Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2016

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Ja chyba jeszcze czekam i tak już w tym sezonie błędnie sprzedałem rzepak w żniwa, była by nowa przyczepa za różnice wtedy a teraz wiec albo jeszcze bardziej w plecy albo choć pszenica trochę mi zapłaci więcej- czas pokaże jak to będzie

• 0
Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś nie ma gdzie przetrzymywać rzepaku to w tym roku było lepirj pszenice sprzedać w żniwa a rzepak magazynować, tylko kto to przewidzi. Chociaż w sumie sytuacja z pszenicą identyczna w stosunku do ubiegłego roku. Ceny paszówki w zimie takie same lub nawet tańsze niż w żniwa a konsumpcyjna tyle samo lub te 20-30zł drożej. W dodatku różnica cenowa między paszówką a konsumpcją bardzo mała. Lepiej iśc na wiekszy plon niż na parametry. 3 dawkę N "na kłos" pominąć lub dołączyć do drugiej.

Edytowane przez TheBociek1996
  • 0
Opublikowano

U mnie w lokalnym młynie 550 netto za konsumpcje, im wyższe parametry tym lepsza cena, ale oficjalnie widełek nie ma podanych. Kierownik bierze w łapę wydruk i mówi, że za to nie da więcej niż... Taka cena była w żniwa, i jest teraz. Lokalni handlarze dają 600 zł brutto, bez różnicy jakie parametry.

• 0
Opublikowano

Bo północ Polski a południe to dwa światy. Im bliżej Bałtyku tym sytuacja bardziej komfortowa a z małopolski śląska czy podkarpacia transportować pszenice do promu to trzeba by było jeszcze dołożyć do interesu. Nawet skupom się to nie opłaca. Do tego dochodzi taka pobliksa ukraina czy nawet słowacja z której sprowadzają skupy po niskiej cenie jesli polska im nie odpowiada.

• 0
Opublikowano

Azoty Jarosław 550 netto za pszenicę i 520 za jęczmień. Wie ktoś czy nowy oddział Wipaszu w Zadąbrowiu już prowadzi skup?

kukurydze juz brali. niestety nie ma nr do nich

• 0
Opublikowano

Ja chyba jeszcze czekam i tak już w tym sezonie błędnie sprzedałem rzepak w żniwa, była by nowa przyczepa za różnice wtedy a teraz wiec albo jeszcze bardziej w plecy albo choć pszenica trochę mi zapłaci więcej- czas pokaże jak to będzie

Rzepak nigdy nie sprzedaje w żniwa jeszcze nie straciłem,a pszenice sprzedałem po 690 netto,jak podrożeje to raczej niedużo

Jak ktoś nie ma gdzie przetrzymywać rzepaku to w tym roku było lepirj pszenice sprzedać w żniwa a rzepak magazynować, tylko kto to przewidzi. Chociaż w sumie sytuacja z pszenicą identyczna w stosunku do ubiegłego roku. Ceny paszówki w zimie takie same lub nawet tańsze niż w żniwa a konsumpcyjna tyle samo lub te 20-30zł drożej. W dodatku różnica cenowa między paszówką a konsumpcją bardzo mała. Lepiej iśc na wiekszy plon niż na parametry. 3 dawkę N "na kłos" pominąć lub dołączyć do drugiej.

A  kosupcyjna gorzej ci sypie ,bo mi nie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Krystian12351
      witam mam pytanie odnośnie łączenia zabiegów w zbożach ozimych a mianowicie czy można połączyć t1,skracanie i nawożenie mikroelementami?
    • Przez kubatedi
      Witam
      Mam pewien problem mianowicie w przyczepie autosan d44b kazde koło podczas jazdy chodzi sobie lewo prawo zamiast toczyc sie prosto cczym to moze byc spodowdowane? Szpilki wszystkie sa dociagniete, oraz nie ma luzu na kołach.
      Proszę o porady

• Przez Krzychuu19
      Witam. Pszenica ozima arkadia żółknie ginie. Po zimie była posiana saletra w dawce 170kg. Mogę prosić o jakieś rady z góry dziękuję 
  • Dodaj nową pozycję...
v