do zasilania rozdzielacza na błotniku. Powrót z rozdzielacza na błotniku do wejścia rozdzielacza pod siedzeniem. Możesz również podłączyc tak jak był podłączony rozdzielacz fabrycznie, tylko musisz określić który przewód jest zasilaniem a który powrotem.

Opublikowano

No myślałem strumień skierować najpierw na rozdzielacz od tura ponieważ będzie częściej używany. Czytałem artykuł cytuje fragment "Mimo, że ładowacz mógłby w obecnej postaci być sterowany rozdzielaczem hydrauliki zewnętrznej ciągnika, zastosowany dwusekcyjny rozdzielacz zewnętrzny powoduje, że ze względu na priorytet ciśnienia potrzebnego głównie do pracy ładowacza, można podłączyć go od razu z pompą, bez konieczności prowadzenia oleju najpierw przez rozdzielacz ciągnika. Daje to możliwość pełniejszego wykorzystania możliwości pompy hydraulicznej i ładowacza, poprzez bezpośrednio podłączony z nią rozdzielacz.  a tu link http://www.apra.pl/rpt/index.php?content=1247

I tak się zastanawiam czy to faktycznie ma sens najpierw rozdzielacz tura a później podnośnika

Opublikowano

ma  sens , chocby dlatego że  pominiesz  zawór  w  rozdzielaczu  fabrycznym 

może nie na temat mariuszd93 czy c-330 da rade z agregatem talerzowym 1,6 m bo korci mnie kupić

Opublikowano (edytowane)

Możesz tak podłączyć tak jak napisałeś tylko pamiętaj aby wyregulowac zawór bezpieczeństwa bo z reguły ustawiony jest na około 185 bar C 330 ma 110 bar na rozdzielacz pod siedzeniem i większe ciśnienie może negatywnie wpłynąć na oryginalna pompę chociaż u mnie przy ciśnieniu 150 bar pracował ponad rok i nic się nie działo. Teraz mam wzmocnioną pompę ustawioną na 185 bar przepracował narazie tylko ok 700 mth ale bez problemu i nie odczuwam jakiegoś spadku wydajności jak niektórzy twierdzą. A najważniejsza sprawa jak chcesz podnieść sprawność to olej.

Edytowane przez Milosz27
Opublikowano

Tak o tym właśnie pamiętam ale pod siedzeniem można zwiększyć ciśnienie do 160 bar jak zakłada się te pompy wzmacniane. Na razie mam tą starą na niej zobaczę jak to będzie w razie słabej pracy można zmienić i zwiększyć ciśnienie tu i tu. A ten olej to jaki byś proponował? 

Opublikowano (edytowane)

Ja mam zalane Tedex UTTO 10w30 jak narazie minusów nie zauważyłem ze względu mniejszej gęstości oleju ale za to kilka plusów bo dużo płynnie pracuje i niema dużej różnicy czy pracujesz przy wysokiej temperaturze czy w niskiej jak to miało na starym. Dlaczego akurat ten olej, dlatego że mam taki w jd i nie mieszać oleju w przyczepach.

Edytowane przez Milosz27
Opublikowano

Witam, przymierzam się do wymiany rozdzielacza podnośnika w ursusie c 330. Mam zamiar zakupić rozdzielacz po regeneracji z Tucholi, i mam do was pytanie, czy ktoś z was może kupił od nich już rozdzielacz, jak się sprawuje ? Jakie są wasze opinie na temat tego rozdzielacza. Dzwoniłem do nich, powiedziano mi, że biorą na wymianę, daję swój, a oni przysyłają już swój po regeneracji koszt 250 zł. Nie rozumiem jedynie kwestii, na allegro widziałem taki sam rozdzielacz z Tucholi po regeneracji za 330 zł ( Link niżej ) i pisze, że tak samo z zdaniem swojego, firma ta sama, skąd ta różnica cen ? Z góry dzięki za odpowiedzi pozdrawiam :)

http://allegro.pl/rozdzielacz-podnosnika-po-regeneracji-ursus-c-330-i6140258012.html