Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siewnik to nie w tym roku, za dużo planów a za mało pieniędzy jak zwykle. Do wiosny jeszcze ciągnik pomocniczy muszę ogarnąć.

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Po co w nim ta żółta osłona,ja bym wolał d8 bo grabki są lepsze,nie ciągną,podwójny wysiew drobnych nasion i wsunie taki sam jak d9 tylko w d9 inna przekładnia i rama.i skrzynia inaczej wyprofilowana ale d8 2,5m wchodzi przeszło 200kg zboża,bez nastawek.

image;s=644x461

Edytowane przez Gość
Opublikowano

aj kurde pomyliłem ciebie z @daron64 😓bo on szuka

No to jeszcze raz .... @daron64 masz siewnik do agregatu 2,5m w super stanie
https://www.facebook.com/groups/758554650833653/permalink/2607637622592004/

1 minutę temu, Wiesi0 napisał:

Po co w nim ta żółta osłona,ja bym wolał d8 bo grabki są lepsze,nie ciągną,podwójny wysiew drobnych nasion i wsunie taki sam jak d9 tylko w d9 inna przekładnia i rama.i skrzynia inaczej wyprofilowana ale d8 2,5m wchodzi przeszło 200kg zboża,bez nastawek.

ta z lewej strony przy kole ? napęd z drugiego koła na przekładnie ;) grabki kupisz za kilka złoty famarolowskie i można zmienić, podwójny wysiew tzn ?

Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

Co sądzicie o tym jamniku? Nie sugerujcie się ceną bo ta z doopy wzięta. Mankamenty to zerwane obie przednie półosie od napędu i prawdopodobnie niedziałająca Klima.

Pracował w opryskiwaczy z dość wymagającą przystawką, raczej na maksymalnym obciążeniu. 

Jak myślicie warto gitarę sobie zawracać i ile można zaoferować?

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-ciagnik-mccormik-2012-CID757-IDBW5HB.html

Potrzebny ci kolejny??? Ja bym się w to nie pchał, tym bardziej jak mówisz że już swoje się umęczył 

Opublikowano

Nie tyle kolejny co w zamian za.

Przebieg niewielki, gość uczciwie powiedział że pracował że ślęzą duet na drugim biegu wentylatora i że miał co robić z nią.

Akurat silnik jest z yanmara i to jedna z lepszych jednostek. W lekkiej pracy nawet poniżej 2l na godzinę. Kwestia jakie obciążenie na skrzynię było. 

Urywajaace półosie to słaby punkt tych trojaczków landini/McCormick/NH. Ale koszt niebotyczny bo około 1300netto sztuką, plus robota, uszczelnienia olej i pewnie 5tys poleci jak nie więcej. Uszkodził bo chciał za dużo ziemi popchnąć. Kwestia czy tylko półosie czy coś więcej. 

Zaproponowałem 52tys, ale chyba i to za dużo.  Raczej skłonny do negocjacji tylko nie wiem jak bardzo.

Opublikowano (edytowane)

nie działa wspomaganie , hydraulika wiec moga byc pompy hydrauliczne uszkodzone a sa 2, moga byc przewody pekniete albo inne cuda no i jeszcze napęd, koszt pewnie duzy 

Szukam IHC international 6--, 7--, 8-- XL najlepiej 4x4, lub renault 671-4 781-4 moze ktoś ma, wie gdzie takie coś można kupić, najlepiej lubelskie

Edytowane przez rafal3939
Opublikowano
9 minut temu, mf362 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/johnd-deere-3130ls-4x4-doinwestowany-CID757-IDBUVF7.html

Okazja czy mina ? 

Ile mógłby kosztowac remont przodu w najgorszym wypadku ? 

Z tego co się orientuję to regeneracja jednej pompy tłoczkowej kosztuje coś koło 3 tys do tego ciągnika x2 bo są dwie pompy, regeneracja serwomotoru od przodka pewnie to samo x2 bo sa dwa koła, sam oceń, czy się opłaca

Opublikowano

Ma ktoś może na zbyciu noże do przyczepy samozbierającej "jugosłowiańskiej" SIP???. 

Opublikowano
2 godziny temu, rafal3939 napisał:

nie działa wspomaganie , hydraulika wiec moga byc pompy hydrauliczne uszkodzone a sa 2, moga byc przewody pekniete albo inne cuda no i jeszcze napęd, koszt pewnie duzy 

Szukam IHC international 6--, 7--, 8-- XL najlepiej 4x4, lub renault 671-4 781-4 moze ktoś ma, wie gdzie takie coś można kupić, najlepiej lubelskie

będe miał eichera 7042 gdybyś był zainteresowany

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, igor10246 napisał:

generalnie to chyba nie spotkałem się z pochlebną opinią aprop tego napędu hydraulicznego, jednak mechaniczny to mechaniczny a koszty regeneracji hydraulika mogą być wartości ciągnika 

O to wychodzi na to jak drugie 15tys moze nie starczyc na czesci i robocizne , 

Edytowane przez mf362
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v