Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, KlimekPL napisał:

Co powiecie o takich odciągach? Chciałbym je założyć do zetorka 5211, bo w tych skręcanych powyrabiały się już gwinty i potrafią się często zerwać. Te z ogłoszenia nie wyglądają zbyt solidnie, sprawiają wrażenie jakby po paru szarpnięciach z pługiem miały pęknąć, no ale może to tylko błędne wrażenie a użytkownicy powiedzą coś więcej?

zakładaj mam w 7211 tylko że okrągłe problem był z początku bo coś dziury się nie ustawiały niby tylko 3 mm ale juz ciężko zawleczkę włożyć ale się wyrobiło i nie ma problemu  , a tu w kwadracie się nie okręci . Problemu nie ma jak nawet haków nie masz zawleczek nie wkładasz to się rusza jak na łańcuchu do podczepienia .

Opublikowano

Polski salon, serwisowany regularnie, ostatni wpis przy 410000 w końcu 2017. Teraz 430 z hakiem.

Silnik ładnie pracuje, lekko ściąga w prawo, klima nie załącza    

Opublikowano

@klimek miałem napisać że nie ma ale czy ja wiem czy potrzebna tzw fasolka , bo luz i tak jest delikatny możesz zrobić taki z 5 cm z bolcami wsadzonymi bo to nie oryginał i przy mocowaniu przy kole luz jest a jeszcze w ciągniku masz tam wyrobiony otwór ( a i tak trzeba dołożyć z 4 czy 5 podkładek ) . Ale na sztywno żeby nie było da się tylko trzeba dopychać 

• Thanks 1
Opublikowano
20 godzin temu, Uziu92 napisał:

jakim trzeba być niedbaluchem żeby maszynę tak zdezelować. Kup krajowy ciągnik, w silniku pewnie pływa 10 letni superol a w skrzyni to co wlali w fabryce + wszystko co się dolać dało.

wlaśnie ciekawe czy ta pani też taka przechodzona jak ten traktor.

Dokładnie skoro tak wygląda eksploatacja to wcale mnie nie dziwi ,że Farmer ma opinię jaką ma. Oczywiście nie mówię ,że każdy doprowadza do takiego stanu.

Opublikowano
1 godzinę temu, mf362 napisał:

Daleszyce,pelno hadlarzy 

Jak całe świętokrzyskie 

Nie wiem czy to od prywatnego ?

Auto na tablicach z Pomorza do sprzedaży w świętokrzyskiem, na pewno prywatna oferta....

Opublikowano

Ogólnie w necie o Daleszycach legendy krążą tacy magicy. W nocy autu z wypożyczalni ponoć silnik wymienili na taki z przebiegiem 600000.

Handlarzy mnóstwo w całej okolicy.

Samochód z firmy ze Stargardu Gdańskiego . Rzekomo jakieś laboratorium pobierające próbki drewna. 

Przebieg wysoki, ale przeliczając na dzień to wychodzi około 200km. Jak na firmę to nie za wiele.

I jak podejść do tematu, uczciwy przebieg na dalekich trasach czy skręcony z 700 czy 800 tysięcy?

Opublikowano

Ta historia to tylko z książki Ci znana czy sprawdzaliście po VIN w serwisie?

Opublikowano

No właśnie wiem że fałszerstwo w modzie. W serwisie jeszcze nie sprawdzałem, a gość zachęca do jego sprawdzenie.

Pewnie to ma uwiarygodnić i wzbudzić zaufanie u kupującego😁 

A jest gdzieś opcja sprawdzenia bez wizyty w serwisie? 

Opublikowano

Tylko na tej stronie jak każdej podobnej trzeba pewnie zapłacić, żeby czegoś się dowiedzieć. Jak taki uczciwy to jedźcie gdzieś do serwisu. Tak w ogóle to tylko właściciel pojadu może sprawdzić w serwisie historię. Jak weźmiesz VIN to sam nic się nie dowiesz.

Opublikowano

Sprawdzałem właśnie w autodna. Rozszyfrowali tylko cin reszta zs kasę. Ale dotarłem do opinii gościa który sprawdził na podstawie swojego auta te portale. Autobaza to kasa w błoto. Autodna już lepiej ale też bez szału.

Teraz sprawdziłem na rządowej stronie " historia pojazdu" to zołza nie działa.

Opublikowano
13 godzin temu, KlimekPL napisał:

Nie mam haków, ale mam rozsiewacz Kuhn który jest pod haki przystosowany, czyli mocuje sie go do ciagnika za pomocą sworzni. Teraz jak mi ramiona latają luzem to trzeba we dwie osoby podczepiac, jedna podjezdza a druga celuje ramionami pomiędzy otwory na sworzeń. Samemu trzeba beczke soli zjeść aby sie podczepic. 

A o hakach też myślę, ale jeszcze nie teraz. Kupilbym takie odciagi ale to tylko kwestia wytrzymałości. Te co są w zachodnich ciągnikach to widać że z grubego profila, solidne i dozywotnie a to z ogłoszenia wygląda tak sobie no ale mogę sie mylic

postaw rozsiewacz na wózku  ,samemu zaczepisz bez problemu , a odciągi  polecam od belarusa ,sworzeń wewnętrzny okrągły  i z boku pływająca  ,fajne rozwiązanie

https://www.olx.pl/oferta/agro-mar-sciagacz-teleskopowy-odciag-laszy-mtz-pronar-82-820-952-CID757-IDkx610.html 

Opublikowano

Jak ktoś zostaję przy fabrycznych łańcuchach jak w linku powyżej to warto napchać na te skręcane jarzmo smaru, a na wierzch naciągnąć dętkę od roweru, parę lat będzie się kręcić i się nie zatrze i nie zapiecze 

• Like 2
Opublikowano
31 minut temu, bratrolnika napisał:

Jak ktoś zostaję przy fabrycznych łańcuchach jak w linku powyżej to warto napchać na te skręcane jarzmo smaru, a na wierzch naciągnąć dętkę od roweru, parę lat będzie się kręcić i się nie zatrze i nie zapiecze 

a co bedzie jak guma pęknie ? 🤔

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v