Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Po piach i do lasu to można i pojechać sprzętem za 8tyś i nie 30 tką. Jak ktoś ma małe gospodarstwo ty. bardziej nie wyda ponad 20 tyś. Żadne argumenty nie obronią absurdalnei ceny za ciapka tego czy innych.

Opublikowano (edytowane)

Ta 30 to akurat jest za droga. Sam szukam c 330, 360 lub 360 3p. Widziałem takie egzemplarze że i 17 tyś za 3p bym dał bez zastanowienia. Wczoraj oglądałem ładną 360 z turem po pierwszym właścicielu(zmarł, starszy facet) zawsze garażowany, w oryginale, z turem, silnik raz robiony, nigdzie nie ma żadnego przecieku, opony do wymiany, akumulatory powoli i raczej kabinę bym sobie zmienił(ma jajko), reszta w stanie dbd ma niecałe 4 tyś mtg(oryginał przebieg, bo to sąsiad mojej rodziny,  kiedyś miał 10ha i 3 ciągniki) syn byłego właściciela chce go sprzedać bo ma 27 ha i kupił dwa nowe ciągniki, więc teraz razem ma 5 sztuk i chce sprzedać 2 mf 255 i c 360 z turem. Za dobry miesiąc mam dać się czuć, bo teraz ma robotę w polu i musi uporządkować sprawy spadkowe. Ciekawe jaka cenę wymyśli.

Traktora szukam na 1,8ha więc nie mówcie że mały gospodarz nie da 20 tys za ciągnik.

Jak ktoś ma ładnego c 360 c 330 lub c 360 3p w promieniu 120km od Starogardu Gdańskiego to niech da znać.

Edytowane przez stg
Opublikowano

Zamiast łańcuchów  założyłem, jakby była taśma to by nic nie ruszał. Taśmy są chyba najlepsze, a  szukam Bredala 8-10 tonowego do 25 tyś.

Za łańcuchy w tym roku dałem 1800 zł i 3 miesiące czekałem aż w Islandi pozwola sprzedać.

Te stare łańcuchy nie dawały rady na jednej taśmie, a teraz wkurzył mnie bo  tylko 4 tony wapna załaduje i jeżdże po tym polu jak głupi.

5 lat temu robota kosztowal mnie 3 tyś, teraz łańcuchy z płaskownikami 2 tyś i jeszcze opona w tym tygodniu wyszczeliła z dętką 430 zł. Po prostu chcę go sprzedać i mam nadzieje że się uda, może kasę odzyskać.O zarobku nie myślę.

szukam czegoś takiego bardzo intensywnie tylko ta odległość................

Opublikowano

Ta 30 to akurat jest za droga. Sam szukam c 330, 360 lub 360 3p. Widziałem takie egzemplarze że i 17 tyś za 3p bym dał bez zastanowienia. Wczoraj oglądałem ładną 360 z turem po pierwszym właścicielu(zmarł, starszy facet) zawsze garażowany, w oryginale, z turem, silnik raz robiony, nigdzie nie ma żadnego przecieku, opony do wymiany, akumulatory powoli i raczej kabinę bym sobie zmienił(ma jajko), reszta w stanie dbd ma niecałe 4 tyś mtg(oryginał przebieg, bo to sąsiad mojej rodziny,  kiedyś miał 10ha i 3 ciągniki) syn byłego właściciela chce go sprzedać bo ma 27 ha i kupił dwa nowe ciągniki, więc teraz razem ma 5 sztuk i chce sprzedać 2 mf 255 i c 360 z turem. Za dobry miesiąc mam dać się czuć, bo teraz ma robotę w polu i musi uporządkować sprawy spadkowe. Ciekawe jaka cenę wymyśli.

Traktora szukam na 1,8ha więc nie mówcie że mały gospodarz nie da 20 tys za ciągnik.

Jak ktoś ma ładnego c 360 c 330 lub c 360 3p w promieniu 120km od Starogardu Gdańskiego to niech da znać.

szukaj zetora 6911 albo 5011 a nie pożałujesz tego zakupu Pracując na c 360/3p to udręka

Opublikowano

wszystko zależy co uprawiasz na tych 1,5 ha bo jak  jakieś specjalności wymagające jakiś gryzarek nie wiem głęboszy czy coś zapomnij o ciapku za słaby za mało wydajny, powiem ci tak u mnie mam ciapka ponieważ do sadzarki do warzyw idealny, chyba jedyny traktor schodzący do słownie 0,5 la on na godzine pracy i  nie przesadzam i bardzo lekkie prace, przy orce czy bronie talerzowej zjada skubaniec z butami, c 360 też nie lepsza na moich ziemiach orka w 3 skibach na zimie zapomnieć a we dwóch strata paliwa, i do tego te wiecznie wyjące zwolnice, podobał mi się 3512 ale ceny też sporawe. Ogólnie tak za c330 musisz dać 2 c360 taka prawda o ile te wyrwiesz za 8 tyś nawet to ciapek za 12-16 to normalnie modele za 360 3p to i nawet ponad 20tyś. Faje są ltz nie weim jak to chodzi ale ceny do zakceptowania i masz przodek w nim też

Opublikowano (edytowane)

c-360 (w jakimkolwiek wydaniu) to pomyłka ... lepiej szukać zetora 5011 ... w ogóle inna kultura pracy ... kabina seryjna, wspomaganie (nie zawsze ale w większości jest), tryb pracy pompy bez wałka , no i sprzęgło WOM "pod ręką" ( wspaniała sprawa przy prasie , rozrzutniku , opryskiwaczu etc )

Edytowane przez bartekm66
Opublikowano (edytowane)

Nie rozumiem czemu ludzie tak narzekają na te perkinsy, po za tym że strasznie wyje to wszystko jest ok, małe spalanie, kabina o wiele lepsza niż w c330 (u mnie), wytrzymały jest ale lubi uszczelke dmuchnąć. Porównując ze zwykłym c360, perkins to spełnienie marzeń :D

Edytowane przez cyprian1219
Opublikowano (edytowane)

chcesz prerknsa to szukaj w MF czy landini a nie ulepa z ursusa, do 20tys. można znaleść dość dobry okaz, czasem trafi się jakaś renia

komfort bez porównania z ursusem, o ile mona mówić o czymś takim w tych ciągnijach

mocno bym się zastanowił czy za zestaw tyle dać, a nie za sztukę  :blink:

http://olx.pl/oferta/przyczepa-d-47-CID757-IDbtQDb.html#cf1a530e71

Edytowane przez izydor6280
Opublikowano (edytowane)

Może być taka cena - kabina podróbka , wizualnie zachwytu nie wzbudza , a jeszcze ciekawe jak wszystko działa .

Edytowane przez Gość
Opublikowano

bo to jakiś składak, silnik od 5211, ale przodek i podnośnik od 5011 kabina chyba też albo jeszcze od starszego,

Opublikowano

podniecacie sie chlopaki a to zwykly oszust na zaliczke liczacy co mial tego johna i zetora,wystarczylo odpowiedniego kretyna poudawac do tel. i gosc od razu zaliczke zaproponowal.nikt prezentow nie robi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v