Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, bratrolnika napisał:

no nie przesadzaj, tyle lat bez abs-ów i esp się jeździło, i to na łysych oponach, i przynajmniej zimy jakieś były a nie śniegu na dwa palce

Ale tym samochodem jeździ moja żona,nówki opony markowe i spadła z nasypu bo jednego ranka śniegu nawaliło który zaraz się roztopił a za tydzień dwa ABS zaczął się palić,podejrzewam ze myszy przegryzły już wcześniej i wysiadł ABS,ESP tylko podczas uderzenia się rozłączyło.

Zresztą wiecie jak z babami nawet jak by się kontrolka oleju czerwona zaświeciła i tak by jechali.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
11 godzin temu, soltys48 napisał:

sama dała sie zrobić , teraz szuka kolejnego jelenia

Te agregaty to jakaś plaga, chłopy kupują i cieszą się ze tanio kupili bo naklejka z ceną 4000 xD a kto to odpalił to stopił prądnicę po 15minutach albo silnik się zatarł 

Opublikowano (edytowane)

Byli i u mnie z agregatem,faktura lewa na 4500zł,Puste place na geoportalu,NIP lewe.Zresztą kto przyjeżdża na podwórko handlować zawsze oszust.

Ogłoszenia na olx z ceną po 5tyś a wart 1tyś.Ja do nich ze sprawdzę cenę w tel,to sprawdzaj i pyknąłem zdjęcie faktury, która potem po sprawdzeniu okazała się lewa.

Tablice w samochodzie lewe.

Ale mi się wydaje ze by ich dało się nakryć bo ogłoszenia w olx to ich.

17 minut temu, bratrolnika napisał:

a no to naprawiaj, zależy jak żonę kochasz😋

Kocham bardzo.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Te agregaty to jakaś plaga, chłopy kupują i cieszą się ze tanio kupili bo naklejka z ceną 4000 xD a kto to odpalił to stopił prądnicę po 15minutach albo silnik się zatarł 

U mnie już nie jeżdżą tacy naciągacze, bo ludzie zaraz dzwonili na policję i szybko się fama rozeszła, że okolica trefna i można się naciąć.

Opublikowano
fezoi napisał:

https://www.olx.pl/oferta/galka-dzwigni-ursus-CID757-IDzQphC.html

Opublikowano
1 godzinę temu, Wiesi0 napisał:

Takie testy jak robią, to powinni zaprosić ilus rolników żeby byli świadkami. A tak zwykły filmik propagandowy, w którym wynik był znany jeszcze przed jego rozpoczęciem. (Chyba że coś mi umknęło w czasie filmiku).Tak samo prawdopodobne, że zrobili to sumiennie i ich ciągnik wypadł tak, jak było w dilmie, jak to, że ursus zrobił nie 0.5ha, a 0.6 ha, że pług był puszczony 2-3cm głębiej, że operator nie miał wprawy, że miał opony xx% bardziej zużyte od ich itd itp.

Nie żebym hejtowal ich ciągnik (bo nawet koło niego nie stałem, a to chyba pierwszy filmik, z jego udziałem jaki widzę), a ursus och i ach, ale jak robią taki test, to wypadałoby to zrobić tak, żeby nikt z oglądających nie miał się do czego przyczepić.

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, daron64 napisał:

Takie testy jak robią, to powinni zaprosić ilus rolników żeby byli świadkami. A tak zwykły filmik propagandowy, w którym wynik był znany jeszcze przed jego rozpoczęciem. (Chyba że coś mi umknęło w czasie filmiku).Tak samo prawdopodobne, że zrobili to sumiennie i ich ciągnik wypadł tak, jak było w dilmie, jak to, że ursus zrobił nie 0.5ha, a 0.6 ha, że pług był puszczony 2-3cm głębiej, że operator nie miał wprawy, że miał opony xx% bardziej zużyte od ich itd itp.

Nie żebym hejtowal ich ciągnik (bo nawet koło niego nie stałem, a to chyba pierwszy filmik, z jego udziałem jaki widzę), a ursus och i ach, ale jak robią taki test, to wypadałoby to zrobić tak, żeby nikt z oglądających nie miał się do czego przyczepić.

