Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję numer łożyska oporowego sprzęgła nowego typu czyli te mniejsze . Nie jestem pewien ale chyba ono jest takie same jak te w MTZ. Ono wchodzi na tuleję z kalamitką . 

I przy okazji kto nie widział niech zobaczy porządny sprzęt ! https://www.youtube.com/watch?v=T54jnT6zVBM

Opublikowano

Witam,

Kupiłem Władka i okazało się że ma skrzywiony wałek przekazu mocy (wom) poradził by ktoś jak go najłatwiej zdemontować i wymienić na nowy.

Witam, aby się nie narobić to trzeba stanąć traktorem z górki , dlatego aby nam olej nie wypływał ze skrzyni i odkręcamy śruby mocujące wałek WOM, tak robiłem u siebie

post-43640-0-86079900-1487343295_thumb.jpg

Opublikowano

numer ramy przedniej był malowany na tych rurach pod silnikiem, często się to wycierało i później na stacji kontroli pojazdów są problemy (kontroler co ogarnia że na wszystkich ruskich czy to uaz czy to kamaz numer ramy jest namalowany to zrozumie). Jeszcze jest z tyłu jakiś numer (ale chyba jest to numer zbiornika oleju hydraulicznego) u góry centralnie w miejscu międzi ramionami osadzonymi na wałku.

Opublikowano

Trzeba uszczelnić odstojnik a nie odłączać bo służy jako filtr wstępny paliwa ale pogadamy jak pod zaworek wpadnie jaki syf jak fajnie będzie pracował.

U mnie odstojnik wywalony już z 6 lat temu nie mogłem go uszczelnić ,doił powietrze, filtry zmieniane co roku dodatkowo filtr założony na przewodzie paliwowym ,zbiornik paliwa czyściutki i pracuje aż miło a wcześniej chciał mnie szlag trafić z tym odstojnikiem 

Opublikowano

Witam panowie potrzebuje pomocy w moim wladku cos sie dziwnego ze sprzeglem raz dobrze a raz ciagnie i nie wsadzic biegu czeo to moe przyczyna?tarcza ma dwa lata to jest mozliwe ze juz by sie starła?

Opublikowano

Siema. ! 

Mam pytanie. Kiedyś czytałem że można założyć końcówki wtryskiwacza od DT-75 do Władka prawda to ?  Słyszał ktoś o Tym? Podobno końcówki od De-Ta pylą na 5 otworków. Co na to pompa  ? No i czy to jest prawda. ? 

Opublikowano

Są 5 otworowe które nic nie dają a pompa ile ma podać paliwo tyle poda.Osobiście z nie jednego władka je wyrzucałem jak jeden sklep sprowadził dużą partie tych końcówek i zakładali pompiarze co popadnie ale w niczym to nie pomagało tylko bardziej kopcił na czarno przy dodawaniu gazu.

Opublikowano

Witam mam okazje kupić poznaniaka 2,7 metra waga z tabliczki 480 kg czy rusinek da rade?pola mam w miare proste ,wiadomo trzeba dodatkowe obciażenie na przód założyc,czy ktoś sieje takim siewnikiem?

Opublikowano

Witam. Napisze tu.

A więc. Nie mam znaków oryginalnych na kole pasowym( bo mam nowe) ale mam wyznaczone tylko GMP . Chodzi mi ile cm na kole ma być, przed GMP początek wtrysku 2,3 cm? Może więcej? Prosze o odpowiedzi.

Opublikowano (edytowane)

15 czy 20? Bo to spora różnica. Z tego co ja wiem to jest 24-26 stopni.
Nie pamiętam ile to będzie w centymetrach ale jak masz promień koła to skorzystaj z tego http://calcoolator.pl/kolo.html i oblicz długość łuku dla 24ech stopni.

Byłem w garażu zmierzyć i od GMP do znaków początku kąta wtrysku jest 4,5 cm dokładnie pomiędzy kreskami. Pierwsza jest około 4,1 a druga 4,9 cm.

Edytowane przez mani51
Opublikowano

witam mam taki problem dzisiaj wymieniałem filtry paliwa i pod odpaleniu traktora pracował elegancko gdy chciałem wyjechać z palcu i dodałem mu gazu naraz cos chu klo zaczęło szczyrkac czarny dym z komina i z gasł. proszę o poradę co się mogło stać  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Wielkinikt
      Witam odkrecily mi się śruby z blokady mechanizu roznnicowego a mianowicie 2 kolki 4 podkladki i 6 srub , i nie mam pojecia jak maja byc zalozone podkladki czy maja zaslaniac kolki i nachodzic na siebie czy tylko 2 na zaslonienie kolkow , czy nie ma to znaczenia i jeden chu jak to jest załozone 
      ps przepraszam za bledy 

• Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A  . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A 
    • Przez zubi1990
      Witam wszystkich będę robił teraz remont silnika w moim t25a i tu mam pytanie: jakim momentem dokręcić śruby mocujące głowicę do bloku , jaką siłą dokręcić stopy korbowodów, jaka ma być grubość panewek głównych i korbowodowych, jaka siła dokręcenia koła zamachowego, szerokość cylindra i luz w zamku pierścieni. Ciągnik z roku 1978 z dwoma drążkami do zmiany biegów
  • Dodaj nową pozycję...
v