Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba zaleta.

Mam tylko z tylnym wałem i zapycha się pchając całe hałdy ziemi. Przedni według mnie idealnie ustawi głębokość, skruszy wierzchnią warstwę dociśnie i urówna

• AgroTeam
Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Największa bolączka przedni wał 

A Ja kiedyś bardzo chciałem takiego ze względu na wagę. Ale padło na Duński może i lepiej ;)

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

Strata pieniędzy, lepie dobrej jakości zwykłą kupić

Jedyny plus,ze sie łatwo zdejmuje

Mam, polecam. 

Ale fakt. Ciasne miejsca to porażka. Trzeba też mieć szczelne i czyste kalamitki

I drożne

• AgroTeam
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

@Agrest nie dzielony wał 

A jest jakaś różnica? W marsie mam dzielony o sporej średnicy więc ciekaw jestem jak to się ma przy małym jednolitym

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Chyba zaleta.

Mam tylko z tylnym wałem i zapycha się pchając całe hałdy ziemi. Przedni według mnie idealnie ustawi głębokość, skruszy wierzchnią warstwę dociśnie i urówna

a co ma piernik do wiatraka ?
przy dzielonym jest mniejsze ryzyko uszkodzenia np. agro-masz strunowe dzielone wałki ma w standardzie a w opcji możesz mieć rurowy też dzielony 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, griga napisał:

A jest jakaś różnica? W marsie mam dzielony o sporej średnicy więc ciekaw jestem jak to się ma przy małym jednolitym

Jednolity powiedzmy szybciej sie wygina a po za tym ze wzgledu na 2 punkty podparcia szybciej łożyska siadaja

• Like 1
Opublikowano

Ja na 3m (uprawowy) mam wałki w agregacie dzielone na 3 i lepiej się układa na polu do nierówności, jest to optymalne . A w uprawowo-siewnych niestety z dzielonym na 2 częsci chyba się nie spotkałem

Opublikowano

w agregacie uprawowym 2,5m tylne wałki dzielone są na 2 częsci po 1,25m, w 3m na 3 po 1m i lepiej to na polu moim zdaniem pracuje. W kultywatorze UG 3m mam pojedyńczy wałek dzielony na 2 części.

a w uprawowo-siewnym to jeszcze nie widziałem wałka z tyłu dzielonego, tyle, że musi być solidny

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, bratrolnika napisał:

To aż tak słabo w Jamnie jest? Do tej pory nie słyszałem żeby ktoś narzekał

Objechałem tamte okolice jak i okolice Siedlec szukając sobie ciągnika. Strata czasu. Fakt, kilka lat temu, ale nie sądzę, że się poprawiło.

Opublikowano

komentarzy pod zdjeciami nie ma wyszukiwarka nie działa
forum sie kończy

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-same-export-CID757-IDz1uce.html w cenie dobrej 60. 

Każdy wałek ma plusy i minusy. Na dzielonych wałkach strunowych trzeba bardziej uważać na kamienie bo potrafi zablokować wałek i robi się góra

niedaleko mnie był taki za 22tyś z kabiną ale bez tura

Opublikowano

Nie w tym temacie , ale nie bardzo mogę w odpowiednim .

Znowu problemy techniczne na AF ? Czy to tylko u mnie ? Jakieś angielskie napisy na czarny, tle i nic nie działa .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v