Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jesteśmy sąsiadami  :D ,za każdym razem trafiało Wam sie takie same paliwo od nich?

Opublikowano (edytowane)

nie tylko kolor, na dnie nieraz osadza się coś w rodzaju flegmy ,w dodatku na jesieni przywieźli znajomemu to plackami jedzie .słyszałem pogląd że ropy dłużej się nie przechowuje jak 6-9 miesięcy może dlatego te fluki się zbierają.Ty skąd jesteś ?

conkret biała podl. 4.16

Edytowane przez mirek37
Opublikowano

Też często biorę z alsy ale w sobotę szwagier mówił że były kontrole na siedleckich stacjach i właśnie alsa i żar podpadły z jakością paliwa, ogólnie to z Litwy ciągną to paliwo także teraz mam mieszane uczucia co do tej stacji, na szczęscie moje konie na wszystkim pojadą :D

Opublikowano

ruskie ,litewskie czy niemieckie wszystko jedno oby nie kombinowane 

petrodom 4,12

Opublikowano

Też często biorę z alsy ale w sobotę szwagier mówił że były kontrole na siedleckich stacjach i właśnie alsa i żar podpadły z jakością paliwa, ogólnie to z Litwy ciągną to paliwo także teraz mam mieszane uczucia co do tej stacji, na szczęscie moje konie na wszystkim pojadą :D

ja tez od nich biore i nie bylo to tej pory problemu, filtry czyste, perkins, mercedes i tdi jedzie, ale skoro mowisz ze byla kontrola i cos tam nie ten tego to nie mam pojecia.

Co do ceny paliwa to prosze spojrzec na kurs dolara , przwd wyborami w USA byl na poziomie 3,70-3,80, teraz 4,20zł . Proste.

Opublikowano (edytowane)

cytat ,,Co do ceny paliwa to prosze spojrzec na kurs dolara , przwd wyborami w USA byl na poziomie 3,70-3,80, teraz 4,20zł . Proste.''

wybory odbyły się ok tydzień temu a paliwo podrożało duużo wcześniej ,a jak dolar tanieje to na stacji już nie tak do końca, bo z zapasów sprzedają :D .polski przedsiębiorca może kupić paliwo w państwowej firmie albo w państwowej firmie ,gdzie tu jest prawo rynku?! proste ?

Edytowane przez mirek37
Opublikowano

słyszałem pogląd że ropy dłużej się nie przechowuje jak 6-9 miesięcy może dlatego te fluki się zbierają.

Od kilkunastu staram się tak aby maszyny nie stały z pustymi zbiornikami i jak w ciągnikach jak i kombajnie który stoi prawie rok nie ruszany z paliwem nic się nie dzieje w galerii filtry wymienione po kilku latach.

Opublikowano

Grzesiek, wiesz może kiedy była ta kontrola? Podpadli raz, 02.02.2016r. ale ciekawe czy ta kontrola o której mówisz to ta sama, czy może niedawno była.

Przed niedzielą pewnego wieczoru zerknąłem sobie z ciekawości na raport UOKiK-u z kontroli stacji paliw od 18 stycznia do 30 września (do pobrania tutaj) z którego wynika, że Alsa miała w tym czasie 4 kontrole i przy pierwszej ropa miała zbyt niską liczbę cetanową- 47,6 (norma 51), a przy kolejnych trzech było ok. Trochę zagłębiłem się w tą liczbę cetanową i gdzieś w sieci jest artykuł, że silnik diesla toleruje LC od 40 do 60. Dla porównania olej opałowy ma LC=20, a Verva z Orlenu ma wyższą LC=55 (swoją drogą żadna stacja Orlenu nie "wpadła"). 

2 dni temu zbierałem resztki z dna zbiornika. Było tylko trochę czarnego osadu na dnie. Zanim to zlałem zbiornik "przefiltrował" ok. 10tys litrów

@Uziu, u mnie również leje się do wszystkiego, także do silników na Common Rail-u (TDI i JD) i do TDI na pompowtryskach, na razie wszystko jeździ. Miejmy nadzieję że jak najdłużej...

Opublikowano (edytowane)

u mnie na CR nic nie ma, c 360 i kombajn na mercu to wiadomo wszystko przepali bo tam pompa rzędowa, auta i MF na pompie vp i zwyklych wtryskach wiec tez daje rade. w MF filtry po 100h pracy naich paliwie odwadnialem to wody w separatorze byla znikoma ilosc, w aucie po roku i ok. 10 tys km tez odwadnialem i nie bylo nic a nic.

Mirek ale wlasnie zauwazylem ze kurs zaczął wlasnie pikowac po wyborach najbardziej, Euro tez poszlo w gore, moze to zbieg okolicznosci z tymi wyborami, a moze to juz panstwo polskie pod cudownymi rzadami siega dna.

Edytowane przez Uziu92
Opublikowano

czyli przed wyborami nie powinno drożeć,a o ile pamiętam zaczeło iść w górę przynajmniej  już w pazdzierniku. nie ma co się łudzić czy to pis czy po czy inni tak będą robić wszyscy

Opublikowano

pisowi brakuje kasy na 500+  i stad podwyzki, wystarczy w necie troche poszperac i jest mapka w ktorym woj. ile kasy brakuje. To samo gaz czy LPG leci do gory ostro, OC kosmiczne, to samo nowy pomysl akcyzy, zaraz i do chlopa sie przyczepia, no ale koniec juz off topa, nie ten temat .

Opublikowano

Jakie ceny? Dziś ograniczyli wydobycie. Ciekawe ile jutro podskoczy na stacjach. U mnie wczoraj na stacji 4,35. 

Opublikowano

pisowi brakuje kasy na 500+  i stad podwyzki, wystarczy w necie troche poszperac i jest mapka w ktorym woj. ile kasy brakuje. To samo gaz czy LPG leci do gory ostro, OC kosmiczne, to samo nowy pomysl akcyzy, zaraz i do chlopa sie przyczepia, no ale koniec juz off topa, nie ten temat .

Ja osobiście polityke i polityków mam głęboko w d..ie ale wyjaśnij mi jedno co ma Pis do OC

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
    • Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
  • Dodaj nową pozycję...
v