Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

President ZM Winnica: 1,26zł/litr brutto, tłuszcz 4.6, białko 3,5 za luty.  

A wczoraj przyszedł SMS że od 18 marca obniżka -6gr.

przy jakiej ilosci? przyjmuja u was nowych

Opublikowano (edytowane)

przy jakiej ilosci? przyjmuja u was nowych

Ilość do 15tyś. litrów. Tu są tylko dwa progi powyżej 15tyś i powyżej 30tyś. Chyba raczej nie przyjmują nowych dostawców.... zresztą mało która mleczarnia teraz przyjmuje nowych....

Edytowane przez marcin1992
Opublikowano

Nikt im nie zabroni a kolega dowiedział się co ma być w wysokim a jak w innych to nie wie więc dlatego zapewne napisał że wysokim-mazowieckim cena be zmian

Opublikowano (edytowane)

Na giełdzie kolejne spadki, jak w takim tempie się utrzyma to mleko za dwa miesiące kolejne 10gr w dół w połączeniu z zimnym marcem krowy postoją przynajmniej do 10 maja w oborze...

Edytowane przez fireseba
Opublikowano

@Xawier i to jest bardzo dobre pytanie. Ja bym osobiście postawił na praktycznie pasze objętościowe, bo w końcu one są najtańsze i najbardziej wartościowe. Cały areał zasiałbym kukurydzą i trawą/lucerną/koniczyną no i zostawiłbym jakieś  2-3ha jęzmienia/pszenicy na ziarno+ słoma jako dodatek paszowy dla krów. delikatnie bym tylko bilansował dawkę aby parametry mleka były ok.  Myślę, że na spokojnie można by wyciągnąć średnie od krowy 24-25 litrów mleka i sporo obniżyć koszty produkcji a i jakiegoś byczka przy okazji odchować.

Opublikowano

96 groszy to na pewno cena brutto? Poziomka jesteś na ryczałcie?

Opublikowano

no i ja się pytam dlaczego w oddziale Sanok przy podobnych parametrach mam 96gr??? może i mleka mniej ale nie wierze że przez mniejszą ilość jest różnica 20gr

Podaj te parametry i ilość

Opublikowano

w agrobiznesie Pan Waldemar Broś już zapowiedział że cena może dojść nawet do 60gr, mleczarnie tylko czekają na takie obietnice, po co te zje*by wogole się wypowiadają to ja nie wiem, a znając agrobiznes będą to puszczać przez miesiąc

Opublikowano

tylko,ze mleczarnie taka cene góra mies dwa by miały bo rolnik duzy padnie od kredytow a inny rzuci to w pizdu ,szwagier,wyjechał do angli robi w piekarni i ma 15funtow na godz ,toż to w pale sie niemiesci a my babramy sie dopłacajac do tego bagna

Opublikowano

Wszystko jest napędzane przez władze z góry. Z kierowcą rozmawiam to mówi ze musi jeździć cały dzien aby zapełnić cysterne bo wiekszosc zmniejszyła stado przez suszę albo całkowicie zrezygnowali z tego interesu. A taki prezes mleczarni siedzi przed tv , powtarzają dzien dnia ze cena mleka spada w dół to i obniża

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez gobi12
      Witam.

Mam na sprzedaż 7 jałówek wysokocielnych (wycielenia początek stycznia - początek lutego).

Jałowice hodowlane. Rasa HF - wysokomleczne.

Zainseminowane dobrymi mlecznymi bykami.

Stado znajduje się pod oceną PFHBiPM. Stado wolne od chorób.

Jałówki całą wiosnę, lato i jesień spędzają na dużym wolnym wybiegu dzięki czemu w późniejszej hodowli nie mają żadnych problemów z nogami.

Cena za szt. 5100-5500 złotych (do negocjacji).

Okolice Zambrowa i Wysokiego Mazowieckiego.

Tel. 86 274 50 89

Zapraszam do kontaktu i obejrzenia na żywo.

• Przez tadzio
      Witam. Jak wiadomo, można składać wnioski do ARR wnioski o wsparcie dla producentów mleka i trzody chlewnej. Czy trzeba dołączyć jakieś załączniki, dokumenty z mleczarni. Bo we wniosku nic takiego nie ma wspomnianego , tylko ilość sztuk?
      Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
    • Przez drewcio
      Witam, orientuje sie ktos coz to za dojarka? (Model, nazwa)

Poszukuje katalogu czesci oraz instrukcji do takiego wynalazku.

• Przez Czyzyk97
      Witam agroforumowiczów ostatnio jest głośno o rejestracji chłodni do mleka.
      Jak dokładnie wygląda sytuacja,macje już zarejestrowane chłodnie? Do kogo/gdzie udać się po poradę/pomoc ?
      Dzięki za wypowiedzi Pozdrawiam
    • Przez dawid141413
      Wiitam, stoję przed wyborem nowego schładzalnika do mleka i prosiłbym o opinie na temat firmy EUROTANKS
  • Dodaj nową pozycję...
v