Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.Mam pytanie ile wejdzie bel 120x120  do mojej stodoly.Ma ona wymiary ok 15długosci i 7 szerokości.Chodzi mi o ulozenie ich na 3 snopki do góry.Z góry dzieki za odpowiedzi. :)

Opublikowano

Czyli ze 180 powinno sie zmiescic.Jeszcze jedno pytanie.Ile moze byc tych okraglych bel 120x120 jezeli mamy 2200 tych malych kostek(sa srednie).Ile z tego bedzie beli.I ile bedzie beli z 1ha seradeli?

Opublikowano

czy na prawdę aż taki debilizm panuje żeby nie być samemu w stanie policzyć ile bel wejdzie, czy o każdą pierdołę trzeba wypytywać na forum? do szkoły a nie za rolnictwo się brać!

Opublikowano

jeśli kostka waży 10kg a bela 200 to 1 bela = 20 kostek. Do tej stodoły raczej wejdzie 180bel bo na 15m długości wejdzie 12 sztuk a na 7 szerokości 5 co daje 60 na spód i zostanie  metr z jednej strony i 60cm z boku więc małe szanse że 210 tam upchniesz chyba że ciągnik na przedni napęd:P

Opublikowano

Około   180 szt  to wejdzie przy założeniu że nie ma  jakichś  słupów , przegódek itp , tylko czysta  przestrzeń , a  w  stodołach nigdy tak nie  jest raczej .

Więc w praktyce  trzeba  by  odjąć z 5 a nawet  10  % 

Opublikowano

Uważam, że dawanie konkretnej (wyliczonej) odpowiedzi na takie pytania jest szkodliwe. Zwłaszcza dla pytającego, bo jak przerzuci kilka ton bez sukcesu, to w końcu zacznie sam liczyć. 

Jeśli mimo to będzie się dziwił dlaczego się nie zmieściło/zostało tyle wolnego miejsca, to też nie szkoda. Przecież nikt nie mówił, że nieuctwo popłaca...

Opublikowano

Słusznie, po co wiedzieć cokolwiek, umieć cokolwiek? Tępaki (ponoć) są szczęśliwe, a wiedza stwarza problemy. Dzięki niej można je rozwiązać, tylko po co? Łatwiej założyć temat.

Opublikowano

Po co ta wiedza?

Jaka wiedza? Przecież chyba nie trzeba być geniuszem żeby wziąć kalkulator do ręki podzielić i pomnożyć. Myślę że dziecko na poziomie pierwszej klasy podstawówki nie miało by problemów.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez PolishLandwirt
      Cześć
       Moi drodzy jak to jest z tymi wiatami do 150 m2? Byłem w wydziale architektury starostwie powiatowym dowiedzieć się jak to z tymi wiatami i generalnie wiem wszystko oprócz tego w jakiej odległości od istniejącego budynku mogę budować tą wiatę. Urzędnik nie był mi w stanie odpowiedzieć. Może spotkaliście się z taką sytuacją? W jakiej odległości zgodnie z prawem mogę budować tą wiatę od innego budynku? Bardzo proszę o pomoc
    • Przez zenmaniek
      Cześć, chciałbym postawic garaz 70m² w gospodarstwie rolnym i moje pytanie jest co muszę załatwić w pierwszej kolejności i ile kosztuje papierologia na taki garaz?
    • Przez Krzysztof1239
      Witam mam pytanie czy ktoś z was może wie czy jakbym miał hale łukową zamiast zwykłej obory to mleczarnia piątnica mogłaby mnie przyjąć pytam tak z ciekawości bo w tych czasach to nic nie wiadomo na 100%
    • Przez Janeczko
      Witam,
      Planuje postawienie garażu na dwa samochody plus jakieś pomieszczenie. Do budowy chce użyć płyt betonowych ogrodzeniowych , na zewnątrz ocieplić styropianem (żeby nadać również wyglądu). Dach prosty jednospadowy a w środku chciałbym zrobić kanał a podłogę z kostki.
      Pytanie czy ktoś z was robił coś podobnego ? Chodzi mi na co zwrócić uwage, może ktoś ma plan takiego garażu.

Ewentualnie może inny pomysł na budowę garażu
    • Przez wrobelek02
      Witam, jak ogrzewacie swoje garaże, myślę nad zrobieniem takiego piecyka z beczki albo brojlera, proszę o wasze pomysły oraz zdjęcia. interesuje mnie tylko piec na drewno.
  • Dodaj nową pozycję...
v