Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla większości kolekcjonerów jakich znam to nie samo posiadanie zabytku jest cenne, a kupienie trupa i doprowadzenie go do stanu jak z fabryki, ich pociąga to dłubanie, szukanie części, rozmowy z innymi z takim samym hobby. Kupić gotowe to może co najwyżej jakiś nowobogacki co chce mieć i go stać, choć co to za przyjemność mieć i nie móc się nawet przejechać, bo jak km będą przybywać to i sprzęt tanieć będzie

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, slawek74 napisał:

Gdybym robił wszystką tawę w bele to mogło by być ponad 1000 bel z pasówki czasem ważących 1tonę do tego słomy 500 i obornik kilka set ton do tego taki ciągnik może wrazie potrzeby wykonać cięższe prace

Marecki2922 powiat Łuków a ty ?

Siemiatycze

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Dla większości kolekcjonerów jakich znam to nie samo posiadanie zabytku jest cenne, a kupienie trupa i doprowadzenie go do stanu jak z fabryki, ich pociąga to dłubanie, szukanie części, rozmowy z innymi z takim samym hobby. Kupić gotowe to może co najwyżej jakiś nowobogacki co chce mieć i go stać, choć co to za przyjemność mieć i nie móc się nawet przejechać, bo jak km będą przybywać to i sprzęt tanieć będzie

Brat -ty robisz fajne przyczepy,mam nadzieje ze jeszcze nikt z twoją nie miał takiego przypadku jak mój sąsiad.

W zeszłym roku z rozrzutnika jednoosiowego zrobił wywrotkę,dopieprzył burty 1 m ogólnie z daleka jak ją widziałem odpieprzona pięknie,w żniwa coś nawywijał i składając zboże do dmuchawy zsunęła mu się z zapięć na bok,o mało go nie zabiła

• Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, pawel885 napisał:

Nie rejestrowana czyli nawet już jej nie zarejestruje w PL

Zarejestruje na żółte blachy bez problemów.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kopin napisał:

Brat -ty robisz fajne przyczepy,mam nadzieje ze jeszcze nikt z twoją nie miał takiego przypadku jak mój sąsiad.

W zeszłym roku z rozrzutnika jednoosiowego zrobił wywrotkę,dopieprzył burty 1 m ogólnie z daleka jak ją widziałem odpieprzona pięknie,w żniwa coś nawywijał i składając zboże do dmuchawy zsunęła mu się z zapięć na bok,o mało go nie zabiła

U mnie tak się nie da, przy wywrocie tylko na tył jest pręt 35mm i uszy z blachy 15mm, pręt zabezpieczony więc się nie wysunie, musiałby spaw puścić

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

Nie wiem co oni tam odpierdzelili,bo pojechała sama skrzynia.Łyżwę już na polu która wapno przywiozła widziałem wywróconą na bok ale to jest masa i wysokość czyli siła x gwałt ale co to sie stało to nie wiem ,ale zawsze mówię jak nie jesteś pewny że zrobisz dobrze to się nie zabieraj!

Opublikowano

Różne rzeczy się dzieją .... Sąsiad ostatnio pożyczył d-47 do zboża i jak wywracał do tyłu to jedno ucho pękło ... Na szczęście było to w stodole i kasta nie poleciała na bok tylko o słup się oparła 

Opublikowano
4 godziny temu, womir napisał:

Pawel885 chyba da rade zarejestrować bo faktura zakupu jest .Tylko kto wyłoży tyle kasy

Chodzi o to że to fabrycznie nowy nigdy nie rejestrowany pojazd a takie muszą spełniać normy spalin, bezpieczeństwa itp.... Nie mylić z używką wcześniej rejestrowaną ze zgubionym dowodem, umowami itp

Opublikowano (edytowane)

Czy to nie rozsiewacz od @griga ??😄

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
2 godziny temu, kopin napisał:

A myślisz że przyzna się do fuszerki😊

Opublikowano

U nas kiedyś fachman, nawet dobry, chciał przyoszczędzić na materiale i wspawał jakiś ceownik z jakiejś spalonej starej ciężarówki do wywrotki, pierwsze lepsze obciążenie i skręciło ceówkę na tyle przy kiprowaniu . Powiedział tylko że wiedział że tak będzie i dawaj na warsztat :)

Opublikowano
2 godziny temu, pawel885 napisał:

Chodzi o to że to fabrycznie nowy nigdy nie rejestrowany pojazd a takie muszą spełniać normy spalin, bezpieczeństwa itp.... Nie mylić z używką wcześniej rejestrowaną ze zgubionym dowodem, umowami itp

Na żółte tablice chyba żadnych norm nie musisz spełniać

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

A myślisz że przyzna się do fuszerki😊

Każdemu kto cokolwiek ode mnie kupował mówię że gdyby coś było nie tak to proszę dzwonić, nie ważne czy to przyczepa, czy auto które ostatnio sprzedałem, czy stopka podporowa. Ja się swojej roboty nie wypieram, i jeśli się okaże że coś jest nie tak to biorę odpowiedzialność za swoje czyny

1 godzinę temu, pawel885 napisał:

U nas kiedyś fachman, nawet dobry, chciał przyoszczędzić na materiale i wspawał jakiś ceownik z jakiejś spalonej starej ciężarówki do wywrotki, pierwsze lepsze obciążenie i skręciło ceówkę na tyle przy kiprowaniu . Powiedział tylko że wiedział że tak będzie i dawaj na warsztat :)

Nie robię ze starego, w sumie dlatego że szkoda mi czasu na jeżdżenie po złomach, a poza tym do szewskiej pasji doprowadza mnie później czyszczenie tego z rdzy i całego syfu, profil to jeszcze oblecisz szlifierka i czysty, a weź tak ceownik czyść w tych zakamarkach...

Opublikowano
10 godzin temu, bratrolnika napisał:

Każdemu kto cokolwiek ode mnie kupował mówię że gdyby coś było nie tak to proszę dzwonić, nie ważne czy to przyczepa, czy auto które ostatnio sprzedałem, czy stopka podporowa. Ja się swojej roboty nie wypieram, i jeśli się okaże że coś jest nie tak to biorę odpowiedzialność za swoje czyny

Przecież żartowałem 😏 też jestem zdania jak coś robić to dobrze albo wcale. 

Mój ostatni projekt widły do bel załadowały ,rozładowały 600 sztuk słomy i narazie się trzymają 😊

20190907_063146.jpg

Opublikowano

Trochę oszczędna wersja. W sianokiszonce po czasie wyrwałoby te haki z profila. Brak klinów na łączeniach. Czemu tak nisko tulejki? Od razu tracisz 50 cm na wysokości podnoszenia.

Opublikowano
7 minut temu, Thomas2135 napisał:

Od razu tracisz 50 cm na wysokości podnoszenia

W tej którą spawalem bratu zrobiłem dziury na widły na dole i na górze, dzięki temu na styk udaje się podać belki na strop obory. W normalnym użytkowaniu widły są na dole

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v