Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ten rozsiewacz nie ma standardowego otwierania na zasuwy tylko zmijka napedzana hydraulicznie wygarnia nawoz na talerze. Mam taki podobny w okolicy w dobrych pieniądzach do kupienia, plynna regulacja dawki w zależności od prędkości, możliwość szybkiego zwiększenia dawki o 10,30 i 50%. Tylko wlasnie nie wiem jak to wszystko wygląda w praktyce

A co do tej przyczepy to jest napisane ze do slomy :D chociaż osobiście to balbym sie jechać z nią pelna slomy nawet...

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano

U mnie w k8hn sa zasowy elektryczne i mam czujnik predkosci w ciagniku podlaczony pod sterownik i po zrobieniu probybkreconej i skalibrowaniu w czasue pracy zasowy same sie refuluja w zaleznosci od predkosci. Regulacje dawki na + czy - ustalam sobie sam. Teraz mam co 5 % a moge zrobic dowolnie w zasadzie.

Opublikowano

Panowie mam "okazje" kupić opony 380/70/24 bez faktury Petlasa za 1000 zł za szt. Cultor 1150 lub Taurus za 1300. I teraz nie wiem czy kupić np. Taurus i jeździć spokojnie i bez obaw czy kupić jakieś Alliance, Ozke, Speed... coś tam 13.6/24 za 750 i się modlić żeby pochodziły parę lat?

Opublikowano

Panowie mam "okazje" kupić opony 380/70/24 bez faktury Petlasa za 1000 zł za szt. Cultor 1150 lub Taurus za 1300. I teraz nie wiem czy kupić np. Taurus i jeździć spokojnie i bez obaw czy kupić jakieś Alliance, Ozke, Speed... coś tam 13.6/24 za 750 i się modlić żeby pochodziły parę lat?

Moze jakiś namiar podaj na PW bo szukam opon w takim rozmiarze.

Opublikowano

Panowie ma ktoś dobrego łursuska 904-914 na sprzedanie, najlepiej de luxe? Znajomy chce kupić takiego jak ja mam a sprzedać Claas Axos. Ciągnik 5 lat, chyba 1500 h ma, dobry i się nie psuje, ale jak się zepsuje to kto za to zapłaci? Z takiego założenia wychodzi. Raz musiał wymienić śruby od pompy to w serwisie powiedzieli 800 zł a te same kupił w sklepie za 8 zł.

Opublikowano

Za radialki Alliance 340/85/24 1090 zł a 380/70/24 1300 zł a za jakieś ruskie voltyre powiedział mi pobliskim sklepie za 2szt 3330 zł i dętki gratis. To tu kupie za 2600 konkret opony. A te tanie to zwykle diagonalne.

Opublikowano

Thomas sprzedać claasa i kupić łursusa żal. Albo to jakaś prowokacja :-D

Opublikowano

Zestawy to tylko Mahle Krotoszyn lub Ursus Premium Plus.

Dokładnie, Mahle Krotoszyn robi świetną robotę. Polecam ten sprzęt.

Opublikowano

Luke16 żadna prowokacja. Już mi z rok o tym gada, tylko jesienią minęło 5 lat i dopiero może sprzedać, bo na prow brał. Ma te 17 ha i tylko łąki. Nawozy rozsieje, skosi,zgrabi a ktoś sprasuje i.na tym robota się kończy. Czasem łąki przeoruje i sieje trawy, no i trochę w transporcie pojeździł jak belami handlował. Nie psuje się, ale koszty ewentualnych napraw go przerażają. Jak zrobi nie wiem, ale o ciągnik pytał. Koleś ok50 lat.

Opublikowano

Mieć Mercedesa i wrócić z powrotem do Trabant. No ale kto bogatemu zabroni

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v