Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał:

Też robiłem rok temu po cztery tulejki na dole i górze przewiezione sporo ponad tysiąc słoma/sianokiszonka i całe tylko zapomniałem pomalować jakoś się zchodzi 😉

Brat już z trzy lata ma w planach malowanie i też jakoś ciągle mu coś wypada

3 godziny temu, pawel885 napisał:

A z odprysków już nie ?

Chodziło mi o to że jak czysta stal to nie poradzisz sobie byle skrobaczkiem, nieraz trzeba przecinakiem i młotkiem stuknąć, nieraz szlifnąć  a potem po malowaniu to wszystko widać 

Tarcza listkowa jest fajna na odpryski, ładnie wszystko wygładzi i nie rysuje

2 godziny temu, zetorki12 napisał:

Ja zaraz wyjeżdżam z Anną , podreperować trochę budżet .;)

A to ciekawe, żona nie mówiła że się gdziekolwiek wybiera...

2 godziny temu, zetorki12 napisał:

A jaki profil i jakiej grubości na ramkę ?

Na bogatosci uspawalem z ceownika hutniczego 100, sama ramka że 100kg waży....

Ale służy też jako ramka do wideł od paleciaka...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Tarcza listkowa jest fajna na odpryski, ładnie wszystko wygładzi i nie rysuje

Potwierdzam . granulacje jaką się chce można dobrać i nic nie rysuje

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Mam szybkie pytanie w ursusach ciężkiej seri od głównej pompy podnośnika do podnośnika idzie przewód metalowa rurka w orginale czy takie coś bo kiedyś wymieniłem i nie pamiętam bo mi rozerwało i kapie dorabiany około 400bar.

eb_19305.JPG

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Wiesi0 napisał:

Mam szybkie pytanie w ursusach ciężkiej seri od głównej pompy podnośnika do podnośnika idzie przewód metalowa rurka w orginale czy takie coś bo kiedyś wymieniłem i nie pamiętam bo mi rozerwało i kapie dorabiany około 400bar.

eb_19305.JPG

Rurka od pompy do plecaka. Musieli słabo zakuć. 175 bar to max w tym ciągniku.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
11 minut temu, Thomas2135 napisał:

Rurka od pompy do plecaka. Musieli słabo zakuć. 175 bar to max w tym ciągniku.

Rozebrałem i nie rozerwało porostu króciec od pompy się poluzował bo pompa aluminiowa i mocno nie można dokręcać dałem nowo uszczelke i zrobione ale jestem ciekawy, czy w oryginalnie nie jest rurka stalowa bo wąż pracuje,delikatnie się rusza przy zmianach ciśnienia i może odkręcać króciec.Ale wydaje mi się, lecz dobrze nie pamiętam ze przedtem chyba też był gumowy w jakiejś osłonie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Wiesi0 napisał:

Rozebrałem i nie rozerwało porostu króciec od pompy się poluzował bo pompa aluminiowa i mocno nie można dokręcać dałem nowo uszczelke i zrobione ale jestem ciekawy, czy w oryginalnie nie jest rurka stalowa bo wąż pracuje,delikatnie się rusza przy zmianach ciśnienia i może odkręcać króciec.Ale wydaje mi się, lecz dobrze nie pamiętam ze przedtem chyba też był gumowy w jakiejś osłonie.

Oryginalnie jest rurka i tyle. Jest króciec z pompy jak piszesz a do niego przykręcona poziomo sześciokątna tulej. Dopiero z niej wychodzi rurka. Mi też tam ciekło na tym łączniku, ale wszystko poluzowałem i skręciłem na nowo. Spokój od kilku lat.

Opublikowano

Jak tam @slawek74 ? Opłaciło się jechać do Siedlec ? Kupiłeś coś ? Czy może jeszcze nie wróciłeś ?

Opublikowano

Wydaje mi się że przeminęły trochę czasy bardzie "hucznych" pokazów i wystaw . Może rynek się nasycił . No a może niektórzy się liczyć nauczyli ?? 🤔

Opublikowano

Cały handel maszynami oparto na dotacjach z PROW. Wzrosły ceny sprzętu 2x jak tylko pojawiły się dotacje. Teraz już drugi rok jest słaby pod względem plonu i prognozy długoterminowe nie nastrajają optymistycznie. Rosną koszty produkcji a wybujała fantazja eurourzędników nie zna granic w nakładaniu nowych podatków i dokłądaniu nowych obowiązków.

Nakłady na inwestycje w rolnictwie spadły w tym roku o 40%  i raczej szybko nie wzrosną, bo każdy rozsądny trzyma się za kieszeń. Po rynku używanych maszyn widać, że ludzie zaczynają liczyć kasę a dobra używana maszyna nie jest gorsza niż tania nowa chińszczyzna.

Na rynku leasingu też cienko, kończą się stare umowy i ludzie coraz rzadziej podpisują nowe - wiem z pierwszej ręki. Banki podniosły kryteria do kredytów , a to był spory lewar dla finansowania zakupu maszyn.

No i wzrosły wymagania co do jakości maszyn. Byle co i byle jak stoi na placu po kilka lat i nikt nie chce oglądać nawet.

Opublikowano
Dnia 6.09.2019 o 09:29, Rolnik7343 napisał:

Jaki Zetor słabą hydraulikę ? Bo na pewno nie z serii xx40

bo ja wiem czy dobrą mam u siebie, wymieniłem w skrzyni z nie wiadomo czego na fuchsa gl-4 80w-90 i poza tym że szybciej podnosi to reszta na "-", skrzynia i pompa głośniejsze sie zrobiły po wymianie , jeden znajomy polecał ten typ oleju do tej konstrukcji a drugi odradzał pomimo że ciągnik całą zimę stoi nieodpalany 

jak będą problemy to trzeba będzie przerobić dokładając wajche 

a słabość hydrauliki pewnie porównywał do konstrukcji zachodnich z porównywalnych lat produkcji o podobnej mocy , zachod zawsze był o krok naprzód i te kilkanaście procent więcej w wydajności pomp chyba było

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v