Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, soltys48 napisał:

Bycki spsedałem to i tsa było odpocząć 😁

Ale tylko od AF

Przyznaj się co przewiniles szefostfu😉

Opublikowano

Jeszcze odnośnie ładowarki którą chciałbym kupić - zastanawiałem się i teleskop chyba jednak byłby bardzo przydatny choćby do obrzucania silosów z kiszonką ziemią. Robię tak od lat i nie mam żadnych strat inne metody to jak się uda. Robienia stert z balotów.

Generalnie ładowarki używałbym do wyrzucania obornika ze starej obory z jałowizną. Obora ok. 20m długa i 6m szeroka. Niestety  drzwi (2) mają 2,5m szer i są po długości i nie da się ich zrobić od szczytu. Teraz obornik biorę ile się da turem naprzeciwko drzwi a resztę podrzucam ręcznie do drzwi, aby móc to znowu wybrać turem. Także robota idzie dość mozolnie zwłaszcza że robię to sam, bo u nas brakuje ludzi to takiej pracy, a nawet jak jakis się znajdzie za 250 dniówki, jak ostatnio, to aż mnie krew zalewała jaki z niego pracownik ;) 

Opublikowano
14 minut temu, plp255 napisał:

Jeszcze odnośnie ładowarki którą chciałbym kupić - zastanawiałem się i teleskop chyba jednak byłby bardzo przydatny choćby do obrzucania silosów z kiszonką ziemią. Robię tak od lat i nie mam żadnych strat inne metody to jak się uda. Robienia stert z balotów.

Generalnie ładowarki używałbym do wyrzucania obornika ze starej obory z jałowizną. Obora ok. 20m długa i 6m szeroka. Niestety  drzwi (2) mają 2,5m szer i są po długości i nie da się ich zrobić od szczytu. Teraz obornik biorę ile się da turem naprzeciwko drzwi a resztę podrzucam ręcznie do drzwi, aby móc to znowu wybrać turem. Także robota idzie dość mozolnie zwłaszcza że robię to sam, bo u nas brakuje ludzi to takiej pracy, a nawet jak jakis się znajdzie za 250 dniówki, jak ostatnio, to aż mnie krew zalewała jaki z niego pracownik ;) 

Do pryzm kup obsypnik. Czasem trafiają się sambrony J24 na teleskopie, ale to bardzo rzadko. Maszyny nie do zajebania. Mam ponad pół roku i jak na razie tylko szczotki w rozruszniku wymieniłem. 

Taka byłaby super. Dowiedz się jaki silnik tam siedzi, bo miewały perkinsa. Tanio byś naprawił.

https://www.olx.pl/oferta/ladowarka-sambron-CID757-IDzbv0H.html

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, soltys48 napisał:

nie nie w dojenie krów już mnie nie wkręcicie

Brat jak parę lat temu krowy likwidował to musiał ojcu jedną sztukę zostawić, ojciec całe życie rano i wieczorem krowy doił, i bez krowy sobie życia nie wyobrażał. Dzięki Bogu po jakimś czasie przestawił się na byki i krowy już nie ma

Tylko dojarka została

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Mam immunitet

@Thomas2135 mówił prawdę

Jak by szanowny Pan miał immunitet to by przymusu na wakacje nie miał. No chyba że by na strajk...... 

Opublikowano

Z tymi padniętymi silnikami jest to ryzyko, że nie da się sprawdzić najważniejszego układu-hydrauliki. Dobrze byłoby wtedy znać historię maszyny.

Opublikowano

panowie może ktoś pomoże, mam w beczce pompę włoska Mec, wie ktoś jaki olej powinien do niej iść do smarowania? i czy wlewa się go tam co jest bagnet i obok wziernik czy gdzieś indziej?

Opublikowano

Są oleje do smarowania kompresorów. Możesz kupić taki do smarownia dojarki. Ja mam pompę ferrari i są 2 korki wlewowe. Jeden to wlew do przekładni a drugi do smarowania cylindra kompresora. Kompresor powinien mieć regulowany zawór iglicowy i wężyk który pobiera olej do smarowania z komory.

Ze zdjęcia wychodzi, że tam gdzie bagnet lejesz olej do smarowania.

Niżej na górze przekladni masz czarny korek to tam masz przekładniowy olej.

https://www.olx.pl/oferta/sprezarka-kompresor-pompa-mec-5000m-do-beczkowozu-woz-asenizacyjny-CID757-IDd9jvT.html

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v