Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 minut temu, soltys48 napisał:

ciągnik wygląda jakby był wypicowany na odpust i tekst NIE MALOWANY....

ciekawe co z felgami?

Jak co ? Odświeżone tylko .

A tak po za tym to się czepiata . Widział ktoś kiedyś niemalowany traktor ? Toź on by zaraz cały zardzewiał . :ph34r:

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz78 napisał:

ale poważnie to fajny ciagnik  ,kumpel sprzedal ten model za 27 tys  z 7lat temu wpelni sprawny ,kupił go ktos z forum z pod Konina

Ciągnik faktycznie fajny ale osobiście tej skrzyni nie trawie

@zetorki12 nie czepiacie , nie znoszę takich opisów

Opublikowano

Szczerze mówiąc to ja też takich opisów nie trawię . W formie żartu napisałem , B|

Opublikowano

@daron64za skrzynie przekładniową z poznaniaka ile byś chciał? I czy chciałbyś się bawić w wysyłkę? 

Opublikowano
10 godzin temu, sebe1033 napisał:

spawarka wirówka sam rozbieraj tematu nie znam ale alu czy może miedź ma a to już inna stawka 😉.

pług to jako tako ma wartość małą ale jakbyś poszukał na olx  ile stoi używana słupica to może zostawisz sobie , poznaniak to samo skrzynia ma jakąś wartość (przekładniowa) ale niełatwo ją rozebrać . A pomyśl czy ci nie potrzebne z pługa czy talerzówki mocowanie do tuza do wideł na baloty czy obciążnik jakiś zrobić 

Poznaniaka mam w takim samym stanie i też stoi 😂, do tego tez przewracałkę konną widłową no i do kompletu jeszcze te grabie 😗

Podziękował za rady :)

7 godzin temu, tobi866 napisał:

@daron64za skrzynie przekładniową z poznaniaka ile byś chciał? I czy chciałbyś się bawić w wysyłkę? 

O panie, szczerze to nawet nie chce mi się bawic w wycinanie, najlepiej żeby jak ktoś coś chce to sam żeby się z tym bawił 😛

Opublikowano
10 godzin temu, Tomasz78 napisał:

brat a barakowozu nie chcesz?

Nie, dziękuję, nie dla mnie to. Lawet do słomy nie widzę sensu robić, na wywrotkę mi się on nie przyda. Jak już to wolałbym kupić ramę z kwitami od d46 i zrobić z niej wywrotkę na full opcji

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem po co się bawić w przeróbki jak zapłacisz 50 netto za takiego wieltona to tam 4,t stali jest, wiec uważam ze przyczepy nowe nie są drogie.

Zresztą w świetle prawa takie przeróbki jak spawanie ram nie powinny przejść przeglądu.

Ja sam mam takiego jak na tym filmie

Edytowane przez Gość
Opublikowano

No niestety tragiczne ale sadownik mógł zasłabnąć,  mieć zawał, albo po prostu się zagapił przy zawracaniu. 

Dziś opryski wykonuje się dość szybko, kierowca lawety mógł nie wziąść pod uwagę że sadownik na drodze będzie nawracał 

Opublikowano

Niestety walka o każdy metr ziemi miała w tym swój udział, jedno drzewko w rządku mniej i na drodze by nie musiał zawijać

2 godziny temu, Thomas2135 napisał:

Klejona. Najnowsza technologia.😁

Na najlepszy klej na świecie gil-mosiądz

2 godziny temu, Wiesi0 napisał:

rozsiewacz Rauch 22netto za 250kg

A moje przyczepy na gotowo wychodzą 7zl/kg brutto, i to przyjmując że ważą koło tony, a prawdopodobnie są cięższe

Opublikowano
13 godzin temu, soltys48 napisał:

ciągnik wygląda jakby był wypicowany na odpust i tekst NIE MALOWANY....

ciekawe co z felgami?

jestem niemal pewny że felgi odmalowane, reszta raczej nie, a z pewnością nie w ostatnich latach bo nawet widać przetarcia na błotnikach

środek mocno odświeżony, z zewnątrz nabłyszczony, cena też bez szału, poniżej 30 można by się zastanowić jeśli stan zadowalający

Opublikowano

Zapytam tutaj bo w temacie z dyszami nikt nie odpisuje, czy dysze eżektorowe firmy mmat pasują do kołpaków biardzkiego ?

Opublikowano
30 minut temu, MarcinNH napisał:

Zapytam tutaj bo w temacie z dyszami nikt nie odpisuje, czy dysze eżektorowe firmy mmat pasują do kołpaków biardzkiego ?

Tak ja mam eżk

Opublikowano

Jeżdżę tak 6.5 - 7 km h i pryskam około 200 l lepiej wziąć fioletowe i pryskac większym ciśnieniem czy niebieskie i ciśnienie 3 bary? 

Opublikowano (edytowane)

6 tonowa przyczepa dwuosiowa jakiej firmy będzie najtańsza? Ursus,Pronar,Cynkomet, Metal FAch, Zasław? Czy jakaś inna?

Którą polecacie?

Edytowane przez solek01
Opublikowano (edytowane)

3 godziny temu, MarcinNH napisał:

Jeżdżę tak 6.5 - 7 km h i pryskam około 200 l lepiej wziąć fioletowe i pryskac większym ciśnieniem czy niebieskie i ciśnienie 3 bary? 

Ja pryskam żółtymi, wole jeździć wolno bo wtedy mogę belkę trzymać jak najniżej zboża (jest czas) a mam poziomowanie hydrauliczne i jak wpadniesz w duł po dzikach lub poryjesz na wiosnę z nawozami to ta belka tak się nie chuśta.

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v