Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja pierdziu. Myślałem że się pali.

Podobnie młóci się facelia jak zobaczy kilka deszczy.  Ale tylko podobnie bo tu to jest masakra.

Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

Ja pierdziu. Myślałem że się pali.

Podobnie młóci się facelia jak zobaczy kilka deszczy.  Ale tylko podobnie bo tu to jest masakra.

Miałem to samo napisać, że wygląda jak facelia po 2 tygodniach deszczu, z tyłu kupa dymu :D

Opublikowano

naprawiłem. Roboty w uj,bo musiałem go podzielić na 3 części, najpierw rozpołowić (żeby to zrobić musiałem najpierw uspawać swój wózek).

Wózek jest bardzo długi, dlatego wydaje się za mały do dużych ciągników. Bez obaw, On ma po prostu długie na 3.5m tory.

potem jeszcze raz rozdzielić obudowę rewersu od skrzyni

i wtedy dopiero dostałem się do zakleszczonego rewersu.

Okazało się, że synchronizatorowi (na szczęście) nic nie jest. Po wnikliwych oglądach odnaleźliśmy winowajcę. Trudno nie było jak sam nam wskoczył pod nogi ;) 

Koszty naprawy:

- mechanik: 150zł

- materiał na wózek do rozpoławiania: 150zł

- pierścień mocujący synchronizator: 3,70zł

- moje nerwy: bezcenne

Tyle roboty żeby wymienić głupi pierścionek za nawet nie 4zł. ech. Bywa i tak.

Zdjęcie0636.jpg

Zdjęcie0638.jpg

Zdjęcie0643.jpg

• Like 3
Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

naprawiłem. Roboty w uj,bo musiałem go podzielić na 3 części, najpierw rozpołowić (żeby to zrobić musiałem najpierw uspawać swój wózek).

Wózek jest bardzo długi, dlatego wydaje się za mały do dużych ciągników. Bez obaw, On ma po prostu długie na 3.5m tory. 381 kB · 0 pobrań

Okazało się, że synchronizatorowi (na szczęście) nic nie jest. Po wnikliwych oglądach odnaleźliśmy winowajcę. Trudno nie było jak sam nam wskoczył pod nogi ;) 

Koszty naprawy:

Zdjęcie0636.jpg

Zdjęcie0638.jpg

Zdjęcie0643.jpg

Koszty naprawy:

Zdjęcie0636.jpg

Zdjęcie0638.jpg

Zdjęcie0643.jpg

👍brawo za szczegółowy opis

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

starałem się robić fotki na bieżąco. Gdybym wiedział jakie to proste urządzenie to nie brałbym żadnego mechanika tylko sam się za to zabrał. 

Opublikowano

zawsze tak jest, na początku każdą śrubkę fotografujesz, zapisujesz gdzie jest, skąd, liczysz że tydzień będziesz przy tym grzebał, a cztery godziny później, po robocie myślisz sobie jakie to k... było łatwe

Opublikowano

tu akurat naprawa rozciągnęła się na tydzień bo liczyłem na dostanie oryginalnego pierścienia. Okazało się, że pierścień pasuje od łożyska 6208N ogólnodostępnego w sklepie. Chwila dogadania z kumplem pracującym w sklepie i sprzedał mi sam pierścionek. żebym pomyślał wcześniej i nie czekał, aż znajdę oryginał to złożyłbym wszystko wcześniej. No, ale to nie jest miejsce na opisywanie tu takich rzeczy.Choć w sumie wymiary pierścionka znalazłem na allegro i nie tylko ;) 

Opublikowano

Pany znajomy szuka używanej kompletnej ii sprawnej skrzyni biegów do kombajnu zbożowego LAVERDA M 120 .

Jak by ktoś coś .

Opublikowano
5 godzin temu, Bananek napisał:

Wózek jest bardzo długi, dlatego wydaje się za mały do dużych ciągników. Bez obaw, On ma po prostu długie na 3.5m tory. 381 kB · 0 pobrań

Koszty naprawy:

Zdjęcie0636.jpg

Zdjęcie0638.jpg

Zdjęcie0643.jpg

Koszty naprawy:

Zdjęcie0636.jpg

Zdjęcie0638.jpg

Zdjęcie0643.jpg

Mechanik 150zł? To nie mam pytań :) 

Opublikowano

Za godzinę 😆

5 godzin temu, bratrolnika napisał:

zawsze tak jest, na początku każdą śrubkę fotografujesz, zapisujesz gdzie jest, skąd, liczysz że tydzień będziesz przy tym grzebał, a cztery godziny później, po robocie myślisz sobie jakie to k... było łatwe

Bywa też odwrotnie i dopiero się człowiek wk***ia bo nie zrobiło się "dokumentacji"...

@Bananek gratuluję udanej operacji 👍

• Like 1
Opublikowano

Panowie. Szukam rozsiewacza do nawozów. I teraz tak jeśli polskie rzemiosło to które? Wymagania 1200 litrów skrajny wysiew plandeka. A ktoś może coś zachodniego w dobrej kasie sprzedaje. Tylko podlasie ew . troszke dalej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v