Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To pewnie na zabobon, pożyczył na szczęście na kolejne zakupy😁

Opublikowano (edytowane)

no co , traktowanie kogoś z góry no niestety ale tak jest , status materialny jest naszym odzwierciedleniem , jak ktoś ma bałagan na podwórku to też wiele mówi o włascicielu . Skrajne przypadki bedą ale wyjątek nie potwierdza reguły .natomiast cały czas Myslicie o grupie rolników którzy wolą inwestować w maszyny , a ja pisze o zwykłych ludziach bo rolników to ilu jest 2 -3 na wioske 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Mam ci i ja takiego znajomka, dwa fendty na podwórku, i to takie max 10letnie, maszyn za miliony po garażach poupychane, a ostatnio wpadł 1000zl pożyczyć....

Może waciki dla żony wyszły,a dla durnego tysiąca spoko w,, chałuupie'',i do miru sąsiedzkiego i szczęścia żeś się przysłużył . YYYy

Opublikowano

Znam wielu właścicieli sporych firm - nie afiszują się ze Swoim majątkiem. Znam tez wielu, którym woda sodowa uderzyła do głowy, pracownikom nie płacili, ale najnowsze Cayenne stało przed domem.

• Like 2
Opublikowano

Kupując od kogoś maszynę zwracam uwagę jak wyglądają pozostałe. Podwórko to pikuś,wyjdz poza garaż,gnojownie,gdzie folia leży,, i wtedy oceniaj, Jak maszyna,czy jałówka lalka,wystawiona w ekspozycji to już raczej nie kupię.

Opublikowano
16 minut temu, kizak napisał:

Może waciki dla żony wyszły,a dla durnego tysiąca spoko w,, chałuupie'',i do miru sąsiedzkiego i szczęścia żeś się przysłużył . YYYy

Możliwe

Ogólnie to chyba miał chwilowy debet bo jakąś maszynę znów dokupił, fakt że kilka dni później przyniósł i oddał co pożyczał

16 minut temu, jahooo napisał:

Znam wielu właścicieli sporych firm - nie afiszują się ze Swoim majątkiem. Znam tez wielu, którym woda sodowa uderzyła do głowy, pracownikom nie płacili, ale najnowsze Cayenne stało przed domem.

Każdy prywaciarz dorobkiewicz taki jest, chłopaki-pracownicy jeżdżą najczęściej 20-letnim busem, na sznurki powiązanym, a szef musi mieć nowe auto, oczywiście nie Skodę, tylko marka premium, a chłopakom płaci 12/h, bo "pieniędzy nie ma, on do tej firmy cały czas dokłada"

• Like 3
Opublikowano

Panowie, chce zmienić w zetorku 8145 serwo na orbitrol. Stare serwo chodziło nieźle, alenluzy już miało u wziąłem po regeneracji na wymianę - nie dość, że ciężko się kręci, to jeszcze gówno po paru miesiącach zaczęło cieknac. Jakby blizej było to bym temu ch*jowo spot Tucholi je odwiózł.

No tyle tytułem wstępu.

Kupować gotowy zestaw ze sklepudlarolnika, czy mizaru, czy smameu składać - ktoś to przerabiał, orientuje się, coś doradzi?

Opublikowano

Ja kupiłem ze sklepu dla rolnika. 

NIC NIE DORABIAŁEM! 

Aczkolwiek teraz przerobił bym ten zestaw. Zakładam, że zetor też ma te zjebane krzyżaki z lewej strony silnika od drążków kierowniczych. 

Teraz zamontowałbym orbitrol przy samej kierownicy żeby wyeliminować luzy lub luzy, które mogą powstać. 

Także ja polecam, Ci wziąć sam orbitrol i przewody samodzielnie zarobić.

4x4 siłowniki i inne pierdoły już ma tak? 

Ja dostałem w zestawie tyle śrubek, nakrętek i króćcy, że do dzisiaj walają sie po warsztacie. 

Opublikowano

Jakość elementów jakie kupiłem jest OK, serwis klienta też, tylko po prostu zestaw nie pasowal w 100% , dlatego teraz zamówiłbym tylko część elementów a przewody dorabiał sam, to moje wnioski

Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi o orbitrol do ciągników to lepiej sobie wszystko pomierzyc i samemu złożyć, kolega kupił zestaw niby dedykowany do C-360 z silownikiem poprzecznym i po zamontowaniu skręt gorszy niż w szesciocylindrowym traktorze bo okazalo sie ze silownik za duży czy tam za maly

Edytowane przez KlimekPL
Opublikowano
39 minut temu, Shogun napisał:

Potrzebuję przedniej felgi 24 cale do Belarusa 952, może być komplet z oponą jeżeli by miała ze 3-4 cm bieżnika jeszcze.

