Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla kawalera to ważne bo nie raz dym i byle kto by poleciał to zaraz tylna ćwiartka wgnieciona albo błotniki.

Opublikowano (edytowane)

Jakos zadna mi maski tylkiem nie zamiela ale po obcasach byly slady i wiecznie te powyginane wycieraczki szyb :) .

Edytowane przez Narko
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Ruską tavrije się miało to na dachu kankana zatanczyles, od środka kopa zajebales jak dach wpadł i auto dalej jak nówka

Mój stary to miał i się psuło co dziennie.Ale twarda to była jak kołkiem od podbierania trag la w stodole dostała jak śnieg się rozpuścił.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Opel citroen czy peugeot, czy a4 b8 to takie samo wozidło d*py jak dacia czy  to tipo tylko dużo droższe i z przebiegiem ponad 100tyś więc nie wiem co Ty porównujesz. Mam a4 b8 z 2012 i wiem co mówię dopiero teraz jak kupiłem Bmw F31 to wiem co to wygoda i komfort, celowałem  w audi a6 c7 ale nie znalazłem nic ciekawego 

Jak Ty Dacię i Tipo porównujesz do Audi czy Opla to o czym gadamy.

Porównaj Audi Opla i Fiata z tego samego rocznika

Wracając do 1.9 TDi miałem Leona 110km 400 tyś przebiegu wymieniłem tylko dwumase i raz czyściłem turbinę 

Edytowane przez Pawelek998
Opublikowano
8 minut temu, Wiesi0 napisał:

Mój stary to miał i się psuło co dziennie.Ale twarda to była.

Mój ojciec kupił ją nową, pamiętam że 25 maja 1996r. ją przyprowadził, w niedzielę, tydzień przed moją komunią, do 2005r jeździł, jakoś ponad normę się nie psuła, tak mi się wydaje, w 2006r jak zrobiłem lejce to dostałem ją na dobicie, wytrzymała z pół roku, łącznie z urwaną dwa razy tylną osią na zakręcie...

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, szmergiel napisał:

ludzie o czym wy gadacie. kto kupuje tipo z salonu?tylko jakis niedorobiony ,niezdecydowany ,strachliwy cienias. za 50tys to jest pelno normalnych aut kilkuletnich a n ie pseudo wozidel dla "skodziarzy" to tak jakby porownac tak impreze do tej drugiel. tylko na taka druga tych z pierwszej  nie wpuszcza i sami baliby sie pojsc

https://youtu.be/QC_fvnMTw4I?t=105

drugi woli cos takiego

https://youtu.be/tW-PQy7AIeA?t=9

pytanko czy miałeś coś nowego ?  czy zawsze używane ? jak ktoś raz kupił nowe to i drugim razem tez kupi .i to sie tyczy też filmu .

Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał:

ludzie o czym wy gadacie. kto kupuje tipo z salonu?

Znam takich co cenia sobie niewypierdziany fotel w aucie i sa to w brew pozorom normalni ludzie.

Opublikowano
2 godziny temu, szmergiel napisał:

No można, tylko ja prosiłem o dobre auta. Bez motorkow 1,5 dci, który wszedł już w magiczny okres chęci obrocenia panewki.... ani klamotow od Mirka handlarza, gnijacych juz w katalogu itd. Chcę auto krajowe od pierwszego właściciela,a nie puzzle poskladane z kilku pudełek. 

Opublikowano (edytowane)

to kup sobie bidę z polskiego salonu i się ciesz jeżdżąc dacia lub skoda skoro to z linków to klamoty to szkoda dyskusji.typowy skodziaz vel pandziasz,wszystko to puzzle poskladane a najlepsza skodka obowiązkowo z polskiego salonu. 

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano

jak kogoś stać albo więcej jeździ to nowy będzie tańszy niż używany , zwłaszcza jeśli ma na to wziąć kredyt , lepiej pojeździć jednym samochodem te 15 lat niż co 5 lat zmieniać na inny i zawsze dokładać a to na części a to na zmianę na inny .

Chyba że ktoś lubi często zmieniać ... tylko przy nowym to już trzeba się zastanowić bo już na dłużej musi zostać , czyli nad wyposażeniem 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, szmergiel napisał:

Taa, szczegolnie te audi z silnikami tfsi z przebiegami powyzej 200 tys km...  jak zaczniesz takie naprawiac i serwisowac to za tesknisz  za swoim starym autem… chyba,ze Cie na to stac. 

