Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, waldini24 napisał:

To Davida już nie szukasz? 

Ogólnie szukam co się trafi w przedziale mocy 90-100 KM i cenie do 20 tyś. Oglądałem ostatnio case 1594, handlarz oczywiście nie wiedział że sprzedaje ze skrzynią hydra shift. Dał tylko wyjechać z garażu na 10 sekund i kazał wracać bo nie wiadomo czy płyn jest w chłodnicy. Ogólnie dałoby go zrobić, ale jakoś wszyscy odradzają tą skrzynię biegów. Ewentualnie zastanawiam się jeszcze nad MTZ-tem ale różne opinie o nich, chyba jedyny plus to tanie części i ciężko coś kupić w kwadratowej kabinie i z przodkiem w tych pieniądzach.

Edytowane przez solek01
Opublikowano

100KM do 20tys.zl może mieć tylko jedna nazwę-skarbonka na kołach. W tych pieniądzach to najwyżej rusek albo osiemdziesiątka, i też rarytas to nie będzie.... Albo dołóż z 10tys.zl albo odłóż te marzenia na później

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

Nooo. 😁Da się trochę ponegocjować cenę.

A czy tak dużo??Ile to było % od pierwszej ceny?

1 godzinę temu, mf362 napisał:

Senatora a z,jakim silnikiem mialea ?

Ze wsi gosciu ma deutza silnik w senatorze twierdzi ze ostatnie roczniki ich... przytarlo go na,panewkach i remont 6 tys 

Perkins, 6

silnik deutza zajechać to trzeba talenta i niech nie przesadza z kosztami , za 6 koła to silnik na zicher zrobiony

33 minuty temu, solek01 napisał:

Ogólnie szukam co się trafi w przedziale mocy 90-100 KM i cenie do 20 tyś. Oglądałem ostatnio case 1594, handlarz oczywiście nie wiedział że sprzedaje ze skrzynią hydra shift. Dał tylko wyjechać z garażu na 10 sekund i kazał wracać bo nie wiadomo czy płyn jest w chłodnicy. Ogólnie dałoby go zrobić, ale jakoś wszyscy odradzają tą skrzynię biegów. Ewentualnie zastanawiam się jeszcze nad MTZ-tem ale różne opinie o nich, chyba jedyny plus to tanie części i ciężko coś kupić w kwadratowej kabinie i z przodkiem w tych pieniądzach.

w takiej kwocie to Ty lepiej we wschodnim kierunku spoglądaj, nie czytaj opinii jełopów co w życiu ruskim nie jeździli, jak chcesz coś co sie będzie kupy trzymało i dodatkowo zaraz po zakupie nie trzeba będzie w niego wj***ć połowę wartości to tylko rusacz.

Napisz jeszcze czy musi być 4x4

Opublikowano
42 minuty temu, solek01 napisał:

bał się że w 12 sekundzie się rozsypie albo rzygnie olejem

Opublikowano

Napisałem tylko, że trochę sie da ponegocjować. U mnie jak coś kosztuje np 15500 to tylko 500 do urwania. Nie pasuje to nie, przyjdzie inny. Nie pamiętam dobrze, słabą mam głowę do cen, ale początkowo w marcu chciał chyba 19500, potem na miejscu chyba 18500 a na 16250 się skończyło. U rolnika dałoby się tyle zejść, ale nie u naszych handlarzy. 

Opublikowano

Co to trzeba mieć we łbie, żeby  ciagnika coś takiego zrobic ;)

Opublikowano

Mocny, duży ciągnik z napędem 4x4, w cenie do 20 tyś zł 

https://www.olx.pl/oferta/fortschritt-323a-44-nie-fendt-ursus-ferguson-mtz-belarus-same-renault-CID757-IDxX4ib.html#fd7f690de8;promoted

Trochę wiekowy ale za to bardzo prosty i mechaniczny ciągnik. Możliwe że ten bez dokumentów i do poprawek ale w rozsądnej cenie.

https://www.olx.pl/oferta/traktor-ciagnik-renault-981-4-4x4-sprowadzony-100km-okazja-sprawny-CID757-IDxDGmG.html#2737530e9b

Opony słabe ale całościowo nie wygląda najgorzej i chyba też prosty i trwały sprzęt. 

https://www.otomoto.pl/oferta/case-ih-955-tani-sprawny-ID6zJt9Z.html?

Ktoś chyba z forum kiedyś chwalił te ciągniki.

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-same-drago-CID757-IDvshfE.html#2737530e9b

Polska myśl technologiczna, prosta, mocna, tania i do remontu wizualnego i zapewne coś i do mechanicznego.

https://www.olx.pl/oferta/ursus-1224-case-856-zetor-c380-cristal-mf-fendt-john-deere-renault-CID757-IDxIiJr.html#77da88e1cb

Opublikowano

Wygląda na kosisko z pałąkiem ,ale z taką modyfikacją nie widziałem.

Tak jakby miało lepiej oddzielać skoszone  od ściany łanu. Ewentualnie całkowicie położyć pokos na rżysku

Opublikowano (edytowane)

Ja sam nie wiem , ale podejrzewam że to do spychania z kosiarki ściętego zboża .

To Twoje ogłoszenie ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Do tego u mnie były specjalnie wyprofilowane grabie

@soltys48 ten komfort to muzykę w przyczepie bykom puszczasz czy może coś jaja im kołysze?😉

Opublikowano

@soltys48 zawsze sie zachwycal ze temp po całym dniu w palnik nie wchodzi na czerwone , gdzies widocznie przegrzal sie albo poprostu zużycie materialu...duzo godzin pewno , choc wizualnie calkiem calkiem ;)

Twiedzi ze 136 koni ale cos mi sie w to nie chce wierzyć ... 

Opublikowano

A no tak ... Pałąk jest , na drugim zdjęciu widać . U nas tylko pałąk bywał , a do małego owsu dodawało się płachtę .

Tylko kosy brakuje i do żniwa jak znalazł .

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

jak chce sprzedać to spuści ........

U mnie to lubią sprzedawać. Kiedyś u tura pytałem to powiedział mi absurdalną kwotę za wyjebany wysięgnik na każdym otworze. Jakiś czas później znajomy mówił, że na złom wywiózł.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v