Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. ja posiadam T-25A1 z 1976r. mam go w domu odkąd pamiętam tak z 20 lat. i jest to nadal jedyny traktor na gospodarstwie. jakiś czas temu remont silnika (należało mu się) chociaż nie był słaby to brał olej. popieram żę to wspaniały sprzęt :D . mój posiada trochę luzu w kolumnie kierownicy ale na pozostałych drążkach ok. jedzie gdzie ja chce nawet szybko po asfalcie. skrzynia 2 drązkowa kiedyś coś naprawiana ale jest ok czsem wsteczny się zatnie ale gwóźdz i po problemie.poza tym rozdzielacz hydrauliki do wymiany bo za powoli podnosi. polecam lepszy od c-330.

Opublikowano
flasnie o to mi chodzilo bo dzis robile przeglad i okazalo sie ze jest dziurka pokrywce od odstojnika i lapie powietrze i to nadodatek zimne

U mnie tez gdzieś jest mała dziurka i łapie powietrze i to duże utrudnienie przy odpalaniu czasami go paliliśmy prosto z kanistra bez odstojnika

Opublikowano
ale czesto biore zetora i na ciag

Ja też ale jak zwoziliśmy raz w żniwa belki i prasowaliśmy ursusem 3512 i zwoziliśmy T25 to po jednej rundzie jak zwalaliśmy belki w stodole to jak staną to nawet na hol przepuszczał zapalił pochodził 2-3mniut i zgasł :D

Opublikowano

jeśli trudno odpala to należało by sprawdzić stan akumulatorów na obciążeniu specjalnym amperomierzem lub sam elektrolit areometrem. jeśli akumulator jest już w gorszej kondycji to nawet po naładowaniu nie utrzyma on tego przez dłuższy czas.

dobrze jest sprawdzić czy styk klema - czpień akumulatora jest czysty, poprawić pilnikiem i szczotką drucianą. oraz pozostałe elementy jak kable oraz masa jest dobra bo u mnie kiedyś styki pogorszyły się i ciązko palił a jak tylko wszystko poczyściłem od akumulatora do rozrusznika to zapalał bez problemu. kiepskie styki powodują duże straty przy rozruchu i ładowaniu.

Opublikowano

Do diabła, jeśli przy takich temperaturach trzeba ładować akumulatory by zapalił to chyba jest coś nie tak. U mnie też lekko nie pali, ale był nieodpalany w żniwa przez dwa miesiące - akumulator był w kombajnie - i bez niczego od razu zapalił.

Całą zeszłą zimę był odpalany każdego dnia przy mrozie do -15 i zapalił zawsze a akumulator był doładowywany może raz na miesiąc ale tylko dlatego że chodził bardzo krótko i nie zdążył się doładować akumulator.

Jeśli traktor sam nie może zapalić to ja nie widzę sensu by go trzymać, lepiej go opchnąć i nie tracić nerwów.

Opublikowano

mój odpala w siarczysty mróz.

a jak dokładnie wygląda odpalanie? na podniesionych zaworach cięzko kręci a jak się je zamknie to nie może przełamać kompresji? czy jak zamknie się zawory to kręci ale nie może załapać?

jak pierwszy problem to układ elektryczny a jak drugi to wina silnika.

Opublikowano

No ja tez zbytnio problemow z odpaleniem nie mam, wspomoge go zawsze drugim aku bo mam w ciagniku jeden aku 12v i on sam nie pociaga w temperaturze ponizej -10 i to wszystko bo mi szkoda czasu na ładowanie gdy mam jechac do lasu po drzewo w zime.

Opublikowano

u mnie coś się wytarło i wkładając wsteczny dociskam wajchę w dół i włączam ale jak czasem źle się włączy wsteczny to się go udaje cofnąć wajchą, ale jak nie to wciskam z powrotem gwoździem z boku skrzyni.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez volvo
      Zakładał ktoś do Władka wentylator od ltz55, czyli od 4-cylindrowca?
    • Przez adam098
      Witam posiadam t25 z starego typu alternatorem brak ladowania,  co może być.  Jak założyć do niego nowszy alternator?
    • Przez Wielkinikt
      Witam odkrecily mi się śruby z blokady mechanizu roznnicowego a mianowicie 2 kolki 4 podkladki i 6 srub , i nie mam pojecia jak maja byc zalozone podkladki czy maja zaslaniac kolki i nachodzic na siebie czy tylko 2 na zaslonienie kolkow , czy nie ma to znaczenia i jeden chu jak to jest załozone 
      ps przepraszam za bledy 

• Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A  . Może ktoś ma na zbyciu .
  • Dodaj nową pozycję...
v