Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Co potrzebujesz dorobić?

Kupiłem taki rozrzutnik za nie duże pieniądze , wstyd by było nie kupić 😊 wymieniłem przekładnie kątową  na polską a ta ma inne przełożenie i stąd potrzeba zmiany przełożenia na adapter czyli mniejsze koło pasowe . Lubię po majsterkowć , mam taki podobny a ten miał być jako drugi do zestawu , wchodzi o połowę więcej niż na polski 4 t . Potrzebne to koło pasowe fi 300 na dwa paski 22 mm i jeszcze mocowane na kołki sprężyste ale poszukam coś na necie albo się dorobi . Pisałem bo może leży u kogoś w garażu i tylko zajmuje miejsce .

Opublikowano

Jakby ktoś chętny, to sprzedam:

https://www.laszczak.pl/oferta.html?id=593694&o=siewnik-poznaniak-6&fbclid=IwAR1FmOFXUBLeXgZ19J17LprRFekLvo8ljMepueNCgLEdbphc9rbCXsWZb4Q

sprawny, niepordzewiały, kompletny, skrzynia olejowa, docisk na sprężynach, antyzapychacze (zastawki) redlic, przerzutnik znaczników, kółka wysiewające dzielone (wystarczy wybić "kołeczek" do siewu drobnoziarnistych), jest to model już po fabrycznym "liftingu"- o zwiększonej odległości między redlicami dzięki czemu się nie zapycha, dorobione lekkie brony które sprawują się o niebo lepiej od fabrycznych zagarniaczy. Jak widać ciągle użytkowany, nie jest picowany do sprzedaży

Opublikowano (edytowane)

Nic mi właściwie do tego , ale moim zdaniem troszkę drogi .

Po za tym , to całkiem przyzwoicie wygląda .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
12 godzin temu, daron64 napisał:

U nas nigdy z czymś takim się nie spotkałem. Nawet nie słyszałem, żeby ktoś coś takiego mówił, a co dopiero robil

Ja słyszałem o kopcowaniu obornika jak kiszonkę, tzn ujeździć przykryć folią, obsypać piaskiem i po kilku m-c otworzyć. 

Opublikowano (edytowane)

I po co to wszytko?

Chyba żeby wypalić  paliwa i zużyć nadmiar foli😏

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Tak jak ktoś wyżej pisał, obornik się przepala i mamy bombę witaminową dla ziemi. Nie ukrywam sam się przymierzam do takiego eksperymentu Czy to faktycznie coś daje.
Jeszcze z pomiotem kurzym tak można zrobić, ale bez ujeżdżania, tylko warto z słomiastego obornika zrobić ścianki by wszystko było bardziej na gromadzie. 

Opublikowano
13 godzin temu, Ursus932 napisał:

I po co to wszytko?

Chyba żeby wypalić  paliwa i zużyć nadmiar foli😏

Ale wtedy jest prawdziwy obornik, a nie tylko obsrana słoma.    :P

Opublikowano
11 godzin temu, rafix255 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/1-hl-hw-3-stronny-wywrot-przyczepa-rolnicza-6011-hw-8011-ladownosc-6-CID757-IDB4EBu.html#ade5c0012f

Panowie czy ktoś na forum kupował przyczepy od tego handlarza ??? jak jest z wykonaniem ich i jak to jest wykonane jakościowo bo planuje zakupic od niego bo  i w miare najblizej mam do niego ze wszystkich remontujących przyczepy

z tego co tu czytałem to chwalą gościa że dobrze robi

chyba @szmergiel od niego kupował, a on raczej wszystko co najbardziej wychuchane wyłapuje

a tutaj najdroższy 3p w mazowieckim

https://www.olx.pl/oferta/ursus-c360-3p-CID757-IDBwvEY.html#b7765a977b

Opublikowano

A jaka może być realna cena ładnej 60 z turem 3 sekcyjnym ? Tylko zwykłej nie 3p

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v