Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

/Jeden z naj mniej chodliwych ciągników, kawał byka z małym silnikiem z  którego nic więcej sie nie wyciągnie.

Sąsiad dwa lata temu  za takiego z turem oryginalnym dał 68 okazał się za duży i ponad rok go sprzedawał, zarobił może z  5  tyś.

Tak się zastanawiam nad JD 7600 (ew. 7700) a Case CS 150. Miałeś styczność?

Opublikowano

Jaki  wał  wybrać  w  tego  typu  agregacie?  rurowy  czy  Packera? 

Ziemie  raczej  lekkie   głównie  V  klasa  ,  trochę VI i  trochę  IV

Zęby  lepiej wygięte  jak  wyżej  ? 

czy proste  jak  np  tu 

208138995_1_644x461_nowy-agregat-uprawow

na lekkiej ziemi rura lub gumowy, packer jak dla mnie to porażka, ciężki i niewiele daje, lepiej dopłacić własnie do gumy czy żeliwa

łapki raczej wedle uznania, gięta może więcej wyciąga do góry, prosta tylko przedrapie

Opublikowano

na lekkiej ziemi rura lub gumowy, packer jak dla mnie to porażka, ciężki i niewiele daje, lepiej dopłacić własnie do gumy czy żeliwa

łapki raczej wedle uznania, gięta może więcej wyciąga do góry, prosta tylko przedrapie

Mam taki agregat Agromaszu i osobiście zamieniłbym go chętnie na talerzowy. Agromasz mam 5 lat. sieje ok 40h rocznie(bezawaryjnie-odpukać). 1 i 2 wałki strunowe. Współpracuje z Poznaniakiem. Wady to mała masa agregatu, który skacze po bryłach. Lekką ziemie trochę skruszy i "przegarnie". Rędzinę nawet nie tknie. Zawsze bronuje przed siewem w poprzek pole to ładnie idzie. A po orce to tylko raz siałem i źle to wspominam. Zęby wygięte lubią wyciągać resztki....

Opublikowano (edytowane)

W    1984  roku  kończyli  serię 70xx , a  zaczynali  serię 72xx , 70xx  miały taki  garb  na  masce, więc jeśli maska  oryginał  to  7011  to nie  jest .

Zresztą  różnic  wielkich nie  ma  miedzy tymi  seriami  , więc  nie  ma  to wielkiego  znaczenia  ,  ważny   stan 

Edytowane przez mariuszd93
Opublikowano

MXM 175 i 190 są awaryjne ale cala mniejsza reszta z 155 włącznie są jak najbardziej OK

Case CS 150 ponoć mają słabe skrzynie i awaryjną elektronikę. Jak to się ma do rzeczywistości?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v