Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, artur125 napisał:

soltys też masz unie? jak oceniasz ,bo za 3tyś 1200l też mi się wydaje znośnie

tylko pytanie jak to rozsiewa?

Mam , sieję równo jednak tak jak wspomniał @jahooo lubi go ruda.

Co do tego z linku wyżej to jest to rozsiewacz z mojej wsi

Opublikowano

Ten siewnik Meprozet ma też pewne zalety mimo oczywistych wad - mechanizm wysiewu wysiewa równomierniej nasiona w rzędzie niż system kołeczkowy, bo kółko obraca się szybciej a wysiew jest mniejszą szczeliną, Daje to równomierniejsze rozłożenie ziaren w rzędzie. Przy założeniu, że będzie się siać tylko zboża na polach o jednorodnej strukturze, na gospodarstwo kilka ha jest wystarczający. W porównaniu z siewnikiem konnym z roku 196x na pewno mechanizm wysiewu nie jest tak wyrobiony, zgnity i zardzewiały i łatwiej utrzymać parametry.

Opublikowano
6 godzin temu, damianbor napisał:

I jak my mamy zachód doganiać jak u nas szczytem technologii w 2001 roku był konny siewnik z dospawaną wierzyczką...

Napisał Gość , który zachód dogania czymś takim

Kramer 514
Opublikowano

No ale czy taki siewnik , to aż taka tragedia ? Faktycznie cena z sufitu , ale czy aż tak wiele gorszy od Poznaniaka ?

Opublikowano
9 minut temu, zetorki12 napisał:

No ale czy taki siewnik , to aż taka tragedia ? Faktycznie cena z sufitu , ale czy aż tak wiele gorszy od Poznaniaka ?

Gdyby kosztował 1500zl to nikt by nic złego o nim nie mówił, ale za tyle można mieć dwa słabe poznaniaki, już jeden konkretny, albo pewnie coś fajnego z znienawidzonego zachodu, ale nie wiem, nie znam się

• Like 1
Opublikowano

Poznaniaka miałem. Kupiłem jako nowy co było nie lada wyczynem w 1988 roku. Jak ja się cieszyłem,że mam taki siewnik...i mi przeszło jak nim zacząłem siać...to była chyba jedna z najgorszych maszyn jakie do tej pory miałem i to pod każdym względem. Wczoraj kupiłem ścinacz zielonek zrobiony z plasteliny i zastanawiam się czy nie pobije tego Poznaniaka pod względem dziadostwa...no ale to się okaże jak do mnie dojedzie.

Opublikowano

A teraz pół roku będzie sprzedawał. Aż takie straszne, że się ich pozbywają? 

Opublikowano

Żeby w rok sprzedał do bedzie cud. Skrzynie robiona bo pozakładali najtańsze łożyska, a niby Carraro. Jak serwis zmieniał to tylko jedno łożysko, bo takie było zlecenie, kolega mówi żeby od razu drugie bo to przecież to samo, to nie zmienili napisane jedno i wymiana jednego,  jak coś to drugi raz przyjadą i zmienią.

• Like 1
Opublikowano
https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-rolniczy-john-deere-5080r-nie-zetor-case-new-holland-fendt-CID757-IDvmSa4.html chyba wygrał olx w kategorii ciągnik od rolnika
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, zetorki12 napisał:

Napisał Gość , który zachód dogania czymś takim

Kramer 514

Za 100 euro i jako pomocnik na 15 ha to niech się inne schowają. I jak by nie patrzeć zachodni.

Edytowane przez damianbor
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, griga napisał:

https://allegro.pl/ogloszenie/opryskiwacz-bury-pelikan-hydraulik-2000-7549136498

Jak ktoś boi się zagranicznych marek to jest krajowa alternatywa w lekko wysokiej cenie. Ale na pewno lepsze to niż nowy biardzki

To jest cena nawet znośna o ile nie niska, weź dziś kup taki nowy  system sterowania Bravo,  12 netto poleci jak nic, a używek nie ma.

Edytowane przez Pigmei
  • AgroTeam
Opublikowano
5 minut temu, Pigmei napisał:

To jest cena nawet znośna o ile nie niska, weź dziś kup taki nowy  system sterowania Bravo,  12 netto poleci jak nic, a używek nie ma.

Używki są ale jest ich mało. Nie tylko arag robi i robił systemy sterowania wiec można kupić innej firmy. Dla Mnie nie jest ona jakaś super bo za porównywalne mogę mieć np dubexa czy siegera na kompie mullera z lancami bardzo fajnie sterowanymi i na wysokich kołach.  Tylko Ja nie boję sie zagranicznych rozwiązan

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v