Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Co do końca świata - polecam film THE Road 2009 - zaajebisty, wizja świata po wojnie nuklearnej i losy ojca z małym synem podążającego przez amerykę w poszukiwaniu żywności i schronienia przed wygłodniałymi ludźmi 

Opublikowano (edytowane)

A tak nawiązując jeszcze do Ameryki to u nas chyba taka ładowarka JCB Teleskid jest niedostępna chyba że na zamówienie. Jak mam czas to czasem lubię oglądać filmiki jak rolnictwo wygląda poza Polską i szczerze to dużo widzę jeździ takich JCB w Ameryce a u nas jeszcze nie widziałem. Ciekawe jaka cena takiej ładowareczki ma gąsienicach🤔

Od 4min jest ta JCB O którą pytanie

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

gościu już pewnie zdesperowany żeby sprzedać to dzwoń że dajesz 9 tyś i jutro ją zabierasz, może sie uda 👌

Poczekam jeszcze trochę, mnie się nie śpieszy. 😎

4 godziny temu, bratrolnika napisał:

Widziałem ją właśnie ostatnio, i tak skojarzyłem że kiedyś pisałeś że miała już iść, a widać nie poszła...

Było paru oglądających i na tym się skończyło. 

Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Ta przyczepa do bel na początku filmu to chyba z wózka od hedera zrobiona 

Być może ale bardzo fajnie przerobiona/zrobiona. Na pola w koło komina idealna

Opublikowano
2 godziny temu, pawel885 napisał:

Co do końca świata - polecam film THE Road 2009 - zaajebisty, wizja świata po wojnie nuklearnej i losy ojca z małym synem podążającego przez amerykę w poszukiwaniu żywności i schronienia przed wygłodniałymi ludźmi 

Chyba widziałem. 

Opublikowano
12 minut temu, pawel885 napisał:

W USA jakieś 300tys zł

Czyli tak jak myślałem, w cenie dobrej ładowarki teleskopowe.

Panowie takie pytanie na szybkości.

Brat chce kupić przyczepke do samochodu coś takiego:

https://m.olx.pl/oferta/przyczepka-platforma-3x1-5-martz-temared-hochlader-750dmc-dostawa-raty-CID5-IDAw2yq.html#position=1&page=5

Musi mieć przynajmniej 1.5m×3m i tandem. Nie znam się na takich rzeczach więc proszę o porady, jaką firme wybrać wśród nowych czy lepiej szukać używki jakichś ciężarów przewozić nie będzie ale musi być solidna i pasowała by z amortyzacją osi tak mi się wydaje. ?

Opublikowano

@jacek1296 papier nie najważniejszy a te koła to faktyczne stawiają duży opór jak się jedzie po polu bo po asfalcie to nawet specjalnie nie czuć że ciągnik coś ciągnie. 

Opublikowano
11 godzin temu, PRIMO napisał:

@jacek1296 papier nie najważniejszy a te koła to faktyczne stawiają duży opór jak się jedzie po polu bo po asfalcie to nawet specjalnie nie czuć że ciągnik coś ciągnie. 

No ale po asfalcie bez papiera nie bardzo. Ja na przyczepy na takich kołach wcale nie zwracam uwagi. Tylko balon i to szeroki. Sąsiad kupił nowego Pronara 10t tandem na kołach tirowskich tylko bieżnik "rolniczy", taka gruba kostka, to z ładunkiem ok. 7t na lekko mokrym gruncie koła przestały się kręcić, tylko pchały ziemię.

Opublikowano

Ale 5 m zabiera.

Przyczepa jest zle zrobiona tłoki po złozeniu nie są w pionie tylko skośnie,a ten na przodzie wspomaga wywrót na początku,zresztą poco 3 jak starczył by jeden.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Wiesi0 napisał:

zresztą poco 3 jak starczył by jeden.

Bez wzmacniania dołu nie wystarczy. 

I ile czasu będzie tak zabierał? 2 sezony i zdechnie albo wystarczy że za mokro będzie...  I kołami orał będzie.. 

Edytowane przez zycietoniejebajka1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v