Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

no to którego kupujesz ? :D

żadnego, a na co mi to

Przed chwilą, Rolnik7343 napisał:

czyli wytrzyma nagwintowanie kilkunastu rur ? ;)

wytrzyma, centralne zrobiłem takim czymś całe u siebie i jako tako przeżyła

Opublikowano
32 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

czyli wytrzyma nagwintowanie kilkunastu rur ? ;)

Bez problemu

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, Rolnik7343 napisał:

co myślicie o tym zestawie ? czy to taka typowa jednio razówka w tych pieniądzach ?
https://www.dowarsztatu.com/product-pol-572-GWINTOWNICA-DO-RUR-NARZYNKI-5-ELEMENTOW.html

Tak ale każdy element dokupisz np 1" 25zł ja miałem z yato i wytrzymała 80 gwintów,z dużo ilością oleju. potem ciężko idzie i rwie gwint i trzeba kupić kolejną.

Ale mam pytanie, pozapychały mi się rury 1" od rurociągu podciśnienia od dojarki ,są do tego jakieś szczotki, mam dużo śrubunków więc łatwo to rozebrać i złożyć

https://allegro.pl/oferta/spirala-kanalizacyjna-przetykacz-szczotka-6mm-3m-6458949054

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Lancę do myjki dokup do udrożniania rur, drenów, itp.

Opublikowano
5 godzin temu, stuart napisał:

I koszty weterynaryjne. W fyndzie coś walnie to jedziesz do Korbanka kupujesz część a jak koniowi staw spuchnie to rzeźnia lub pół roku kosztownego leczenia. 

Jak koń ,, nawali'' to pójdzie😜

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

co myślicie o tym zestawie ? czy to taka typowa jednio razówka w tych pieniądzach ?
https://www.dowarsztatu.com/product-pol-572-GWINTOWNICA-DO-RUR-NARZYNKI-5-ELEMENTOW.html

Ja mam identyczna juz kilka lat jej uzywam i nie narzekam.

1 godzinę temu, Wiesi0 napisał:

Tak ale każdy element dokupisz np 1" 25zł ja miałem z yato i wytrzymała 80 gwintów,z dużo ilością oleju. potem ciężko idzie i rwie gwint i trzeba kupić kolejną.

Ale mam pytanie, pozapychały mi się rury 1" od rurociągu podciśnienia od dojarki ,są do tego jakieś szczotki, mam dużo śrubunków więc łatwo to rozebrać i złożyć

https://allegro.pl/oferta/spirala-kanalizacyjna-przetykacz-szczotka-6mm-3m-6458949054

Wez wiadro wody podlacz na koncu rurociagu przewodem do kurka od powietrza i tak sprobuj przeczyscic.

Opublikowano
1 godzinę temu, artek27 napisał:

Wez wiadro wody podlacz na koncu rurociagu przewodem do kurka od powietrza i tak sprobuj przeczyscic.

A do tego wycior z drutu a na końcu tego drutu wycior do przewodu mlecznego z bańkowej,lub ten ogolony od mycia strzyków,gorąca woda i płyn zasadowy,by te skrzepy rozruszać.

Opublikowano
3 godziny temu, artek27 napisał:

2 godziny temu, kizak napisał:

A do tego wycior z drutu a na końcu tego drutu wycior do przewodu mlecznego z bańkowej,lub ten ogolony od mycia strzyków,gorąca woda i płyn zasadowy,by te skrzepy rozruszać.

Akurat przeczyścicie jak tam jest zaschnięty syf. Co najwyżej rozmięknie. Ta z jednym strumieniem w przód to bardziej to przebijania zatorów. Czop Ci się tam raczej nie zrobił jak doisz. Ta z 4 otworami w tył powinna wystarczyć i lepiej myć. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

Akurat przeczyścicie jak tam jest zaschnięty syf. Co najwyżej rozmięknie. Ta z jednym strumieniem w przód to bardziej to przebijania zatorów. Czop Ci się tam raczej nie zrobił jak doisz. Ta z 4 otworami w tył powinna wystarczyć i lepiej myć. 

Jak dawno nie bylo myte to ciekawe czy i ta myjka przeczysci. Tez zalezy jaka ma dlugosc tych rur .

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

może ktoś chętny :D mają jeszcze drugą taką samą tylko że z dwiema turbinami
https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-ursus-1634-CID757-IDzN5O9.html#9bca2abd6e

Ogólnie o tym typie słyszałem złe opinie i dlatego go sprzedają, nie pamiętam już co ale tam coś cały czas się coś psuje chyba skrzynia synchronizowana tak mi się wydaje.

A to mi się z czymś kojarzy, widziałem już takie rzeczy.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Rolnik7343 napisał:

nie narzekają ;) a sprzedaje go dla tego że kupił jd

Bo synchronizacja w skrzyni się sypała dla tego kupił jd, przypomniało mi się ktoś robił to 3 razy a za 4 zrobił i od razu sprzedał bo mnie wk***ia ze w moim nie ma i trzeszczy czasem przy zmianie biegów i byłem u mechanika co ma duży warsztat, robi z 300 ciągników rocznie i ta synchronizacja w Seri ciężkiej to nie wypał.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

to ogolnie slaby ciagnik jest- sasiedzi zza miedzy  zapinaja do niego poznaniaka 2,7, rozsiewacz lej plastikowy 400 kg, a dzisiaj robil opryskiwaczem 400 l[ na 1,2 ha z 10 razy wychodzil z ciagnika i cos poprawial]-nie znam gosci, wydzierzawili pare ha , z 4 wsi sa, plugiem 4 obrotowa ledwo zipie a ja 3 -82 konie i jakos idzie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v