Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Trochę sprzętu z zachodu przytargałem dla siebie i tam kupuje się tak samo jak u nas. Do handlarzy mam jeden zarzut, że ciągną złom, którego normalny klient dla siebie kupi. Potem picują i wciskają kit o bdb stanie itp. Koniec tematu.

Opublikowano
32 minuty temu, szmergiel napisał:

widzisz ,nie kupil bys,czyli nigdy nie bedziesz mial szans na kupienie taniej a tak wyglada kupowanie zeby taniej i smieszne jest ja tu pisza medrki co by chcialy taniej kupic lub na zachodzie taniej a takiej prostej zasady handlu nie rozumieja.ok skro to rozumiesz i akceptujesz i nie szukasz kwadratowych jaj.natomiast 80% chce idiotycznie tanio i na warunkach jak z cena najdrozsza ( to sa wlasnie debile) mialem 2 lata temu sytuacje ze kupilem rozerwana na pol forterre 4 letnia. normalnie cena ok wtedy 140tys. wystawilem za 89tys (rozerwana na pol tylko postawiona w kupie) no myslalem ze ze padne jak debile dzwonili i sie pytali czy sie da sprawdzic odpalic i jedzic po odp ze chyba zwarjowal jak traktor jest w 2 czesciach to z wielkim smutkiem i rozczarowniem rezygnowali,traktor 50 tys taniej niz rynkowo .to jest debilizm chce tanio a nic nie rozumie baran ,pozniej pewnie kupil za 140 jak sobie pojezdzil baran bo w 1 dzien sprzealem gosciowi co to wyremontowal bo  byl inteligentniejszy i wiedzial co i ile jest warte.tu duzo ma pretensje do handlarzy a zaden by nie nie byl w stanie kupic nic na zachodzie bo po przyjechaniu na miejsce czy to u ronika czy na firmie dostalby buta w min.taka prawda

podsumuję krótko ,kto nie ryzykuje szampana nie pijeB|

Opublikowano

bo to jak z samochodami na liczniku nie więcej jak 299 000 km , lakier idealny , stan igła , disel , oczywiście pełnoletni i taniej niż za granicą 🤣 ,

Właśnie patrze tak po handlarzach maszyn , z jednym gadałem to wyszło że kiedyś osobiście jeździł a teraz nie ma po co transport załatwi , przez giełdę licytuje i przywożą , ma tam na zachodzie co prawda kogoś do oglądania ale nie kumatych w temacie ... .

Tagże tego perełek nie ma co szukać co niby okazja , sam kupiłem ciągnik chodził i chodzi tylko problemy z podnośnikiem były , a przeglądając ogłoszenia zachodnie zawsze ten model był 25 % droższy a gdzie transport i prowizja 😮.

Coś tam się u niego znajdzie ale tak to graty już tyle że na nasze warunki to niektórym te graty to cuda techniki będą ... 

A i się chwalił jeszcze że jak sam jeździł to było takie coś bierzesz komplet albo wcale (komplet to parę maszyn jedna , trzy pożądane a z 5-8 złom/zabytki) 

Opublikowano (edytowane)

juz raz pisalem .taniej to masz ogloszenie 1-3 min. lub z ukladow dlatego zwykly czlowiek taniej nie kupi.ostatnio kombajn na agri w ciagu 3 min od wystawienia 2 polakow zarezerwowalo i po 5 juz gosc zdjol.tylko dobrzy i szybcy cos kupia reszta moze nazekac

sebe i tu sie z toba zgodzie,chcesz duzo kupic to trzeba pakiety duze brac a te pakiety to o dupe potluc dlatego nikt kto chce duzo kupowac nie ma mozliwosci kupna wszystkiego ladnego.na raz to kupisz 1 lub 2 maszynny ladne to max. jak ktos kupi naraz 10 to moze 2 ladne reszka licha.kazdy ma inny system handlu i inne uklady.jedynym problemem jest ze tu malo ludzi to rozumie

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano

Dadzą dadzą.  U nowego właściciela pewnie będzie stał koło ciężkiej serii Ursusa kupionego za 70 tysi 🙃

Opublikowano
2 godziny temu, Marecki2922 napisał:

Ciekawy ten agregat , zastanawiam się jak sprawuje się ten napęd łańcuchowy wału 

rurowy chyba narzuca ziemię na zgrzebła i kręci się szybciej niż przedni który chcąc nie chcąc trochę oporów pracy stawia i albo się kręci albo traci przyczepność i robi za włókę https://www.steketee.com/en/soil-cultivation/clod-crusher/

Opublikowano
7 minut temu, Partyzant85 napisał:

Dadzą dadzą.  U nowego właściciela pewnie będzie stał koło ciężkiej serii Ursusa kupionego za 70 tysi 🙃

No cóż różne ludzie mają fantazje. Z resztą każdy robi po swojemu. 

Opublikowano
19 minut temu, Partyzant85 napisał:

I kolo przyczepy - lepiucha garazowego :)

• Haha 2
Opublikowano
57 minut temu, Agrest napisał:

Dwa dni temu w Bełżycach za 10500zł, dziś w Skaryszewie za 16700.

Wydaje mi się że ten sam, tylko pompa wyjęta bo pewnie w regeneracji.

@PRIMO Twoje okolice😁

https://www.olx.pl/oferta/opryskiwacz-ciagany-biardzki-p329-14-2200l-pompa-wloska-CID757-IDxkeQN.html

Dwa dni temu widziałem jak jeszcze stał na samochodzie  (200m odemnie) u tego jegomościa a zdjęcia są z sąsiedniej miejscowości u jego brata jakieś 2km dalej. 

Opublikowano

Czyli dobrze kojarzę. Szczerze mówiąc  to za 10tys. Była to bardzo dobra oferta. Sam przez chwilę o nim myślałem,  ale jako że nie kupiłem ziemi to bardziej w sferze ciekawości się nim zaintetesowałem.

No ale 7000 narzutu to jednak sporo bo na pewno coś u rolnika ubił.

Opublikowano

No niestety u nich ceny są z wyższej półki a co ciekawe to ruch mają nie najgorszy. 

Opublikowano

Chyba raczej kwiat paproci  😄, bo kwiat lotosu to żadna rzadkość.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v