Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

trochę mokrego 1 koło złapie i opryskiwacz leży

5 godzin temu, farmtrac8244 napisał:

A to nie produkt FMŻ Płock który przejął NH?

Opublikowano
Dnia 28.07.2018 o 08:42, Rolnik7343 napisał:

ale przecieć to kobita sprzedaje .... może to jest wabik na jakiegoś kawalera :D

Skoro baba chce kawalera złapać na zardzewiałe łożysko to widocznie potrzebny jej porządny ślusarz z konkretnym rozwiertakiem żeby tą rdzę zedrzeć :D tylko ta cena trochę podejrzana i nie wiadomo czy to za godzinę czy za usługę no i kto ma płacić...ona czy ten potencjalny ślusarz :D

• Haha 2
Opublikowano
44 minuty temu, quxfrix napisał:

Panowie potrzebuję ciągnika głównego na około 10ha. Dzisiaj natrafiłem na ten ciągnik: https://www.olx.pl/oferta/case-ih-885-xl-83-km-1987r-CID757-IDuIDNw.html#59c8552391 Czy byłby on odpowiedni na taki areał? Czy, aby te ciągniki nie są zbytnio awaryjne? Czy warto pojechać go obejrzeć? Czy nie  zawracać sobie nim głowy? Proszę o radę.

Dziękuję

Ciągnik niby nie wygląda zle, chociaż ze zdjęcia za dużo się nie powie. Marka dobra, tylko te opony... Na takich laczkach mocy nie wykorzysta.

Generalnie to ja bym patrzył coś 4x4 jako główny ciągnik, a temat mocy ciągnika zależy od tego jakie masz gleby i czy masz zamiar np czepiać do ciągnika belarkę itp. 

Opublikowano

Jeśli ma średnie gleby i nie ma górek jak u mnie, to i 4x2 80KM da radę, ja na 15ha mam MTZ-ta bez przodka plus 3p. Nie mam hodowli, słomy ani siana nie zbieram. W planach mam coś 4x4 koło 85-90KM i też rozważam takiego Case , może nawet 6tka silnik . 

Co do kół - można kupić drugi komplet a ten zostawić np do oprysków. Kuzyn miał MF-a na takich laczkach bodajże 690 i całkiem nieźle sobie radził.

Opublikowano
14 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Wejdź na yt na kanał pawnic14 i tam 360-3p ciąga 1,8m z agrolifta i nawet podnosi ;)

Widziałem ten filmik i dobrze to idzie, obecnie mam Astata 250 i ciągam to 80konnym ciągnikiem, ale z racji częściowej likwidacji gospodarstwa sprzedaję duże maszyny i chciałbym mniejszą bronę kupić. Jak nie spróbuje to się nie przekonam jak to mówią.

Opublikowano

Koledzy, pomóżcie. Mam problem z dominatorem 76. Jak ustawić go do młócenia grochu polnego?obroty młocarni na 600(już mniej się nie da) ,klepisko popuszczone i robi połówki. Da radę jeszcze zmniejszyć obroty? Jakie ogólnie muszą być ustawienia na tą roślinę?

Opublikowano

1. za mało otwarte sito (wracają nasiona na podajnik kłosowy i na maszynę, będzie biło)

2. można zmniejszyć obroty silnika o 200-300

3. zobacz czy masz otwarte przesłony na klepisku i opuszczoną tarkę

4. nie wiem czy w dominatorze można regulować fartuch za bębnem młócącym, może trzeba go ciut unieść, aby nasiona się nie odbijały i nie wracały na bęben (też będzie bić)

Ja w Claasie Europa do omłotu soi zmniejszałem o 1/3 obroty silnika (regulacji innych za wiele nie było) i nie biło, w każdym razie nie więcej niż 10-15 % ziaren, bez większych przeróbek będzie ciężko zejść z tego poziomu.

Opublikowano
14 godzin temu, pawel885 napisał:

Pany czy 80 koni pociągnie vibroflexa 3m? ziemie raczej lekkie 

Da radę bez problemu na lekkiej ziemi. Żeby efekt był dobry trzeba jechać 12-14 km/h. i uprawiać dość płytko. W tych warunkach ta maszyna robi robotę idealnie.

Opublikowano (edytowane)

Kurcze jestem w szoku bo wystawionego mam Zetora i full obserwujących a telefonów zero... Mimo że jest najtańszy z ogłoszeń... Chyba żniwa robią swoje... Chociaż u nas to już praktycznie pola pouprawiane xD

Edytowane przez Luke16
Opublikowano

Za tani jest to ludzie myślą pewnie,że coś się w nim sypie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v