Film nakręcił korbanek, czyli przedstawiciel i sprzedawca arbuza, więc gdyby nawet zamiast ursusa tam stał Fendt 716 to arbuz i tak musiałby wypaść lepiej

Opublikowano

Część komentarza korbanka odnośnie filmu, że nie chodziło im o porównanie tych ciągników tylko o to.

"gdy nadchodzi pora na zastanowienie się czy remontować swój stary ciągnik, czy może kupić nowy"

Też tak macie, że jak przychodzi pora na remont starego ciągnika to sobie myślicie "albo ch*j, idę kupię nowy"?

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, daron64 napisał:

tak macie, że jak przychodzi pora na remont starego ciągnika to sobie myślicie "albo ch*j, idę kupię nowy

Pewnie

A potem zaglądam na konto, spuszczam głowę, zawijam rękawy i biorę klucze...

• Like 1
  • Haha 6
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, daron64 napisał:

Część komentarza korbanka odnośnie filmu, że nie chodziło im o porównanie tych ciągników tylko o to.

"gdy nadchodzi pora na zastanowienie się czy remontować swój stary ciągnik, czy może kupić nowy"

Też tak macie, że jak przychodzi pora na remont starego ciągnika to sobie myślicie "albo ch*j, idę kupię nowy"?

za każdym razem mam tą myśl jak jest poważna awaria tzn. brak paliwa

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano

Już pomijam, że nawet na forum dużo ludzie pisali, że powyżej tych 1800-1900obr spalanie wzrasta niewspółmiernie do, jakby to ująć -uzuskanego czasu(?), a tam korbanek mówi, że jechali ok 2000. Ciekawe czy było to 2000, a może niecałe 2100? Nawet u sibie na swoim zlomku jak pierwszy raz pojechałem nim orac i pedał w podłogę, to wyszło 20l(nawet ciut więcej), a później jak starałem się trzymać go w ryzach, to koło 18.

Uważam, że jak chcieli pokazać jaki to fajny ciągnik, to można to było zrobić lepiej. Kuzwa, z ich kasa to bym najpierw pojechał oboma w pole, założył dla ursusa odpowiednie opony,sprawdził dokładnie wszystko i jakby wyszło że jest oszczędniejszy i szybszy, to wtedy zebrać ludzi, przy nich wszystko dokładnie pomierzyć - pole, dać każdemu miarkę, żeby sobie głębokość sprawdzil itd itp. Wtedy miałoby to sens. Moim zdaniem. Nie dość, że zrobiliby reklamę ciągnika, to jeszcze event promocyjny dla firmy. A tak to taki filmik kierowany do niewiadomo kogo. Chyba, że mają swoich potencjalnych klientów za debili.

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

A jakby nie wyszło???

To szukamy dalej ciągnika, na którym możemy potwierdzić swoją tezę. Tylko kwestia czasu i kasy. 

Baa nawet pokusił bym się o całą serię eventów, w całym kraju - sprawdź swój ciągnik. Dać jakiś warunek np ciągnik nie młodszy niż xx lat. Kawał pola i żeby ludzie mogli sobie swoim pojechać i sprawdzić się w porównaniu z ich. Żeby mogli sami się przekonać, że nowe to lepsze. Tylko dobrze stargetowac grupę potencjalnych klientów, dać odpowiednie warunki, żeby przypadkiem się nie okazało, że nowe jednak nie jest lepsze. Żeby każdy miał swój kawałek pola do zaorania, potem kilka ich arbuzów. Żeby ludzie mogli sobie jako pasażer, czy chwilę jako operator pojeździć. Tylko do tego trzeba by było być pewnym siebie, czy raczej pewnym oferowanego produktu.

14 minut temu, bratrolnika napisał:

Pewnie

A potem zaglądam na konto, spuszczam głowę, zawijam rękawy i biorę klucze...

