Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 godzin temu, krzysztof1987 napisał:

jeszcze na wiosne nie jeździł i był za 55 tys

A co go bolało?

11 godzin temu, rafix255 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/ursus-5314-fabrycznie-nowy-bogato-wyposazony-4514-5714-6014-CID757-IDBZdTy.html#3854b4585c

nowy z tą kabiną i ładowaczem za 100 000zł netoo. Moim zdaniem na małe gosodarstwo lub do prac w obejsciu rozsądna sprawa

tam dachu uchylanego niema?

Opublikowano
1 godzinę temu, Mario5 napisał:

To nie klemy bo rozrusznik wyjęty i sprawdzany, szczotki jak nowe zakładałem inny rozrusznik i wszystko działa więc wina jest w rozruszniku.

To łożysko jednokierunkow w bendiksie , wysuwa się ,zazębia ,buczy a nie kręci.

Opublikowano
13 godzin temu, rafix255 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/ursus-5314-fabrycznie-nowy-bogato-wyposazony-4514-5714-6014-CID757-IDBZdTy.html#3854b4585c

nowy z tą kabiną i ładowaczem za 100 000zł netoo. Moim zdaniem na małe gosodarstwo lub do prac w obejsciu rozsądna sprawa

no zastanawiałem się nad czymś takim ale skrzynia 8/2 przy takiej mocy to trochę mało, co do jakości to raczej to idzie wpierw na afryke czy do innych wschodniaków więc tu byłbym ostrożny a co do ceny to dokładając 20 tyś mam odpowiednik w deutz'ie w lepszym wyposażeniu 

1 godzinę temu, Wiesi0 napisał:

Za tyle to dobry pług kosztuje.Ale używane jakie drogie.Więc lepiej kupić nowego.

no i są pługi za pół bańki ale wiesz, po co komuś pług za 100k do c360 albo na 20 ha, do wszystkiego trzeba zrobić rachunek i  mieć zdrowy rozsądek 

1 godzinę temu, farmtrac8244 napisał:

tam dachu uchylanego niema?

bieda edition 

Opublikowano (edytowane)

swego czasu sprzedawali 3512 za niska cenę te pakistanczyki i ludzie moment z tego się wyleczyli. z tym będzie podobnie. skladako-szajs dla ciapatych za parę złotych.ostatnie normalne Ursusy to były do 2006r później szajs dla inteligentnych inaczej co chcą tanio i na tym się myślenie kończy.

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano

Obejrze jeszcze ze 3 filmy z testem arbuza i chyba sobie go kupie🤔

Młody korbanek jest chyba przygłupi i myśli że chłopki z miary nie umieją korzystać, jak arbuz orał na taka samą głebokość jak massey to chyba jestem ślepy

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem różnica nie była wielka, jakieś 3-4cm ale jednak. Dla mnie ten jest powinien wyglądac tak, że podczepiają dwa identyczne pługi i ciągniki jada jeden za drugim z identyczna prędkością a pomiar jest robiony od spodu bruzny pod kątem prostym do przymiaru leżącego na wierzchu. Bo miarke można naciągnąc jak się komuś podoba, nie widać, czy ona jest przy dnie bruzny.

Ciąganie takiego samego pługa ciągnikiem 100KM i 150KM mija sie z celem, bo każdy powinien ciągać pług na miare swoich możliwości, czyli 80% mocy silnika, wówczas byłby to test miarodajny. To tak jak zaczepić UG2 do C-360 i C-330 i który mniej spali

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
1 godzinę temu, sumek666 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/slodziak-junior-pszczola-CID88-IDCitfa.html

Nie wiedziałem, że moje dzieci takie bogate są. Prawie wszystkie te stwory mają. Się sprzeda i będzie na nowego Hollanda 😎

U mnie syn też ma tych pluszaków od początku serii z warzywami, no ale i tak się nimi nie bawi. Teściowa zakupy codziennie w Biedronce robi i zbierała te naklejki. Ostatnio była akcja że połowę na pluszaka już nazbierała to daje jej 20zł i mowie no to wymień juz,a ona ze nie że będzie zbierać dalej, czyli kupę kasy jeszcze trzeba wydać.

Opublikowano

@soltys48 młodemu korbankowi pasuje odpowiedzieć tym twoim słynnym powiedzonkiem 😏 wiesz którym ...tym na p...😊

Opublikowano

Propo tych testów jakie to porównanie 360 i jej odpowiednika. obydwa z 3 w obrocie tylko 360 z napędem na tył jaki to mas sens? Kolejne porównanie 130 km w 4 cyl i 155 w 6. Gdzie tu sens a gdzie logika. Jeśli porównanie 130km z niższej półki to obok przystawić chociażby Pronara 1221 czy Belarusa

Opublikowano
13 godzin temu, krilan06 napisał:

Astra 1.4T benzyna? Zadowolony jesteś?

Niestety 1,6 bo 1.4t turbo 12 tysi droższa a mało jeżdże wiec starczy mi. Ogólnie do dzis zadowolony jestem z Astry

Opublikowano
21 minut temu, rafix255 napisał:

Niestety 1,6 bo 1.4t turbo 12 tysi droższa a mało jeżdże wiec starczy mi. Ogólnie do dzis zadowolony jestem z Astry

Teraz za 59 tys. to chyba bym spokojnie wyrwał w silniku 1.4T?

Opublikowano
3 minuty temu, farmtrac8244 napisał:

Ale czy jest sens kupić nowe auto? Kupić kilku letnie pod 20-30 000. takie jest moje zdanie. Nie wiem jakie są akutualne ceny ale jak widać często spotyka sie tipo. Widać ,że chyba nie jest to złe.

Zależy na ile lat kupujesz samochód, wg mnie jak chcesz spokojnie pojeździć te 10-15 lat to lepiej nowe niż szukać kilkuletnie i się zastanawiać czy nie puknięte itp

Opublikowano

ludzie o czym wy gadacie. kto kupuje tipo z salonu?tylko jakis niedorobiony ,niezdecydowany ,strachliwy cienias. za 50tys to jest pelno normalnych aut kilkuletnich a n ie pseudo wozidel dla "skodziarzy" to tak jakby porownac tak impreze do tej drugiel. tylko na taka druga tych z pierwszej  nie wpuszcza i sami baliby sie pojsc

https://youtu.be/QC_fvnMTw4I?t=105

drugi woli cos takiego

https://youtu.be/tW-PQy7AIeA?t=9

Opublikowano

No co wy jakie 15 lat jak 5 letnie już ruda żre. To nie dawne auta.

Przeglądy są zaostrzane.  Oko mi zbielało jak mi transportera kilka dni temu trzepali. 

Koniec mataczenia. Komputer pokaże albo czerwono albo zielono. 

Opublikowano (edytowane)

Pisząc o nowym nie miałem na myśli akurat Tipo, ale jak koledzy słusznie zauważyli trochę tego jeździ. Nie mi oceniać kto jakim samochodem jeździ a już tym bardziej wyzywać z tego względu 

Edytowane przez krilan06
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v