Kupic auto nie sztuka… sztuka jest je utrzymac w nienagannym stanie i nie miec bolu glowy pytajac mechanika "ile to bedzie kosztowalo".

szmergiel  chyba nie wiesz ile kosztuje rozrzad i kompletne zawieszenie w takich autach. 

Edytowane przez Narko
  • Thanks 1
Opublikowano
59 minut temu, Pawelek998 napisał:

Jak Ty Dacię i Tipo porównujesz do Audi czy Opla to o czym gadamy.

Porównaj Audi Opla i Fiata z tego samego rocznika

Wracając do 1.9 TDi miałem Leona 110km 400 tyś przebiegu wymieniłem tylko dwumase i raz czyściłem turbinę 

Skoro porównuje do a4 b8 to raczej najnowsze wydanie insigni zresztą opel fiat czy peugeot to jeden uj jak dla mnie 

Opublikowano

Jezdzilem prawie miesiąc Toyotą Avensis z 2018 rocznika i powiem wam, że do wcześniej wspomnianego Volvo S60 z 2002r nie ma w ogóle startu. Komfort jazdy, wrażenia, wyposażenie, oryginalny system audio, trzymanie się drogi... Po prostu we wszystkim stary volviak jest lepszy niż nowiutka avesniska z salonu a auto tej samej klasy. 

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, szmergiel napisał:

to kup sobie bidę z polskiego salonu i się ciesz jeżdżąc dacia lub skoda skoro to z linków to klamoty to szkoda dyskusji.typowy skodziaz vel pandziasz,wszystko to puzzle poskladane a najlepsza skodka obowiązkowo z polskiego salonu. 

Umiesz czytać ze zrozumieniem? Nie? To ci wytłumaczę(ciesz się, bo gratis) : chciałem propozycje aut krajowych, od pierwszego właściciela do 50tys. Co do obrażania mnie, to jeżdżę Corolla E12U z polskiego salonu, więc taki małopolski wyznawca aut z czterema zerami na masce jest dla mnie śmieszny. 

Opublikowano
23 minuty temu, Narko napisał:

Taa, szczegolnie te audi z silnikami tfsi z przebiegami powyzej 200 tys km...  jak zaczniesz takie naprawiac i serwisowac to za tesknisz  za swoim starym autem… chyba,ze Cie na to stac. 

Kupic auto nie sztuka… sztuka jest je utrzymac w nienagannym stanie i nie miec bolu glowy pytajac mechanika "ile to bedzie kosztowalo".

Miałeś audi z silnikiem tfsi ? Bo ja mamie kilku lat  i wcale nie jest takie drogie w utrzymaniu. A jak ktoś coś słyszał od kolegi znajomego ojca to potem tak to wygląda że drogo że ujowy silnik itp.

27 minut temu, KlimekPL napisał:

Jezdzilem prawie miesiąc Toyotą Avensis z 2018 rocznika i powiem wam, że do wcześniej wspomnianego Volvo S60 z 2002r nie ma w ogóle startu. Komfort jazdy, wrażenia, wyposażenie, oryginalny system audio, trzymanie się drogi... Po prostu we wszystkim stary volviak jest lepszy niż nowiutka avesniska z salonu a auto tej samej klasy. 

Volvo i toyota auto tej samej klasy 😂😂

To żeś chłopie pojechał🙄😀

Opublikowano

Audi tak ale nigdy TFSI... one sa dobre do 200 tys km... pozniej ruletka,jak komu wypadnie. Jak silnika mniejszej pojemnosci nie bedziesz mocno krecil to bedzie chodzil. Wymieniles rozrzad,przednie zawieszenie,zmieniles olej w skrzyni, jak masz pneumatyke to robiles cos w niej? 

Opublikowano

Ale chciałem audi i mam audi z którego jestem zadowolony ale porównałem rzetelnie bo jeździłem wieloma innymi 

Opublikowano

nigdzie ci nie pisałem o jakichś tfsi. 

od 2005 r jeżdżę tylko dieslami i to baaaardzo dużo i jakoś nic nie naprawiam.mialwm kiedyś  gowno nowe daewoo nowe i ledwo 70tys km przejechałem bo ciągle coś się psulo.a w tych puszkach tylko oleje i hamulce i po 300-400 tyś km sprzedaje bez żadnych dokladek

Opublikowano

A słyszeliście ze każde auto produkują pod dany kraj to znaczy najlepsze idą do Niemiec a gorsze np:do nas chodzi o nowe sztuki.

Opublikowano

Wymieniłem rozrząd, tarcze i klocki też. Nie mam pneumatycznego zawieszenia i nic więcej nie robiłem przy audi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v