Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, jahooo napisał:

Jak pompa typu CAV to remont tyle, ile do MF-a czy ogólnie silnika perkinsa

A jeśli pompa Lucas Cav w Jeleniu 6400 z '95r to w podobie koszty naprawy ?? 

Silnik raczej nie powinien być problemem, pompa to pompa...

Edytowane przez Shaun
Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem znaczenie ma tylko producent pompy, ona może mieć co najwyżej inne nastawy dla silnika , dobrze jak pompiarz ma fabryczne tabele. Większość i tak wymienia tylko glowiczki wysokiego ciśnienia. Gościa z Hrubieszowa to i ja mogę polecić.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)

Lepiej sprawdź czy to nie jest 7,5 kVA, bo jeśli tak to może mieć max ok 4,5 kW maksymalnej mocy.  Nominalnej poniżej 4kW i okaże się, że nawet schładzalnika 1000 L nie ruszy, bo ma większy prąd rozruchowy. Ja kupiłem na raty z grene 18kVA na wom za 5700 brutto. Niby raty 0%, bo są wliczone w cenę a takim już gospodarstwo napędzę.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
29 minut temu, krilan06 napisał:

Nie wiem skąd ludzie biorą te ceny

jak dealerzy nowych ciągników

z katalogu

Opublikowano
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

Lepiej sprawdź czy to nie jest 7,5 kVA, bo jeśli tak to może mieć max ok 4,5 kW maksymalnej mocy.  Nominalnej poniżej 4kW i okaże się, że nawet schładzalnika 1000 L nie ruszy, bo ma większy prąd rozruchowy. Ja kupiłem na raty z grene 16kV na wom za 5700 brutto. Niby raty 0%, bo są wliczone w cenę a takim już gospodarstwo napędzę.

Tomku 16kW, nie kV, niby wiele się nie różni, a dużo zmienia

Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Tomku 16kW, nie kV, niby wiele się nie różni, a dużo zmienia

no na przykład tu , tynkowanie na średnim napięcu xD

2018-10-31 07.11.24.jpg

Opublikowano

Pomyliłem nieco jednostki, ale poprawiłem. Moc agregatu wyrażona jest w 2 jednostkach kVA i rzeczywista w kW. Tak mam podane na agregacie jak napisałem wyżej. 

Opublikowano
8 godzin temu, michal12301 napisał:

Typowe zagranie polskiego rolnika. Najtańszy produkt o danej specyfikacji. A potem płacz i wylewanie żali na forum. To jest chińczyk panie szanowny. Czyli zawiedzie ciebie w najważniejszej chwili. 
Sam przerabiałem silniki z 3f na 1f i kupić dobry 1 fazowy agregat. 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, bratrolnika napisał:

Mam uprawnienia do 20kV, obsługuje stacje transformatorowe 15/0,4kV, transformatory 630-1600kVA, i ostatnimi czasy zaczynam czuć respekt, i do wyłączonej komory i tak wchodzę z duszą na ramieniu...

to grubo , jak tam raz zrobiłem do 1kV jak kończyłem technikum a drugi raz po studiach jak urząd pracy zafundował choć i tak kwit bezużyteczny, zbyt porywczy charakter i kiepskie zdrowie mam oraz lęk wysokości by się w tym grzebać szczególnie jak większość napowietrzna czy to linie czy stacje ,dłonie tez sie robią "lewe" bo przez skurcze i szybko pojawiające się odmrożenia ciężko coś robic i trzymać w dłoniach nawet taki wkrętaki a wszystkie te instruktażowe filmy z wypadkami śmiertelnymi w energetyce co widziałem na lekcjach,wykładach i szkoleniach  to nie tylko działają na wyobraźnię ale i odstraszają bo zaczynam sie bać że kiedyś przez pośpiech , roztargnienie czy nieuwage mógłbym tez podzielić los ofiar

Edytowane przez konteno
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v