Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Luke16 napisał:

Bratrolnika a widzisz, ja osobiście jestem takim człowiekiem że staram się nie kłamać i oszukiwać ludzi. W Zetorze nic nie jest do zrobienia, wyciek jest z przystawki napędu. Zalany turdusem, skrzynia agrolem. Oleju co ciekawe nie bierze, w porównaniu do 7211 który lubił pociągnąć. No cóż o Zetor to Zetor

Ale formalnie ludzie lubią być oszukiwani. Pamiętam pewne auto którym miałem stłuczkę, mówię jak sprawa wygląda i że mam zdjęcia. Nie chcieli oglądać.

Mi chodzi o kolegę powyżej, co o case'a pytał, i pytał czy przez dwie pierdoły odpuścić czy jechać oglądać. Łożysko w kole może stówkę czy dwie pociągnąć, ale wyciek z wężyka paliwa to śmiech na sali, tak jakbyś odpuścił sobie oglądanie czy zakup bo nie ma kierunku prawego tylnego, albo brak zawleczek przy bolcach

• Like 1
Opublikowano

Nawet długa dyskusja była xD wczoraj telefony się rozdzwoniły...

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Luke16 napisał:

wczoraj telefony się rozdzwoniły...

A to dzięki mnie, wujowi pokazałem, to aż się poskładał ze szczęścia że taka strzała za grosze do sprzedania. I dzwonił, ale że w domu nie wierzyli że taka rakieta to potem dzwoniła jeszcze ciotka, dwóch synów i babka, bo każdy chciał na własne uszy usłyszeć co to za rarytas. Zaraz przyjeżdża pani a najlepszej firmy pożyczkowej, profident czy jakoś tak, bierzemy kasę, wsiadamy w pociąg i jedziemy tam do ciebie :-) :-) :-)

Edytowane przez bratrolnika
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano

Miałem rację. Cenę podniosłeś i zainteresowanie wzrosło. Mam rację, że ładowarkę teleskopową kupisz za zetora czy to tajemnica?

Opublikowano
Opublikowano

Bratrolnika dobre xD ale żniwa dały się we znaki, ja się nie napalam bo kiedyś coś sprzedawałem to mieli 15 km niby i nie dojechali xD

2 godziny temu, Thomas2135 napisał:

Miałem rację. Cenę podniosłeś i zainteresowanie wzrosło. Mam rację, że ładowarkę teleskopową kupisz za zetora czy to tajemnica?

Mini ładowarka + stara tania zgnita, trochę do podremontowania renault z turem, która już jest na podwórku, za ładowarką chwilę muszę poczekać

Opublikowano
5 godzin temu, poprostumateo napisał:

Z tym, że szukam jakiejś lekkiej konstrukcji, a kverneland przeważnie ma gruba rame i waży powyżej tony, a mnie interesują 3 obrotowe powiedzmy do 750-800kg

Ten z linku tak jak kolega napisał minimum 30 lat ma. Pługi robiła ta firma solidne. Na plus stan i to,że dostajesz jeszcze nowy komplet lemieszy. Części są do tego w katalogach Granitu więc bez problemu tyle,że nie od ręki na półce jak do Kvernelanda ale te dwa dni chyba można poczekać na części do pługa w razie czego. Nie wiem tylko czy ten pług zmieści się w Twoim zapotrzebowaniu co do masy i raczej ciężko dorwać tak lekki 3 skibowy pług obrotowy z zabezpieczeniem nonstop. Jeśli nie masz kamieni to szukaj czegoś na kołkowym zabezpieczeniu. Te pługi są dużo lżejsze i sporo tańsze.

Opublikowano

uważaj bo zaraz się zacznie że za tą cene to można 200km zachodni ciągnik kupic z przebiegiem 2 tyś mth :P

Przed chwilą, Fendt308lsa napisał:

3p może i dobry ale kto normalny za takie coś tyle zapłaci ? O.o

ktoś kto chce mieć oszczędny ciągnik w lekkich pracach

Opublikowano
10 minut temu, Fendt308lsa napisał:

Generalnie to nie chodzi mi o moc tylko to że po prostu gdzie tyle za ciągnik który jest warty max 15 tyś... Faktycznie stan może i dobry ale za te pieniądze to zachodzi o niebo lepszy sie kupi. 

30 tyś zł za C360? No sorry...

Za dwa tygodnie przyjedzie taki Zetor za 20 tyś go negocjacji. Kabinę zmienić i mamy  C360 z 4x4 za 23 tyś zł

Lub wolałbym takie coś

https://m.olx.pl/oferta/massey-ferguson-550-perkins-255-CID757-IDwUvap.html

IMG-20180803-WA0001.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, czesio200 napisał:

No mój ,mój 3p polecam jak ktoś chce dobry sprzęt. A jak nie to zostanie i też będzie dobrze.

A czemu żadnej wstążeczki na nim nie ma ? Ma się zaraz zepsuć ? O.o

Opublikowano

Pisać możecie sobie co chcecie sporo tych ciągników miałem już sporo się za nimi najeździłem i za około 20 tyś to nie ma dobrego 3p w org  a druga sprawa, że mało już takich zostało.

Cena jest za ciągnik z turem i osprzętem a co do sprzętu z zachdu to powiem tak szukam ciągnika 4x4 z ładowaczem najlepiej i to co do tej pory oglądałem za około 60tyś to złom. Za fajny ciągnik nie za stary i w ładnym stanie trzeba by pewnie położyć 100tyś a Ci co mówią że mają lalkę z 4x4 z turem za 20tyś to powodzeniaxD

3p w moim wydaniu nie jest dla przeciętnych musi być ktoś kto doceni jego stan i wyjątkowość do tego akurat będzie potrzebował taki sprzęt z ładowaczem nie koniecznie rolnik. Czy się sprzeda hmm szczerze sam wątpie w to, ale nie muszę go sprzedawać a opuszczać nie będę bo wiem co mam. Jeszcze 2-3 lata temu mają mniej ha sam bym się taką ofertą mocno zainteresował.

zetorki ty to jednak jesteś debil.

Opublikowano (edytowane)

Czesio jak czytam Twoje wypociny to nie wiem czy się śmiać czy płakać xDxD co jest w tej 3p nadzwyczajnego? Przede wszystkim wolałbym kupić taką 3p do remontu niż wybulic 30 tyś zł za ciągnik bez niczego czyt. Nic sobą nie oferujący... Za MFa 675 kilka lat do tyłu dałem 22 czy 23 tyś zł i nie ma co do tego C-360 porównywać. I nie pisz głupot że się nie da kupić ciągnika z turem w logicznych pieniądzach. No chyba że szukasz tzw dwudziestoletniej "nówki"... Wiesz jak kończę rozmowę z człowiekiem który pyta się o pierdoły ale to takie nie istotne że sam bym na to nie wpadł? Weź Pan lepiej nie przyjeżdżaj bo szkoda czasu i się rozłączam... Sąsiad starego Fendta z turem chyba to jest 306 tłucze z dobre 8 lat... Bezawaryjny... A ciągnik dzień w dzień tyra...

Miałem się nie chwalić ale kosztowała znacznie mniej niż Twoja C-360 a zrobi znacznie więcej w komfortowych warunkach...

IMG-20180719-WA0002.jpg

Edytowane przez Luke16
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v