Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, artur125 napisał:

ta aluminiowa z fotek to warta 4tyś . Po co komu sztywna bez papiera, z wysoką burtą?

Tyle można dać . Mam w okolicy skup zboża z pochylnią , nasypać zboże i odwieźć , poza tym bezużyteczna.

Opublikowano
15 godzin temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

A mi sięwydaje Panowie, że gość ma siewnik nadbudowany i stąd te haki.

Też tak pomyślałem, ale musiałby to jeszcze połączyć śrubą centralną,a nie widać otworu na ramie(dokładnie się przyjrzałem  i zdjęciom i nie ma tam dziury). Chyba że ma siewnik który tego nie potrzebuje ale wątpię.

Opublikowano
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

Ma chyba otwory na wieżyczce. Tylko haki i tak są odwortnie.

Nie wydaje mi się,tam jest coś jak otwór ale to wspawane te odciągi w wieżyczkę, a z tymi hakami to może właśnie na obciaznik jakiś samoróbka walec i żeby łatwiej zabezpieczać to haki odwrócone

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Nie wydaje mi się,tam jest coś jak otwór ale to wspawane te odciągi w wieżyczkę, a z tymi hakami to może właśnie na obciaznik jakiś samoróbka walec i żeby łatwiej zabezpieczać to haki odwrócone

Prościej wykonać tel do gościa niż się zastanawiać😏

Opublikowano

Ten traktor ma za słaby tylny tuz tylko 10t na końcach cięgiel a przy masie 16t i takiej budowie to te 10t to strasznie mało.

Opublikowano
2 godziny temu, Wiesi0 napisał:

Ten traktor ma za słaby tylny tuz tylko 10t na końcach cięgiel a przy masie 16t i takiej budowie to te 10t to strasznie mało.

po co ci więcej na tuzie, to jest maszyna do ciągnięcia i maszyny i tak raczej nie ma cięższych maszyn niż te 6 ton a co do udźwigu to patrz na te axiony itp co mają po 12 ton lub więcej na hakach, po co ?

Opublikowano

3 tonowy pług 6 obrotowa wymaga 10t podnośnika.Czy to dużo na takiego byka.

Opublikowano
1 minutę temu, Wiesi0 napisał:

3 tonowy pług 6 obrotowa wymaga 10t podnośnika.Czy to dużo na takiego byka.

Do takiego byka to się kupuje większy pług półzawieszany

Opublikowano

Wiem ale mieć takiego byka a 6 nie podniesie,a pociągnie z 10-12skib.Trochę to śmieszne.ale ciężarówko 8x8 też można ciągać i jak by ją naładował ziemią z 600km pod masko.

Opublikowano

Ja nie wiem co ty porównujesz, taki ciągnik ma ciągnąć 12 skib a 6 to będzie tak ekonomiczne jak byś zapią 3 do Ursusa 1224. Czyli bez sensu takie porównanie 

Opublikowano

8 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Ja nie wiem co ty porównujesz, taki ciągnik ma ciągnąć 12 skib a 6 to będzie tak ekonomiczne jak byś zapią 3 do Ursusa 1224. Czyli bez sensu takie porównanie 

Chodziło mi ze podnosnik mógł by być mocniejszy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v