Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No Twoja nie gorsza . Może w ogłoszeniu wygórowana , ale skoro ktoś za tyle próbuje , to kto wie ?

Opublikowano

Tej do ideału sporo brakuje . Kuśwa , pojeździł bym w taką pogodę Jawką . Mam skuterka , ale to nie to ...O.o

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, daron64 napisał:

A'propos spawarek

http://allegro.pl/spawarka-inwertorowa-magnum-snake-200-ps-katownik-i6892242626.html

Coś innego w takim budżecie? 

Zakupiłem taka

http://allegro.pl/spawarka-inwertorowa-250a-lcd-pm-250sp-k-ms4-oku-i7090854939.html

Jak do amatorskiego zastosowania polecam profesjonaliści pewnie by narzekali, ale do warsztatowych potrzeb w gospodarstwie ok. może tylko kable trochę krótkie.

lub trochę mocniejsza z tego modelu

http://allegro.pl/spawarka-inwertorowa-300a-lcd-pm-300s-kat-okulary-i7089660131.html?fromVariant=7090854939

Edytowane przez Zbyszkos
Opublikowano
8 godzin temu, daron64 napisał:

Starego rekorda 

gratulacje niech służy 

też teraz chcę kupić ale nic ciekawego nie ma same złomy

Opublikowano
43 minuty temu, witejus napisał:

stek bzdur na papierze jesli chodzi o moc tej spawarki

Ale sporo osób się na to łapie. Kiedyś odbyłem rozmowę z kimś,  kto z pogardą na mnie patrzył jak mówiłem że za kose  stihla  2.3 km bodaj dałem ponad 2 koła. On na to że jego ma 5koni a 500zl dał.. 

@szczypka

Mi wystarczyło,  że na ceny większości popatrzyłem. Ten nie był nigdzie wystawiany, znajomy mówił że już parę razy chciał go wystawić, ale nie mógł się zebrać. Przez przypadek się dowiedziałem i jakoś się udało. 

Opublikowano (edytowane)

Zazwyczaj taki zakup jest najlepszy.

A co do spawarki - moc ciągła to dla niej około 70-80 amper spawania, w  porywach da ze 120-140 a o 200 to można pomarzyć. A to wszystko wystarcza do większości prac w gospodarstwie.

Tak jak mój prostownik bodajże o nazwie Starter 200 mi spokojnie wystarcza. Daje przy rozruchu dodatkowo 60-80 amper, prąd ładownia chyba do 20A normalnie. Jest to wystarczające do pomocy w zapaleniu ciągnika. Dodatkowo ma pracę na12 i 24V. Za 200zł nie ma co  narzekać, służy już 6 lat.

Też mam chińską kosę 53ccm i wystarczy wejść na Alibabę i się rozejrzeć, ile to ma w rzeczywistości mocy, czyli około 2 - 2,5KM co w zupełności wystarcza do koszenie koło domu

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Do chinszczyzny nic nie mam,  chodziło mi tylko o podejście ludzi. 

Ze sprzętem to wiadomo - znam źródło,  wiem kto nim pracował, ile obrabial, co było robione, co jest do zrobienia.  A że coś zawsze może dodatkowego wyjść to oczywiste przy tak starych sprzedach.

Musze się zebrać z tą spawarka i prostownikiem zanim kasa zacznie się rozchodzi :)

Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Aż nie chce się wierzyć że cykl 100%ma przy ponad 200A, nie za taką kase

Na parametry trzeba patrzyć z przymrużeniem oka jak pisałem wcześniej to sprzęt raczej amatorski, ale bardzo wygodny. Jest lekki i na 230V wiec w wielu sytuacjach niezastąpiony ;)

Opublikowano

Ciekawe jaki jest tam faktyczny cykl pracy tej spawarki, jak moja Dedra zrobiła wysiadke to pożyczyłem jedną od brata a drugą z pracy spawarkę, i tak jak moja zrobiła cały czas, to pozyczonymi na zmianę robiłem bo się przegrzewały i jeszcze czekać trzeba było żeby ostygły

Opublikowano

Zastanawiające jest że każda z tych spawarek ma 7 kva. popatrzyłbym na faktycznie taką co ma 300a ,przy włączeniu do przybolałej instalacji,tosz tam spokojnie 9 kw na jednej fazie ,,tańczy'',a jeszcze jakiś przedłużacz9_9

A stara dedra to twardziel,i ot tak nawet i po 5  kolejnych czwórkach nie wyłączy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v