Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, fezoi napisał:

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-2-5t-nowa-prosto-od-producenta-CID757-IDx9ZsR.html#0c3ae9f88f;promoted  W nocy sejm zmienił prawo i już nie trzeba takich przyczep rejestrować , Pan handlowiec to wie .

Nie dopisał! Może dodaje widły i wtedy staje się rozrzutnikiem ?:D Za 4-5 tys przerabiają rozrzutniki jednoosiowe.

Edytowane przez andrzej78
Gość konteno
Opublikowano

@Thomas2135 albo janusze byzznessu albo sie zawiedli jakością urządzenia i jego pracy 

Opublikowano

Jeden sprzedaje jako nową a drugi używaną. Wolałbym na jakąś używkę wydać. Tak sobie myślę, że w ch...j tarcz idzie na cięcie jakichś blach, płaskowników i przydałoby się coś do cięcia. Szlifierkę taśmową mam to obrobiłbym krawędzie. 

Opublikowano
7 godzin temu, konteno napisał:

@Thomas2135 albo janusze byzznessu albo sie zawiedli jakością urządzenia i jego pracy 

Ja kiedyś kupiłem urządzenie spawalnicze tej marki, włączyłem i chodziło, chciałem spróbować czy cokolwiek złapie-same smarki. A teraz najlepsze,drugi raz jak włączyłem to już drutu nie chciała podawać ale włącza się. Chciałem oddać żeby kasę wrócili to się spóźniłem jeden dzień a na gwarancję wysyłać to na własny koszt i to na niemiecki adres więc już nie się odechciało i leży ten badziew gdzieś schowany. 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, debrzyna napisał:

Takiej nie trzeba bo takie jest prawo Rozrzutnika jednoosiowego ani samozbierającej tez nie rejestrujesz  

To jest przyczepa a nie rozrzutnik. 

Na dyszlu tej przyczepy balbym się taczkę ciagnac. 

Edytowane przez paktofonikas1987
Opublikowano
8 godzin temu, debrzyna napisał:

Takiej nie trzeba bo takie jest prawo Rozrzutnika jednoosiowego ani samozbierającej tez nie rejestrujesz  

Na pewno nie rejestrujesz? W 2018 miało coś się zmienić i maszyny brane na prow jak rozrzutniki chyba musiały być zarejestrowane. Nawet już miejsce na tablicę rejestracyjną widziałem na nowym rozrzutniku u sprzedawcy.

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Marecki2922 napisał:

Jeszcze się zastanawiam nad czeskim RUR  , on będzie chyba najbardziej uniwersalny 

znajomy ma alime rozrzutnik na duzym kole wapno rozsiewał na 6 metrów ale rozsiał , jak masz duzo obornika to taki rozrzutnik na duzym kole jest super , ale jak tylko do wapna to lipa , jak tylko z jedną łudke wapna na rok to da rade 

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano

Sam zapłaciłem tyle samo za identycznego sambrona. Na razie nic się nie dzieje. U mnie siedzi tylko 2 cyl silnik hatz. Teoretycznie to to samo co deutz. Na razie nie do zajebania. Pompę hydrauliczną widziałem za 2800. Niedawno używany hydromotor za 1200. Hydraulikę można regenerować np w Tucholi. Póki co jeździ. Udźwigu teoretycznego 2200 kg, ale tokarkę na połowie wideł do palet podniosła a waży 2600 kg. Dźwignie więcej, ale tył odrywa się od ziemii. Zwrotność jest przyzwoita i żaden ciągnik nie ma startu. Najważniejszy uciąg. Wbijać się widłami w grunt czy zaprzeć o drzewo na 1 biegu i gaz w podłogę. Jeśli będzie mielić kołami to brać. Powinny obie osie ciągnąć na 1 i 2 biegu. Ważna sprawa najpierw pojeździć i rozgrzać olej. Jak będzie wyje..na pompa czy motor to uciąg będzie słabnął lub przestanie wcale jechać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v