Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

słomy pszennej jak zmieno komorowa pasowa 150 to tyle ważą, to jak tak to na plus.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
10 godzin temu, soltys48 napisał:

siano z siewnych łąk z domieszką koniczyny 180,-/t z transportem do mnie ok 100km

5 -6 bel za 180 złO.o tylko ?i z transportem ? Co to kilkuletnia ,podła ekologia?

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

Ważą 150 to ok 3 belki

u mnie jak prasowaliśmy to wychodziło 

po sipmie stałokomorowej ok 150kg 

po claas rolant z 2010 roku - 220

po lely RP 545(chyba) pasowa ok 300-350 

wszystkie bale 120na 120 

łąki te same na przestrzeni 3 lat i stawki różniły się o złotówkę 

i wyzzło że sipmą najdrożej a lely najtaniej i jeszcze gościu na wałki nie narzeka bo ta to wszystko połknie, teraz kosiłem 6ha to 120 sztuk wyszło

• Like 2
Opublikowano
12 godzin temu, soltys48 napisał:

siano z siewnych łąk z domieszką koniczyny 180,-/t z transportem do mnie ok 100km

4 godziny temu, soltys48 napisał:

Ważą 150 to ok 3 belki

no to wychodzi po 26zł na zwijkę ... nic tylko brac i sprzedawać dalej po 70

Opublikowano

Rozpędziliście się. Sołtys nieco się pomylił i podał średnicę zamiast wagi.

Opublikowano (edytowane)

no ale ten rok produkcji i oryginal z Warszawskiej fabryki z tak nowoczesna technika w koncu 2008 rok, przeciez nie szlo by kupic jakiegos z lat 80/90 za 20 kilka koma papierow i zrobic kapitalke, no tylko ze ten bym mial juz sporo przestarzala konstrukcje😄

podobnie jak z tymi Zetorami major 7340,7341, itp, tyle za nie spiewaja ze tansze sa nawet Forterry nowsze i z lepszym wyposazeniem, i czasem tez stoja po roku ale zeby chociaz ze zlotowke spucil ktorys z ceny...

Edytowane przez adrian2
sdf
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Inflacja 

Nie inflacja, a koszty wystawienia ogłoszenia dolicza, jak samo Olx to kilkadziesiąt złotych na miesiąc, a jak jeszcze inne portale czy gazety z ogłoszeniami to stówka na miesiąc w górę

Opublikowano
14 minut temu, adrian2 napisał:

no ale ten rok produkcji i oryginal z Warszawskiej fabryki z tak nowoczesna technika w koncu 2008 rok, przeciez nie szlo by kupic jakiegos z lat 80/90 za 20 kilka koma papierow i zrobic kapitalke, no tylko ze ten bym mial juz sporo przestarzala konstrukcje😄

podobnie jak z tymi Zetorami major 7340,7341, itp, tyle za nie spiewaja ze tansze sa nawet Forterry nowsze i z lepszym wyposazeniem, i czasem tez stoja po roku ale zeby chociaz ze zlotowke spucil ktorys z ceny...

akurat te zetory są warte swojej ceny ;)

Opublikowano

uzytkuje tez Zetora 7711 i uwazam ze to bardzo dobry traktor, ale jednak kilka rzeczy brakuje jak np rewers, elektrohydrauliczne sterowanie WOM u itp, juz o napedzie nie wspominajac, ale moim zdaniem ponad 70k papierow za 7340 albo 7341 z nawet koncowki lat 90 to moim zdaniem przesada, a nawet spora przy tym co oferuja...

Opublikowano

przeciez seria *341 weszla w 97 i miala na wyposazeniu rewers i szybkie przekladnie ale cena ok 65-70 k z tych lat i to czasem jeszcze bez rewersu jak za nie spiewaja to raczej przesada.

Opublikowano

Ja mam 9540 z 97r. Ogólnie fajny ciągnik ale do tura za szybki trochę,gdybym o tym wiedział to bym czegoś innego szukał ale za 56 tysięcy nie mam co narzekać. Ostatnio robiłem pompę wody i szukałem uszczelki którą ciężko znaleźć w sklepach w okolicy a w internetach okazuje się że taka sama idzie w Proximach i forterrach nawet tych najnowszych. Jedyny ból mam że ucieka mi powietrze z gniazda bo ciągle rozrywa gumę i nie działa dźwignia od regulacji pozycyjnej siłowej i mieszanej

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

A w małych kostkach nie masz??? Jedną kostkę dla królików potrzebuje:D

też jest ;) przyjdź na kawę to i kilka dostaniesz :P

2 minuty temu, pawel885 napisał:

Szukam opinii na temat klimatyzatorów dachowych- ma ktoś przy kombajnie? https://www.olx.pl/oferta/klimatyzator-dachowy-12v-granit-CID757-IDA57Vr.html#b377e78f13 Pytanie czy to coś chłodzi i czy po 30min pracy w pyle się zabije i przestanie chłodzić ?

chłodzi dopuki woda sie w nie zagrzeje

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v