Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, andrzej612b napisał:

Wrócę jeszcze do tematu o mocy zetora 6718 a 6211 . Zastanawia mnie jeszcz spalanie tych ciągników , czy aby napewno te nowsze są bardziej oszczędne od tych nowszych 

sam się przymierzam ale mam walkę 6945 a 7045 a co do oszczędności to 6211 pompy wtryskowe miały wspólny obieg oleju z silnikiem a 69 i starsze (67 też) miały normalnie olej  jak w c 360 osobny co  jest na + bo zmieniając olej dowiadujesz się dużo o stanie pompy a co do ekologii to pewnie dali większe ciśnienie wtrysku i znając życie te starsze po remontach mają graty z tych nowszych i spalanie jest podobne a 62 będzie miał lepiej wygłuszoną kabinę i gałkę biegów między nogami i kilka innych usprawnień 

Opublikowano
7 minut temu, soltys48 napisał:

do Radomia i oklic to nic nie mam

Moja rodzina z tamtych stron pochodzi;)

Mam nadzieję 😆

A można wiedzieć z kąd dokładnie? 

Opublikowano
21 minut temu, soltys48 napisał:

raczej cwaniacy

8 minut temu, soltys48 napisał:

dziadek z pod Skaryszewa

babcia trochę dalej z pod Buska Zdroju

i tak oboje spotkali się na ziemiach wyzyskanych;)

To niezły goguś z Ciebie - cwaniak i scyzoryk😁

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Maków jak dobrze pamiętam

Czasem tamtędy jadę objazdem do Radomia. 

Opublikowano
22 minuty temu, igor10246 napisał:

sam się przymierzam ale mam walkę 6945 a 7045 a co do oszczędności to 6211 pompy wtryskowe miały wspólny obieg oleju z silnikiem a 69 i starsze (67 też) miały normalnie olej  jak w c 360 osobny co  jest na + bo zmieniając olej dowiadujesz się dużo o stanie pompy a co do ekologii to pewnie dali większe ciśnienie wtrysku i znając życie te starsze po remontach mają graty z tych nowszych i spalanie jest podobne a 62 będzie miał lepiej wygłuszoną kabinę i gałkę biegów między nogami i kilka innych usprawnień 

Mam do czynienia z zetorem 6211 i tym starszym 4718 zastanawia mnie tylko ta moc podana przez konedata i rzeczywiste spalanie tego 6718 . Pojadę jutro zobaczyć 

Opublikowano

Panowie i Panie, jest ktoś na forum z LWL kto sprzedał kilka dni temu MF 3080?

Opublikowano

www.olx.pl/oferta/silnik-elektryczny-1250-kw-emit-zychlin-typ-scddm134-CID628-IDxwJYg.html#5f27cf9c43      

to już konkretna moc 

Opublikowano
10 godzin temu, tobi866 napisał:

Panowie i Panie, jest ktoś na forum z LWL kto sprzedał kilka dni temu MF 3080?

Tak z ciekawości . Do czego taka informacja ?

11 godzin temu, andrzej612b napisał:

Wrócę jeszcze do tematu o mocy zetora 6718 a 6211 . Zastanawia mnie jeszcz spalanie tych ciągników , czy aby napewno te nowsze są bardziej oszczędne od tych nowszych 

"Nowsze od nowszych" ???

Opublikowano
15 minut temu, zetorki12 napisał:

Tak z ciekawości . Do czego taka informacja ?

Bo znajomy kupił, wczoraj go 🍻🍻, i chciałbym się coś dowiedzieć o nim, może to ciągnik kogoś z forum? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v