Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Bartek933 napisał:

Ja Cię, takim czymś powinna zainteresować się ARiMR

Znaczy czym ? Że sprzedają ? No chyba za to nie zamykają ?

Opublikowano
1 minutę temu, Bartek933 napisał:

Ja Cię, takim czymś powinna zainteresować się ARiMR

Wszystko zgodnie z prawem. Nie mają żadnej podstawy prawnej. Tak samo jak pod jednym adresem często są 3-4 gospodarstwa. Znam takie jedno gdzie jest ojciec i 3 synów. Maja taki sprzęt na tak małym areale, że głowa mała. Ale zawsze piszą wnioski na 4 i zawsze im się udaje. Swego czasu dostali premię MR 3x 75 tyś ;)

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, zetorki12 napisał:

Znaczy czym ? Że sprzedają ? No chyba za to nie zamykają ?

Zetorki mamy Cię!!! Nie zaczyna się zdania od "że" :D

Edytowane przez sumek666
  • Haha 1
Opublikowano

Ten zetor stoi już u handlarza i nie koniecznie musi mieć ten przebieg. Obciążniki też zajumał. 

Opublikowano
Dnia 27.12.2018 o 19:54, jahooo napisał:

Awaryjne są te z systemem powerflow czyli taśmą w hederze/ Fajne rozwiązanie, ale drogie w naprawach.

A co konkretnie awaryjnego jest w tym systemie? Jeżeli możesz podziel się wiedza:)

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Bartek933 napisał:

Są różne sytuacje ale jak się widzi że ktoś kupił sprzęt tylko po to żeby go sprzedać po 5latach to nie jest to w porzadku wobec reszty rolników

To na co liczy reszta ? Ja nie korzystam , ale mi to nie przeszkadza . Jest okazja , to niech biorą i sprzedają .

A co do błędów i przekręcania słów , to nigdy nie twierdziłem że takowych nie robię .

@sumek , tylko żebyś rogu nie pomylił . 😜

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)

Żeby dostać, trzeba mieć plecy. Jak napiszesz nawet najlepszy wniosek, to bez odpowiedniego zaplecza w ARiMR masz małe szanse. Nie mówię, że żadne, ale znam przypadki, gdy się wnioski zawieruszały, a przeszedł czyjś słabszy, ale odpowiedni. Poza tym nie ma "niczyich" pieniędzy, te dofinansowania idą z naszych podatków, wobec tego wszyscy powinni mieć równe szanse, a jest, jak widać.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
16 minut temu, sumek666 napisał:

Wszystko zgodnie z prawem. Nie mają żadnej podstawy prawnej. Tak samo jak pod jednym adresem często są 3-4 gospodarstwa. Znam takie jedno gdzie jest ojciec i 3 synów. Maja taki sprzęt na tak małym areale, że głowa mała. Ale zawsze piszą wnioski na 4 i zawsze im się udaje. Swego czasu dostali premię MR 3x 75 tyś ;)

Może wszyscy z tego gosp żyją? Jeśli tak to im się należy.

Opublikowano

Jaak myslicie oplaca sie do c360 kupywac nowke sztukę pompe wtryskowa ?

W tamtym roku regenerowalem jako tako chodzi dla porownania nierówno chodzil jeszcze wcześniej filmik poniżej ,, przepraszam za,jakoś i rękę parkinsona kamerzysty ,, 

Opublikowano
4 minuty temu, sumek666 napisał:

Akurat oni tak. Maja produkcję ziemniakow, warzyw na mrożonki typu groszek marchewka itp. Ze 200 ha albo lepiej mają na spółkę. 

To jest mało ha ? Z tego by można 4 MR wziąć bo przy warzywkach łatwo o ESU.

Opublikowano
6 minut temu, sumek666 napisał:

Akurat oni tak. Maja produkcję ziemniakow, warzyw na mrożonki typu groszek marchewka itp. Ze 200 ha albo lepiej mają na spółkę. 

To tu akurat tylko gratulować zaradnosci i że potrafią tak zgodnie ze sobą współpracować. Ja takim zazdroszczę bo nie mam z kim w spółki wchodzić, każdy boi się tylko o swoje. 

• Like 2
  • AgroTeam
Opublikowano
48 minut temu, igor10246 napisał:

opel należy do PSA od roku chyba

Tak bo od bodaj 10lat nie przynosił zysków to się go GM pozbył jak innych marek. Ciekawostka jest taka że marka która chwali się swoim pochodzeniem była niemiecka tylko przez chwilę ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v