Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@adrian, komfort jest o niebo lepszy w porównaniu do zwykłej 914 na polski rynek, no i o wytrzymałości też nie będe wspominał , bo to ciągniki z innej stali ulepione ;) wiem co mówię ,bo mam 914 FINN i to jest ciągnik nie do zastąpienia ;) no zdarzyło sie parę awarii ale co mam ją od 2006 i nie zamierzam sprzedawać ;)  nie namawiam ,ale polecam eksportowe wersje Ursusów.

tutaj mały rodzynek, prawie jak Valtra  :P

http://olx.pl/oferta/ursus-904-turbo-de-luxe-CID757-IDbzxc7.html#bef7bc65e3

Edytowane przez FINN
Opublikowano

Wiadomo obite blotniki i gruby dach robi swoje :) ale chyba w zwykłej 914 jakby dał gruby dach i matę na podłogę to rownież nie byłoby zle chyba ze sie mylę? Ogólnie ile taka 914 jest w stanie spalić na godzinę lekkiej i ciężkiej pracy?

Opublikowano

Taa , pewnie 5 lat mija i może sprzedać . Pewnie bez serwisu i na pierwszych olejach .

Opublikowano

O jakim komforcie mowa w 914? Jeśli chodzi o hałas i amortyzację kabiny oraz fotela to nie jest źle. Zmiana biegów jest strasznie upierdliwa czasem i to komfortowe nie jest. Zwolnice, most nic nie wyje. Powyżej 1700 obr. zaczyna robić się głośno.
Finn masz oba ramiona od tej zgrabiarki czy zgubione. Trafiłeś na jakiś słup?

Opublikowano

Thomas zapomniałeś dopisać że widoczność do tyłu jest fatalna a raczej jej brak dopiero eliminuje to euro kabina np. w zetorze 9245

Opublikowano

http://olx.pl/oferta/ciagnik-rolniczy-tym-t903-CID757-IDbMhWj.html#8bfde04dcd Ma ktoś z was taki ciągnik i czy mieliście jakieś usterki bo kumpel ma już dwa lata  taki ciągnik robiłem nim trochę fajny wygodny dużo funkcji komfort pracy wysoki według mnie jak na tą klasę ciągnika ale np z klimą były już problemy i to nie raz a to jakiś przewód takie szczegóły są niedopracowane a  wy uważacie ?

Opublikowano

Ty szukasz ciągnika czy tylko ciągniesz temat. Zaczynasz od zachodnich po 40 tyś przez ursusa a teraz pytasz o koreańca za 140 tyś?

Opublikowano

Luke16 wtedy to jeszcze miliony chyba były bo moi rodzice w 94r też kupili 2812 to kosztował 4miliony 200tys brany prosto z ursusa z warzawy to plicjanty ojca aż do ronda w górze kalwarii eskortowali.

Mam 2812 z 1996r, kosztował wtedy 29,500zł

Opublikowano

Czyżby gimbaza? :P ale cóż nie wolno nikomu zabronić marzyć:P

Opublikowano

Chodzi właśnie o hałas oraz amortyzację :) Np. bez problemu idzie tam słuchać radia oraz rozmawiać przez telefon? Pytam tak bo nie chce kupić czegoś co będzie mi nieodpowiednie. Do zmiany biegów idzie przywyknąć podoba mi się w nich włączanie womu oraz półbiegów pod obciążeniem :) Miałem chęć kupić coś z reno ale potem patrząc na części oraz czekanie na nie to mówię daruje sobie w trakcie pilnej pracy coś klęknie a ja będę stał i czekał za częściami .... a może 914,1014 lub 385 jeszcze nie wiem, nie wypadnie tak źle po zakupie dałbym gruby dach tapicerkę na błotniki oraz matę na podłogę :)

Opublikowano

Co do szukania ciągnika to szukam jakiś używany najprędzej renówka a jak byś uważnie czytał to byś wiedział że o tym-ie to z ciekawości bo kolega ma i ma w nim pare usterek i byłem ciekawy czy wszystkie czy czy akurat jego model  a tak dla ciekawych to uczęszczam do technikum rolniczego.A jak mam troche czasu bo chory jestem to jak mnie jakaś aukcja zaciekawi to piszę.

A jak bym miał marzyć to na pewno nie o chińskim TYM tylko jakiś John Deere.

Opublikowano

Taa , pewnie 5 lat mija i może sprzedać . Pewnie bez serwisu i na pierwszych olejach .

Nie koniecznie.Niedaleko mnie mieszka facet który ma w garażu zetora 7211 z folia na siedzeniu i cyckami na oponach i ma nakręcone 45mth.Czasem takie rzeczy się zdarzają
Opublikowano

Może jedź do najbliższej składnicy z częściami i zapytaj czy mają do tych modeli bo np u mnie są dostępne a u ciebie już nie. No i musisz się liczyć że części nie będą kosztować tyle co do jakiegoś grudziąskiego

Opublikowano

Może jedź do najbliższej składnicy z częściami i zapytaj czy mają do tych modeli bo np u mnie są dostępne a u ciebie już nie. No i musisz się liczyć że części nie będą kosztować tyle co do jakiegoś grudziąskiego

NIe rozumiem wszyscy cena a jakość????

Lemiesz do mojego rabe kosztuje 200 oryginał czyli 600 zestaw

Na nowych zaorałem ponad 100ha i raz podkreślam raz wymieniłem dłuta za 20,-/szt(zamienniki)a w grudziądzkim ile by poszło??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v