Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Ale mi dzisiaj teść wyskoczył z tematem. Postawiliśmy hale łukową z jedną pełna ścianą a wjazdowa jest zabudowana po dwóch stronach i na górze więc tylko wjazd zrobiony 6x4,30. Na początku miała być cała dziura ale teść sobie powymyslal i żeby był taki wjazd,no spoko,koszta mniejsze i te sprawy. To teraz sobie wymyślił i pyta mnie czy dałoby się zrobić wrota/brame/drzwi z plandeki takiej jak na naczepach żeby była gruba i żeby ją rozsuwać w dwie strony. Myślałem że padne, no ale pytanie do was czy ktokolwiek widział takie coś i czy to by się sprawdzało? I czy firmy co robią hale.namiotowe takie coś robią? W zimie mnie ciekawi jak na mrozie by to było

U jednego rolnika widziałem wiate zabudowana gruba plandeka tirowska. I w sumie sam chce coś takiego wykonać. 

Na górze profil prowadzący 30, w plandece przymocowane rolki do prowadzenia, pionowo dwie rury 5/4, dowolnie otwierane, suwane. 

Nie do końca chodzi Ci pewnie o to o czym pisze,  ale chwalił ten sposób z małymi minusami bo źle mu tam coś wykonali że podczas dużych wiatrów rozsuwalo mu plandeke ale zgłosił reklamację i poprawili. 

Opublikowano
3 minuty temu, zycietoniejebajka1 napisał:

U jednego rolnika widziałem wiate zabudowana gruba plandeka tirowska. I w sumie sam chce coś takiego wykonać. 

Na górze profil prowadzący 30, w plandece przymocowane rolki do prowadzenia, pionowo dwie rury 5/4, dowolnie otwierane, suwane. 

Nie do końca chodzi Ci pewnie o to o czym pisze,  ale chwalił ten sposób z małymi minusami bo źle mu tam coś wykonali że podczas dużych wiatrów rozsuwalo mu plandeke ale zgłosił reklamację i poprawili. 

A masz możliwość wstawić jakieś zdjęcie tej wiaty

Opublikowano
20 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Tak jak koledzy pisali o firmach co robią plandeki to co mi po tym że mi zrobia taka plandekę jak mi trzeba właśnie coś takiego jak Ty napisałeś. Żeby rozsuwać to jako firane na rolkach po profilu. Cały full serwis,ciekawe tylko ile by to wyniosło. Jak masz dojścia do tego rolnika to zrób zdjęcia i wrzuć na forum. Ciekawe czy w tysiącu bym się zmieścił przy moich wymiarach?

Opublikowano
Dnia 26.08.2019 o 08:33, bratrolnika napisał:

może i na tabliczce on i nowy, ale z wyglądu i lakieru to wygląda jakby z 40 lat miał, w czym 10 lat temu był pomalowany najtańszą farbą

Wiesz, jedni wolą nowy kombajn mimo że wygląda jak by miał 40lat a inni wolą 40letnią przyczepę co wygląda jak nowa.... O gustach się nie dyskutuje. 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Marecki2922 napisał:

Nic nie trzeba dokupować , kołki które ja mam są całe żebrowane i na tym trzyma się drut 

W takim razie ja miałem na myśli inne kołki i mie mam pojęcia jak Twoje wyglądają

3 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

To jest taki wabik na jakiego kawalera :P

Jaki wabik taki kawaler się przypałęta...

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

To jest taki wabik na jakiego kawalera :P

Rolnik dzwoń po przyczepe może Sara jest w gratisie😊

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Ursus932 napisał:

Rolnik dzwoń po przyczepe może Sara jest w gratisie😊

pffff 😅 przyczep już jest 6 + do zwijek także chyba wystarczy 😄

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano
45 minut temu, Rolnik7343 napisał:

@bratrolnika bo przed kupnem najlepiej wszystko podotykać i posprawdzac 😅

Dzwoń i mów że jedziesz z własnym bolcem... Sprawdzić czy duży luz w dyszlu i tylnym zaczepie ... jeśli lubi 😊

@Bananek mnie uprzedził😏

Opublikowano
8 minut temu, Bananek napisał:

zadne dzwon. Ty podjedz i podotykaj. to Twoje okolice.

Taaaki kawał??? 

4 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

o to to, @bratrolnika jedź obadaj czy wszystko na miejscu i czy polecasz sprzynt 😅

Myślisz że jak się okaże że sprzęt prima sort to ci powiem że można brać??? Sobie zostawię

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Gdyby ktoś coś szukał do siewnika Isaria, to pytać, bo rozebrałem siewnik na części i wszystkiego nie potrzebuję dla siebie. Skrzyni przekładniowej nie ma, jakby co, ale proste redlice, kółka wysiewające itp.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Taaaki kawał??? 

Myślisz że jak się okaże że sprzęt prima sort to ci powiem że można brać??? Sobie zostawię

to tu taki kolega jesteś ?!?! sam nie obrobisz a drugiemu nie dasz ? 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v