Ale niektórzy mają bajzel pod beretem, "wyposażona jak na zdjęciach"😂https://www.olx.pl/oferta/kabina-spalona-mtz-belarus-pronar-CID757-IDsfDSP.html#acc2081385

Bo pomysł na biznes to połowa sukcesu 😂😂 na złom z tym kawałem metalu.. 

Wielki Handlarz kurla, a jakie wywietrzniki na dachu stodoły 😁

Opublikowano

a ja powiem że na sklepdlarolnika nie mogę narzekać, kupowałem kiedyś zestaw drugiej sekcji do tura, wszystko było wyliczone i dobrze skompletowane, w sumie to człowiek na sucho więcej się namyślał gdzie co i do czego, i dlaczego tyle części, ale jak temat został rozgryziony to chwila moment i zamontowane, przewody aż za długie dali

Opublikowano (edytowane)

Najlepiej kupować wszystko oddzielnie jak się coś dorabia,z tego względu ze każdy puszcza węże według swego uznania,rozmaite kolanka można zastosować a zestawy są droższe niż części oddzielnie i wszystko najprościej złożone ale nie najlepiej.Powiedzmy gdzieś idzie wąż i musi być mocno zgięty a tak kolanko i 2 węże.Czy czasem jest nakręcone po 5 rozmaitych końcówek żeby coś zredukować a są jak się poszuka ze jedna starczy w necie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

U nich i na mizarze jest chyba ten sam gotowy zestaw. Tylko na mizarze są jeszcze haki cbm, a na sklepdlarolnika mają tylko gotowe lagi z już wspawanymi hakami niewidomej produkcji, a chciałem w końcu sobie założyć te haki, bo samemu zaczepiać ciężko, nie każda maszynę się podsunie jak nie podjadę idealnie itd

Chciałem gotowy zestaw, bo tak szczerze to nie mam czasu latać z styk wszystkim. Drążek oczywiście jest z boku. W tym roku powymienialem na nim krzyzaki

Edytowane przez daron64
Opublikowano
Przed chwilą, Wiesi0 napisał:

Najlepiej kupować wszystko oddzielnie jak się coś dorabia,z tego względu ze każdy puszcza węże według swego uznania,rozmaite kolanka można zastosować a zestawy są droższe niż części oddzielnie i wszystko najprościej złożone ale nie najlepiej.

a g... prawda za przeproszeniem proszę kolegi

podajesz im przy zakupie gdzie będzie rozdzielacz, skąd zasilanie (mówię o przypadku drugiej sekcji do ładowacza) i zarabiają ci przewody jak trzeba, o długości jak trzeba, nic nie musisz mierzyć, sami wiedzą co i jak, przychodzi paczka, godzina na rozeznanie tematu i cztery godziny i masz pomontowane

teraz policz sobie kupujesz oddzielnie siłwonik, rozdzielacz, i dymasz z tym do sklepu żeby ci złączki dobrali, do tego przewody, i to na raz wszystkiego nie załatwisz bo wszystkich przewodów od razu nie zmierzysz, więc jedziesz dwa razy, trafiasz w grene gdzie zarabiają przewody na kolejkę, i dnia ci brakuje żeby to ogarnąć

i taniej też nie zrobisz niż u nich gotowiec

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak tak dobrze dorabiają i pasuje do danej rzeczy,no to masz racje.Ale czasem są zestawy na oko.U mnie firm zakuwających węże jest z 7 w promieniu 10km.

W turze mam przewody 225bar i już się poco więc pojadę do najbliższego z 3km ciągnikiem i zrobię na miejscu wszystkie takie same.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, zycietoniejebajka1 napisał:

Bo pomysł na biznes to połowa sukcesu 😂😂 na złom z tym kawałem metalu.. 

Wielki Handlarz kurla, a jakie wywietrzniki na dachu stodoły 😁

Tak swoją drogą to ma na sprzedaż MTZ-ty, ciekawe od którego to kabina. ;) Temperatura musiała być konkret że się tak powyginała. I weź tu kup ciągnik niewiadomego pochodzenia. ;) 

Ponawiam pytanie o felgę 24 cale do Belarusa, temat dość pilny a nie widzę nigdzie używek. Za nową bulić mi się nie za bardzo widzi. Nie wie ktoś czy felga 12x24 od zetora by podeszła?

Edytowane przez Shogun
Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Panowie, chce zmienić w zetorku 8145 serwo na orbitrol. Stare serwo chodziło nieźle, alenluzy już miało u wziąłem po regeneracji na wymianę - nie dość, że ciężko się kręci, to jeszcze gówno po paru miesiącach zaczęło cieknac. Jakby blizej było to bym temu ch*jowo spot Tucholi je odwiózł.

No tyle tytułem wstępu.

Kupować gotowy zestaw ze sklepudlarolnika, czy mizaru, czy smameu składać - ktoś to przerabiał, orientuje się, coś doradzi?

Już zapomniałeś o moim zdjęciu? Zajrzyj, poczytaj i kup gotowy zestaw.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v