Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lepsza trakcja przez mniejszy poślizg. Mają miększe boki i lepiej układają się na gruncie. Oszczędność paliwa, zwłaszcza jeśli to główna kobyła. 

Opublikowano
9 minut temu, Pawelek998 napisał:

Pany chodzi mi o opony warto dopłacać do radialnych bo muszę kupić tylne do Zetora 16145 i się zastanawiam nad diagonalnymi bo dużo tańsze 

Warto , zyska kilka koni 

Piszę bo już to przerabiałem a i szybciej z mokrego wyjdzie . 

Opublikowano (edytowane)

Ja uważam opony tylko bez dętkowe,radialna mniej trzęsie na dołach można szybciej jeździć,oszczędność paliwa.

11 minut temu, andrzej612b napisał:

szybciej z mokrego wyjdzie

Ja tam wychodzić z mokrego bym nie chciał😀.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Thomas2135 napisał:

Lepsza trakcja przez mniejszy poślizg. Mają miększe boki i lepiej układają się na gruncie. Oszczędność paliwa, zwłaszcza jeśli to główna kobyła. 

No główna kobyła ale tylko na 10ha 😊

Edytowane przez Pawelek998
Opublikowano (edytowane)

Eeee głupoty gadasz, wolałbym taką 385 do rozsiewacza opryskiwacza niż Ursusa 360. Wiele więcej nie spali a nawet nie ma co porównywać do słynnej 360

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
12 minut temu, soltys48 napisał:

Bo to wg mnie do niczego się nie nadaje 

Do wozu paszowego ktoś potrzebuje to jak najbardziej się nadaje

Opublikowano

Nie bardzo

16 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Eeee głupoty gadasz, wolałbym taką 385 do rozsiewacza opryskiwacza niż Ursusa 360. Wiele więcej nie spali a nawet nie ma co porównywać do słynnej 360

Do tak8ch rzeczy mtz 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, soltys48 napisał:

Nie bardzo

Do tak8ch rzeczy mtz 

A w czym ten mtz lepszy ?? Oczywiście porównujemy mtz-ta bez napędu, w sumie to nie ma co porównywać, bo ursus bije stalina ba głowę we wszystkim jakiś komfort jest nie leje się z niego tak jak z ruska i biegi chodzą ,,normalnie" no i schemat zmiany normalny nie to co w Mtzcie

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano

Którą nów jeździł mtz to mu schemat straszny a kto jeździł ten uważa to za normalną skrzynie a i półbieg się przydaje i nie mam co porównywać mocy bo 60 ma o 30 koni mniej a pali prawie tyle oo ruski

Opublikowano

Chyba nigdy nie robiłes mtz-tem że piszesz takie brednie

Przede wszystkim do rozsiewacza czy opryskiwacza mtz spali o wiele mniej, prędkośc przelotowa na szosie większa, duża kabina jak jest cała, jest tak samo komfortowa , brak uciążliwych mikropompek

w normalnym mtz też się hydraulika nie leje, za to rozdzielacz się nie zacina  przy wożeniu większych ciężarów

chyba nie bez powodów mtz jest droższy niz C-385

Opublikowano

Moge ci powiedzieć, jak wygląda spalanie zadbanej C-360 w porównaniu do zadbanego MTZ w orce tego samego pola tym samym pługiem UG-3 - mtz spalił 1-2 litry  na 1ha mniej , czas orki krótszy i jakośc ze względu na większą prędkość pracy też. Na orkę jednego ha mtz potrzebował 30-45minut pracy mniej niz C-360

• Thanks 2
Opublikowano

W 80 zmienia się tryb w skrzyni i ciągnie 52km/h, na YouTubie są filmiki.16 do przodu 8 do tyłu na 50km/h biegów starczy.

I przy -20, trach i pali co w Perkinsach jest nie osiągalne bez rozrusznika szybko obrotowego,jeszcze można ratować się grzałko.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v