Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta na pewno ktoś się pochwali że dał się oskubać 

13 minut temu, stuart napisał:

Ja bym brał Case. Chyba że tur ci potrzebny to o NH można pomyśleć. Pamiętaj negocjować ceny, bo widać że jest to taka z której jest co urwać. Mam od niego fendt'a seri 500 vario (2015.2017) za podobne pieniądze tylko dla tego że prawie 2 lata stał na placu i jestem zadowolony. Daj znać jak transakcja. 

Tak swoją drogą szkoda tej firmy pod którą się ktoś podszył jak zaczną peteci walić oknami :ph34r:

Opublikowano
14 godzin temu, stuart napisał:

Oj joj joj. Smuteczek komuś zachodni markowy tur za którego zapłacił tak dużo pieniążków się popsuł. Z Mów mi rolnik. 

Tur.PNG

Z tymi kopalniami nie ma co płakać. Taki rolnik 20 ha dostanie taką papugę pieniędzy że wszystkim dzieciom postawi po nie byle jakiej chałupie.

Po sposobie i kierunku rozerwania można się domyślić,że uszkodzenie nastąpiło wskutek podnoszenia ciągnika przez wciskanie ładowacza w ziemię. Może ktoś się mocno zakopał i ładowaczem chciał się ratować no i materiał nie wytrzymał ciężaru ciągnika zassanego w błoto. ładowacz jest na 100% oryginalny JD...to znaczy nie do końca bo dla JD ładowacze robi firma zewnętrzna...bardzo możliwe ,że ta sama co do Kuboty...nie wiem tego na pewno ale podobne rozwiązania zdradzają taką możliwość.

Opublikowano

tak ja myje 3 samochody osobowe i ciągnik plus jakas maszyna zwykle w jednym ciągu bo nie chce mi się 2 razy raz robote brac  ciągnik mf 255 smaochody duster mondeo i clio i sa mocno zabrudzone jak się za nie biore

Opublikowano
20 godzin temu, extrabyk napisał:

Po sposobie i kierunku rozerwania można się domyślić,że uszkodzenie nastąpiło wskutek podnoszenia ciągnika przez wciskanie ładowacza w ziemię. Może ktoś się mocno zakopał i ładowaczem chciał się ratować no i materiał nie wytrzymał ciężaru ciągnika zassanego w błoto. ładowacz jest na 100% oryginalny JD...to znaczy nie do końca bo dla JD ładowacze robi firma zewnętrzna...bardzo możliwe ,że ta sama co do Kuboty...nie wiem tego na pewno ale podobne rozwiązania zdradzają taką możliwość.

Mi to wygląda na ciągnięcie a wręcz szarpnięcie liną za ramkę od ładowacza. Może ciągnik zakopany po osie, ładowacz opuszczony do dołu, przyjechał drugi większy, podczepili line do ramki, szarpnęli i oto efekt.

Przy podnoszeniu ciągnika przez wciskanie ładowacza w ziemię jest mała siła, ile 3 t 5 ton max zależy jaki model ciągnika.

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, griga napisał:

Nie wiem czy tylko ja tak mam,  ale wszystkie Twoje linki to u mnie nie - linki i muszę kopiować je,  nie da się w nie kliknąć. 

Edit

Jak Cie zacytować,  to w cytowany polu już jak link mi pokazuje,  ale w Twoje oryginalnej wypowiedzi jako zwykły tekst

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Ktoś coś wie na temat sprzętu zielonkowego firmy Niemeyer? Jest trochę tego i nie wiem czy jakościowo jest taki sam jak Krone, Claas, Fella, itp?

https://www.olx.pl/oferta/zgrabiarka-niemeyer-rs-700-nie-krone-patinger-claas-CID757-IDtua5z.html

Takie cóś, co myślicie? Czy te odkryte bieżnie z rolkami ramion to trwałe rozwiązanie czy wszystkie mają tak samo a w oleju pracują tylko koła zębate przekładni?

Opublikowano
5 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Ktoś coś wie na temat sprzętu zielonkowego firmy Niemeyer? Jest trochę tego i nie wiem czy jakościowo jest taki sam jak Krone, Claas, Fella, itp?

https://www.olx.pl/oferta/zgrabiarka-niemeyer-rs-700-nie-krone-patinger-claas-CID757-IDtua5z.html

Takie cóś, co myślicie? Czy te odkryte bieżnie z rolkami ramion to trwałe rozwiązanie czy wszystkie mają tak samo a w oleju pracują tylko koła zębate przekładni?

Bardzo fajna maszyna używałem swojego czasu modelu 620 chodziła bezawaryjnie prosta i przede-wszystkim lekka konstrukcja idzie w tym nawet c330. Nie wiem jak w tym modelu ale jak patrzę to raczej tak samo nie można szybko zdemontować ramion trzeba wybijać zabezpieczenie.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, izydor6280 napisał:

cena kosmos, szczególniej jak doliczyć kilka tys. na dobre gumy

https://www.olx.pl/oferta/ursus-c360-CID757-IDtEH3N.html#01b49538f3

Popieprzylo chłopa,  to co on tam wymienil,  co zrobione to jaki to koszt? Ze dwa koła? Trzy?  W ogóle jak mnie rozpiernicza jak piszą,  że wymienione filtry,  no kuźwa laskawcy wielcy,  prawie jakby generalke zrobili.. No i do tego te opony. Ciekawe czy w ogóle ma przegląd i ubezpieczenie.  Niby blachy są,  ale nic o tym nie wspomina

Edytowane przez daron64
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v