Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka mam pytanie slizga mi sie sprzeglo w t25 i tu pytanie podciagnac lapki czy popuscic ??

i jak to zrobic?? czy lozysko musi byc w martwym punkcie tnz cofniete do samego konca?? i jak zachowac jednakowe odleglosci lapek od lozyska??:)

z gory dzieki za pomoc:)

Opublikowano

Jak Ci ślizga to musisz poluzować łapki tzn. zwiększyć luz między łapkami a łożyskiem. Luz ma wynosić 2-3mm (o takim luzie mówi książka).

Jeśli posiadasz Suwmiarkę to ustaw sobie na niej te 2-3 mm i patrząc na nią ustaw tyle samo tam w śrdoku między łapką a łożyskiem.

Może najprościej w twoim przypadku będzie wykręcić trochę tą śrubę co jest na cięgnie do regulacji.

Opublikowano

Jak się ślizga to masz albo tarczę zjechana albo w docisku sprężyny poszły i ciągnik nie ciągnie. Co innego jak nie możesz biegu włożyc bo Ci nie wysprzęgla :rolleyes: W łapkach masz śrubki do regulacji, wkręć ja całe, ale ustaw wszystkie równo w odległośći od łożyska. Potem odkręcasz śrubę mocującą sprężynę napinającą sprzęgło, i regulujesz ustawienie łożyska oporowego, tak żeby nie kręciło się jak pedał sprzęgła jest nie wciśnięty( tam ma być już nie pamiętam ile luzu ale ze 2 lub 3 mm). Potem zakładasz sprężynke i zakręcasz śrubę tą w bloku.

Opublikowano

U znajomego w t-25 ciekł olej z silnika, Kupil Karchera(myjkę omyl silnik bo był cały brudny i sobaczyli ze blok silnika jest pęknięty

heheheheh :lol: :lol: :lol: :lol:

Opublikowano

pierwsze egzemplarze miały 25 km to fakt ale potem 31 B) być może piotrb masz tą wersje 25 konną. Ja mam 83 rok i też wg mnie udany i to bardzo ale już czas robić silnik bo ciśnienie gubi, kopci a cieknie ehh. Z miską olejowa poradziłem sobie. Silikon i szczelna bo te papierowe uszczelki szkoda to zakładać B)

Opublikowano

Biebrzak

Jak się ślizga to masz albo tarczę zjechana albo w docisku sprężyny poszły i ciągnik nie ciągnie. Co innego jak nie możesz biegu włożyc bo Ci nie wysprzęgla :rolleyes: W łapkach masz śrubki do regulacji, wkręć ja całe, ale ustaw wszystkie równo w odległośći od łożyska. Potem odkręcasz śrubę mocującą sprężynę napinającą sprzęgło, i regulujesz ustawienie łożyska oporowego, tak żeby nie kręciło się jak pedał sprzęgła jest nie wciśnięty( tam ma być już nie pamiętam ile luzu ale ze 2 lub 3 mm). Potem zakładasz sprężynke i zakręcasz śrubę tą w bloku.

wlasnie ze biegi wchodza elegancko bez zgrzytow...tylko jak cos nim ciagne no to nie ciagnie jak powinien co do tarczy i tych sprezynek wyciskajacych wszystko jest nowe praktycznie cale sprzegło jest nowe..:)

wiec mysle ze trzeba zrobic mala rgulacje:)

Opublikowano

Macie jakiś pomysł co do wstawienia szerszego ogumienia do władka?, pracuje nim trochę na podmokłych łąkach i czasami są problemy przy standardowym ogumieniu.

Możesz założyć od c-330 12.4-28 albo jeszcze szersze 13.6-28 :D

pierwsze egzemplarze miały 25 km to fakt ale potem 31 B) być może piotrb masz tą wersje 25 konną. Ja mam 83 rok i też wg mnie udany i to bardzo ale już czas robić silnik bo ciśnienie gubi, kopci a cieknie ehh. Z miską olejowa poradziłem sobie. Silikon i szczelna bo te papierowe uszczelki szkoda to zakładać B)

To mój jest rok młodszy i odpukać bardzo wdzięczny traktorek :D Tylko musze mu wycieki zlikwidować bo się slini na tłoku i rozdzielaczu :) a mam pytanie rozdzielacz idzie samemu rozebrać i uszczelnic czy musze nowy kupić????

Opublikowano

Jasne że można samemu. Zależy skond cieknie jak z góry gdzie dźwignie to prosta sprawa odkręcasz 6 śrub i wyciągasz aluminiowe obudowe,wymieniasz oringi. Zdolną też nie za trudno ale olej będzie się lał.

Opublikowano

t-25 i 30 to jeden h*j tylko że tam 30-stka może z 200 kg cięższa albo i to nie ale jak u mnie we wsi jest z 8 t-25 i 10 30-stek to w każdej 30-stce są szersze opony .

Opublikowano

Pytanie następujące: gdzie można kupić kompletną instalacje elektryczną do T25a?

Ew. czy instalacja z c360 będzie pasowała do władimirca tj. do rozrusznika i alternatora?

Opublikowano

Owszem nie boli, ale mi jakoś nie udało się znaleźć :/

Patrząc na cenę, ponawiam pytanie czy da się ożenić instalacje z 60tki?

Da się ale raczej nie z tym alternatorem oryginalnym na 5 kabli z zewnętrznym regulatorem napięcia. Ja zakładałem już w dwóch władkach instalację z c-360 chodzi jak złoto tylko z takim alternatorem to mam:

http://allegro.pl/alternator-t25-t-25-700w-50a-oryginal-rosja-i1763045674.html

Opublikowano

WITAM. Mam problem z wladimircem podczas orki z prawego koła leje sie olej tylko w orce co to moze byc za przyczyna bardzo prosze o szybkie odpowiedzi. Pozdrawiam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Wielkinikt
      Witam odkrecily mi się śruby z blokady mechanizu roznnicowego a mianowicie 2 kolki 4 podkladki i 6 srub , i nie mam pojecia jak maja byc zalozone podkladki czy maja zaslaniac kolki i nachodzic na siebie czy tylko 2 na zaslonienie kolkow , czy nie ma to znaczenia i jeden chu jak to jest załozone 
      ps przepraszam za bledy 

• Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A  . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A 
    • Przez zubi1990
      Witam wszystkich będę robił teraz remont silnika w moim t25a i tu mam pytanie: jakim momentem dokręcić śruby mocujące głowicę do bloku , jaką siłą dokręcić stopy korbowodów, jaka ma być grubość panewek głównych i korbowodowych, jaka siła dokręcenia koła zamachowego, szerokość cylindra i luz w zamku pierścieni. Ciągnik z roku 1978 z dwoma drążkami do zmiany biegów
  • Dodaj nową pozycję...
v