Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

100KM do 20tys.zl może mieć tylko jedna nazwę-skarbonka na kołach. W tych pieniądzach to najwyżej rusek albo osiemdziesiątka, i też rarytas to nie będzie.... Albo dołóż z 10tys.zl albo odłóż te marzenia na później

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

Nooo. 😁Da się trochę ponegocjować cenę.

A czy tak dużo??Ile to było % od pierwszej ceny?

1 godzinę temu, mf362 napisał:

Senatora a z,jakim silnikiem mialea ?

Ze wsi gosciu ma deutza silnik w senatorze twierdzi ze ostatnie roczniki ich... przytarlo go na,panewkach i remont 6 tys 

Perkins, 6

silnik deutza zajechać to trzeba talenta i niech nie przesadza z kosztami , za 6 koła to silnik na zicher zrobiony

33 minuty temu, solek01 napisał:

Ogólnie szukam co się trafi w przedziale mocy 90-100 KM i cenie do 20 tyś. Oglądałem ostatnio case 1594, handlarz oczywiście nie wiedział że sprzedaje ze skrzynią hydra shift. Dał tylko wyjechać z garażu na 10 sekund i kazał wracać bo nie wiadomo czy płyn jest w chłodnicy. Ogólnie dałoby go zrobić, ale jakoś wszyscy odradzają tą skrzynię biegów. Ewentualnie zastanawiam się jeszcze nad MTZ-tem ale różne opinie o nich, chyba jedyny plus to tanie części i ciężko coś kupić w kwadratowej kabinie i z przodkiem w tych pieniądzach.

w takiej kwocie to Ty lepiej we wschodnim kierunku spoglądaj, nie czytaj opinii jełopów co w życiu ruskim nie jeździli, jak chcesz coś co sie będzie kupy trzymało i dodatkowo zaraz po zakupie nie trzeba będzie w niego wj***ć połowę wartości to tylko rusacz.

Napisz jeszcze czy musi być 4x4

Opublikowano
42 minuty temu, solek01 napisał:

Ogólnie szukam co się trafi w przedziale mocy 90-100 KM i cenie do 20 tyś. Oglądałem ostatnio case 1594, handlarz oczywiście nie wiedział że sprzedaje ze skrzynią hydra shift. Dał tylko wyjechać z garażu na 10 sekund i kazał wracać bo nie wiadomo czy płyn jest w chłodnicy. Ogólnie dałoby go zrobić, ale jakoś wszyscy odradzają tą skrzynię biegów. Ewentualnie zastanawiam się jeszcze nad MTZ-tem ale różne opinie o nich, chyba jedyny plus to tanie części i ciężko coś kupić w kwadratowej kabinie i z przodkiem w tych pieniądzach.

bał się że w 12 sekundzie się rozsypie albo rzygnie olejem

Opublikowano

Napisałem tylko, że trochę sie da ponegocjować. U mnie jak coś kosztuje np 15500 to tylko 500 do urwania. Nie pasuje to nie, przyjdzie inny. Nie pamiętam dobrze, słabą mam głowę do cen, ale początkowo w marcu chciał chyba 19500, potem na miejscu chyba 18500 a na 16250 się skończyło. U rolnika dałoby się tyle zejść, ale nie u naszych handlarzy. 

Opublikowano

Co to trzeba mieć we łbie, żeby  ciagnika coś takiego zrobic ;)

Opublikowano

Mocny, duży ciągnik z napędem 4x4, w cenie do 20 tyś zł 

https://www.olx.pl/oferta/fortschritt-323a-44-nie-fendt-ursus-ferguson-mtz-belarus-same-renault-CID757-IDxX4ib.html#fd7f690de8;promoted

Trochę wiekowy ale za to bardzo prosty i mechaniczny ciągnik. Możliwe że ten bez dokumentów i do poprawek ale w rozsądnej cenie.

https://www.olx.pl/oferta/traktor-ciagnik-renault-981-4-4x4-sprowadzony-100km-okazja-sprawny-CID757-IDxDGmG.html#2737530e9b

Opony słabe ale całościowo nie wygląda najgorzej i chyba też prosty i trwały sprzęt. 

https://www.otomoto.pl/oferta/case-ih-955-tani-sprawny-ID6zJt9Z.html?

Ktoś chyba z forum kiedyś chwalił te ciągniki.

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-same-drago-CID757-IDvshfE.html#2737530e9b

Polska myśl technologiczna, prosta, mocna, tania i do remontu wizualnego i zapewne coś i do mechanicznego.

https://www.olx.pl/oferta/ursus-1224-case-856-zetor-c380-cristal-mf-fendt-john-deere-renault-CID757-IDxIiJr.html#77da88e1cb

Opublikowano

Wygląda na kosisko z pałąkiem ,ale z taką modyfikacją nie widziałem.

Tak jakby miało lepiej oddzielać skoszone  od ściany łanu. Ewentualnie całkowicie położyć pokos na rżysku

Opublikowano (edytowane)

Ja sam nie wiem , ale podejrzewam że to do spychania z kosiarki ściętego zboża .

To Twoje ogłoszenie ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Do tego u mnie były specjalnie wyprofilowane grabie

@soltys48 ten komfort to muzykę w przyczepie bykom puszczasz czy może coś jaja im kołysze?😉

Opublikowano

@soltys48 zawsze sie zachwycal ze temp po całym dniu w palnik nie wchodzi na czerwone , gdzies widocznie przegrzal sie albo poprostu zużycie materialu...duzo godzin pewno , choc wizualnie calkiem calkiem ;)

Twiedzi ze 136 koni ale cos mi sie w to nie chce wierzyć ... 

Opublikowano

A no tak ... Pałąk jest , na drugim zdjęciu widać . U nas tylko pałąk bywał , a do małego owsu dodawało się płachtę .

Tylko kosy brakuje i do żniwa jak znalazł .

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

jak chce sprzedać to spuści ........

U mnie to lubią sprzedawać. Kiedyś u tura pytałem to powiedział mi absurdalną kwotę za wyjebany wysięgnik na każdym otworze. Jakiś czas później znajomy mówił, że na złom wywiózł.

Opublikowano
1 minutę temu, kopin napisał:

to faktycznie mały ten owies mieliście;-)

chyba taki że jak wróble chciały podziobać  to klękać musiały 😉

To dlatego że u nas ludzie więksi , to narzędzia dostosowane . 😜

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v