Hahaha ja patrzę na konto, czy stać mnie na naprawę i wtedy dopiero biorę klucze 😛

Opublikowano
9 minut temu, daron64 napisał:

Tylko dobrze stargetowac grupę potencjalnych klientów, dać odpowiednie warunki, żeby przypadkiem się nie okazało, że nowe jednak nie jest lepsze

To takie mało uczciwe, nie uważasz???? Ludzie sami zauważa że ktoś ich robi w wała

Opublikowano

Wiesz, żeby byli pewni swego, to można nie kombinować z wymaganiami. Ale jak nie są, to pozostaje albo przyjąć, że ktoś może okazać się lepszy, albo robić dalej filmiki, z których nic nie wynika.

Jakoś klienta trzeba przekonac. Chyba, że jedyna zaleta ma być cena (nie wiem jak te ciągniki kosztują)

Chyba, że zrobili już porównanie z xx ciągnikami i nie wypadło za dobrze i pozostały takie porownania

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, daron64 napisał:

remont jest opłacalny wtedy gdy wiemy że po remoncie będzie chodził a nie że jest na tyle wypracowany że dokładanie do niego to jest podtrzymywanie trupa i wydawanie tego co mogło by być np ratą a ekonomicznie może to wychodzić drożej 

14 minut temu, daron64 napisał:

Już pomijam, że nawet na forum dużo ludzie pisali, że powyżej tych 1800-1900obr spalanie wzrasta niewspółmiernie do, jakby to ująć -uzuskanego czasu(?), a tam korbanek mówi, że jechali ok 2000. Ciekawe czy było to 2000, a może niecałe 2100? Nawet u sibie na swoim zlomku jak pierwszy raz pojechałem nim orac i pedał w podłogę, to wyszło 20l(nawet ciut więcej), a później jak starałem się trzymać go w ryzach, to koło 18.

Uważam, że jak chcieli pokazać jaki to fajny ciągnik, to można to było zrobić lepiej. Kuzwa, z ich kasa to bym najpierw pojechał oboma w pole, założył dla ursusa odpowiednie opony,sprawdził dokładnie wszystko i jakby wyszło że jest oszczędniejszy i szybszy, to wtedy zebrać ludzi, przy nich wszystko dokładnie pomierzyć - pole, dać każdemu miarkę, żeby sobie głębokość sprawdzil itd itp. Wtedy miałoby to sens. Moim zdaniem. Nie dość, że zrobiliby reklamę ciągnika, to jeszcze event promocyjny dla firmy. A tak to taki filmik kierowany do niewiadomo kogo. Chyba, że mają swoich potencjalnych klientów za debili.

generalnie to chyba główną zaletą arbuza jest to że ma więcej biegów i są chyba że ursus ma skrzynie 16/8 lub 12/6 a arbuz 30/30 co już czyni jego przewagę bo może lepiej dobrać przełożenie, z resztą nie wiadomo czy w 1634 nie jechał na za niskim biegu, po za tym należy uwzględnić zużycie ogumienia możliwe inne szerokości, oraz konstrukcje silnika, jeszcze patrzmy na to że orały one 2 inne kawałki pola, bardziej miarodajne by było podpięcie tych samych pługów z tymi samymi nastawami i żeby orał jeden za drugim wtedy gleba by była bardziej porównywalna, a co do spalania to nawet konstrukcje które dzieli 40 lat to 20 procent w spalaniu to nie jest dużo a jeszcze utrzymanie takiego ciągnika powinno być tańsze mimo różnicy w spalaniu i jeszcze cena 

Opublikowano
23 minuty temu, igor10246 napisał:

remont jest opłacalny wtedy gdy wiemy że po remoncie będzie chodził a nie że jest na tyle wypracowany że dokładanie do niego to jest podtrzymywanie trupa i wydawanie tego co mogło by być np ratą a ekonomicznie może to wychodzić drożej 

Jak kogoś nie stać utrzymać nawet stary ciągnik w dobrym stanie to nie będzie go stać na nowy. I jeszcze-jesli ktoś zaniedbał starą, wytrzymałą technologię z przed 30 lat tak że nie opłaca się remontować, to i nowego ciągnika w dobrym stanie nie będzie potrafił utrzymać

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v