Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2016

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Witajcie

Last:))

Groch żółty 840pln netto - temat przy 100 tonach okolice Gdańska, inne lokalizacje kwestia dogadania kosztów transportu.

Temat tylko na dzisiaj !!!!

Pozdrawiam

też mi cena przy takiej ilości.

W żniwa sprzedawałem po 750 netto za 15 ton, mam nadzieję że teraz uda mi się sprzedać za 800

• 0
Opublikowano

koledzy a jakie są prognozy ? będą spadki czy coś urośnie jak myślicie ? 

Ja prognozuje że zima będzie do Wielkanocy i na Ukrainie wszystko wymarznie?.A tak poważnie, to Elewator Strzelno nadal 640zł/netto za pszenicę kons.

• 0
Opublikowano

Myślicie że to realne prognozy..?

http://www.agrofoto.pl/agroskop/analizy-i-komentarze/arr-prognozy-cen-skupu-podstawowych-produktow-rolniczych,62055.html

śledzę te ich prognozy i prawie nigdy się nie sprawdzają jak tak dalej pójdzie to chinole sprowadzą cenę pszenicy poniżej 150 euro a wtedy nie będzie ciekawie no chyba że euro dobije do 5

• 0
Opublikowano

interwencja jest zapisana na nieco innym poziomie niż 150 euro a myślisz że nie dojdzie,  ropa i chińska gospodarka  właśnie sprowadzą ją coś około tej ceny

• 0
Opublikowano (edytowane)

164 euro to jest na matifie u nas zawsze 100-150  złotówek niżej

sam chętnie sprzedałbym po tej cenie

Edytowane przez thug
  • 0
Opublikowano

ja mam propozycje za pszenice konsumpcyjną po 700 zł netto 13,5 % białka, i już nie czekam wypycham wszystko( reszta w okolicy płaci po 640 zł netto konsumpcja  )

A gdzie dokładnie tyle płacą?

• 0
Opublikowano

tydzień temu sprzedałem łubin na Holandie po 970 zł netto z odbiorem z podwórka teraz podpisałem kontrakt na sprzedaż pszenżyta po 630 zł netto i żyto po 560 zł netto z tego co wiem to już wszystko pospadało i to sporo

Siema to żyto to na holandie wypychasz?? kto daje taka cene i przy jakiej ilosci?? pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Krystian12351
      witam mam pytanie odnośnie łączenia zabiegów w zbożach ozimych a mianowicie czy można połączyć t1,skracanie i nawożenie mikroelementami?
    • Przez kubatedi
      Witam
      Mam pewien problem mianowicie w przyczepie autosan d44b kazde koło podczas jazdy chodzi sobie lewo prawo zamiast toczyc sie prosto cczym to moze byc spodowdowane? Szpilki wszystkie sa dociagniete, oraz nie ma luzu na kołach.
      Proszę o porady

• Przez Krzychuu19
      Witam. Pszenica ozima arkadia żółknie ginie. Po zimie była posiana saletra w dawce 170kg. Mogę prosić o jakieś rady z góry dziękuję 
  • Dodaj nową pozycję...
v