Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2016

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

Widze że częśc rolników sprzedaje zboża ,czyli nadzieja mniej będzie ofert za 4-5 mięsięcy,a do żniw daleko, wszystko może się wydażyć,a według mnie wiele plantacji wymarzło

Edytowane przez miwigos
  • 0
Opublikowano

młyn Stara Wieś  cena zależna od glutenu 

25        -   620

26 - 27 -   630

28 - 29   - 6 40

30          - 650     ceny brutto

sprzedających brak w okolicy ceny podobne

• 0
Opublikowano (edytowane)

Proskurex Zagroda - koniec grudnia 600 netto paszowa, jakościowa 10zł więcej, ale musisz podjechać lub zadzwonić.  Krasnystaw (Borek) koło torów, ceny nie znam aktualnej, dzwoniłem tam ostatnio w październiku.

Zależy co rozumiesz przez "okolice" - to jeszcze w Rejowcu, Skierbieszów, Kraśniczyn (Solarski), Łopiennik

Edytowane przez jahooo
  • 0
Opublikowano

Ja w przyszłym tyg wypycham żyto po 556 a pszenżyto po 652 brutto nie ma na co czekac bo drożej nie bedzie z reguły jest tak ze wszystkie firmy skupujące podpisuja kontrakty z rolnikami z odbiorem w marcu, kwietniu, maju po cenach grudniowych badz styczniowych i pozniej nie podnoszą cen bo są zaopatrzeni do żniw a wrecz przeciwnie troche je opuszczaja wtedy kto przetrzymał musi przywieść bo nie bedzie trzymał 2 lata w mojej okolicy taki system działa juz od kilku ładnych lat...a jesli beda jakie kolwiek wymarzniecia to ceny skocza wprzyszłym roku tak jak w 2012 żyto u mnie było po 820+vat to był interes..

• 0
Opublikowano

ja jak tylko bedzie jak to wyworze puki co jest slisko i nie chce ryzykowac. rok temu czekałem do przednówka ceny nie dość ze nie wzrosły to udaru cieplnego w silosie dostałem

• 0
Opublikowano

ja w poniedziałek miałem ofertę 710zł netto za 14'tkę i nie sprzedałem. Każdy ma tam swoje i musi wiedzieć na ile może sobie pozwolić z przechowywaniem. Będę czekał, a czy się doczekam to tylko kwestia czasu a wszystko się wyjaśni. 

• 0
Opublikowano

Firma bez kaucji gwarancyjnej z tego co widzę na stronie MF

kolego wlasnie o  co chodzi z ta kaucjia i gdzie to sprawdzic . To prawda ze do zakupu paliwa z niektórych firm skarbówka moze sie doczepic

• 0
Opublikowano

Nie ma co się oszukiwać, zboża to surowiec tak samo jak ropa i są one powiązane. Ceny ropy nie pozwolą odbić się zbożom :( Na szczęście paszówka sprzedana w żniwa po 620 czyli tyle ile max oferuja teraz

• 0
Opublikowano

ceny z podwórka lubelskie. Ceny od handlarzy

pszenica paszowa 600zł + vat

konsumpcyjna 615-620zł + vat

owies 480-485zł +vat 

jeczmien 510zł + vat

pszenzyto 520-525zł + vat

kukurydza 625zł + vat

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Krystian12351
      witam mam pytanie odnośnie łączenia zabiegów w zbożach ozimych a mianowicie czy można połączyć t1,skracanie i nawożenie mikroelementami?
    • Przez kubatedi
      Witam
      Mam pewien problem mianowicie w przyczepie autosan d44b kazde koło podczas jazdy chodzi sobie lewo prawo zamiast toczyc sie prosto cczym to moze byc spodowdowane? Szpilki wszystkie sa dociagniete, oraz nie ma luzu na kołach.
      Proszę o porady

• Przez Krzychuu19
      Witam. Pszenica ozima arkadia żółknie ginie. Po zimie była posiana saletra w dawce 170kg. Mogę prosić o jakieś rady z góry dziękuję 
  • Dodaj nową pozycję...
v